SOCIAL MEDIA

keskiviikko 14. elokuuta 2019

Upea perheloma Ruotsissa


Kaupallinen yhteisyö:

Hieman ennen koulujen alkua lähdimme koko perhe reissuun, Ruotsiin. Valitsimme Ikaalisten Matkatoimistosta omatoimisen laiva - lento matkan Tukholmaan. Valitsimme menon Turusta laivalla Tukholmaan ja paluun lentäen, Tukholman Arlandan lentokentältä, Tampereelle. Matkan voi varata halutessaan myös meno lentäen ja paluu laivalla. Laivat kulkevat Helsingistä tai Turusta Tallink Siljalla ja lennot onnistuvat eri puolilta/eripuolille Suomen lentokenttiä. 

Omatoimilomalla voit itse valita lähtö- ja paluupäivän vapaasti, sekä majoituksen ja laivavuorot laajasta valikoimasta. Näillä lomilla kuljet lentokenttien, satamien ja hotellien väliset matkat itsenäisesti. Matkalla ja kohteessa nautit lomasta ilman opaspalveluita. Omatoimilomat ovat kuitenkin valmismatkoja, joten tuki ja kuluttajansuoja ovat yhtä korkealla tasolla kuin muillakin Ikaalisten Matkatoimiston lomamatkoilla. Päivystysnumero palvelee myös omatoimilomalaisia suomeksi ympäri vuorokauden.

Laivamme lähti Turusta iltasella ja yövyimme ensimmäisen yön siis laivassa. Aamulla laiva saapui satamaan aamu kuudelta ja suuntasimme kohti hotellia, johon meille oli tehty varaus. Laivan terminaalista on suora kulkuyhteys sisäkautta, Siljan yhteystunnelia pitkin hotelliimme, Scandic Ariadneen. Huoneen check in oli vasta päivemmällä, joten jätimme matkatavarat hotellin säilytykseen. Reilun tunnin odottelimme, lasten leikkiessä hotellin leikkihuoneessa, kunnes lähikauppa aukesi. Sieltä ostimme pientä retkievästä ja bussiliput Tukholman vanhaan kaupunkiin. Gamla Stan eli Tukholman vanhakaupunki tunnetaan mukulakivikaduistaan sekä värikkäistä 1600- ja 1700- luvun rakennuksista. Ensimmäinen kohteemme, Tukholman vanhassa kaupungissa oli kuninkaan linna, joka on kuninkaan virka-asunto. Se on myös maailman suurin yhä käytössä oleva linna. Muutoin kiertelimme kiireettömästi vanhassa kaupungissa katsellen ja ihastellen rakennuksia sekä nähtävyyksiä.
 Tukholman keskustassa kävimme lounaalla ja kiertelimme muutamia putiikkeja, jonka jälkeen matkamme jatkui. National Museum oli meidän seuraava kohteemme. Tänne on maksuton pääsy lähes kaikkiin kansallismuseon näyttelyihin, poikkeuksena tietyt väliaikaiset näyttelyt. Nähtävää riittää todella paljon. Rakennus itsessään oli jo nähtävyys. Se on todella iso ja kaunis. 
Seuraavana reitillemme osui Moderna museet. Täältä löytyy myös maksuttomia näyttelyitä. Siinä mielessä nämä maksuttomat käynnit ovat mahtavia, kun koskaan ei tiedä kuinka kauan etenkään pienimmät lapset jaksaa niissä olla, joten ei sitten harmita niin paljon mikäli kierros jäisikin kesken. Todella hyvin kyllä kaikki lapset jaksoivat katsella ja ihmetellä erilaisia teoksia. Juuri tämä kyseinen museo sopinee kuitenkin omasta mielestäni ehkä enemmän nuorille ja aikuisille. 

Kierroksen jälkeen suuntasimme takaisin Tukholman keskustaan, josta hyppäsimme bussiin ja matkasimme takaisin hotellille. Useampi tunti vierähtikin kierrellen ympäri Tukholmaa. Päivä oli todella aurinkoinen ja lämmin. Ihanaa, kun sai omaan tahtiin mennä ja lapset viihtyivät hyvin.


Hotellihuoneemme sijaitsi yhdeksännessä kerroksesta ja sieltä olikin upeat maisemat. Huone oli viihtyisä, valoisa ja siisti.Seuraavana aamuna heräsimme aikaisin. Hotellin aamiaisbuffet oli todellakin runsas. Sieltä löytyi jokaiselle jotakin ja vegaanisia vaihtoehtoja oli paljon. Lapsille oli katettu myös oma tarjoilupöytä, josta pienetkin ylsivät ottamaan itse ruokaa.


Jälkiruoaksi sai tehdä itse vohveleita tai vaihtoehtoisesti tarjolla oli valmiiksi paistettuja lettuja. Toki löytyi vielä leivonnaisiakin. Vohvelitaikinat oli valmiina pulloissa, joten niiden valmistus ei vienyt kauan, vain muutaman minuutin valmistusaika. Nämä olikin kaikkien lemppariherkku.
Seuraavan päivän suunnitelmiin kuului matka luonnonhistorialliseen museoon, joka sijaitsee Tukholman Norra Djurgårdenissa. Tästä olimme lukeneet ja katselleet kuvia jo ennen matkaa. Tätä odotettiin koko perhe todella paljon, eikä suotta. Lisäksi myös tänne oli maksuton sisäänpääsy. Sinne lähdimmekin melkein hetimmiten aamiaisen jälkeen.


Luonnonhistoriallinen museo on ehdoton lapsiperheen vierailupaikka Tukholmassa. Täältä löydät mielenkiintoisia ja toinen toistaan upeampia näyttelyitä. Upeat isot tilat, useassa kerroksessa ja niin paljon nähtävää. Täällä jaksoi kaikki kiertää reilu kolme tuntia. Tiloista löytyy myös paikka, jossa voi syödä omia eväitä ja mikroaaltouuni ruoan lämmitystä varten. Rakennuksesta löytyy lisäksi ravintola. 
Lähistöllä sijaitsee myös Bergianska trädgården eli kasvitieteellinen puutarha, jonne kävelimme kymmenisen minuuttia. Alla olevasta kuvasta näkee taustalla luonnonhistoriallisen museon tornin. Eli matka ei ole pitkä, kannattaa siis poiketa täällä samalla reissulla.


Täältä lähdettyämme, suuntasimme takaisin hotellille, kävimme syömässä ja menimme katsomaan vielä Tukholman keskustan menoa. Paljon mahtui tähänkin päivään, kun kierroksen aloitti aikaisin aamusta.
Illalla kävimme vielä kurkkaamassa hotellimme Sky Barin, joka on 17. kerroksessa. Näköalat on kauniit ja seurasimme ikkunasta kahden kuumailmapallon nousua. Kovin kauan emme viipyneet, kun menimme takaisin huoneeseen, jossa lapset touhusivat vielä hetken ennen nukkumaan menoa.
Hotellin vastaanotosta lapset saivat tällaiset tervetuliais-paketit, mikä oli aika ihanaa. Kuopus viihtyikin hyvin väritellen värityskirjaa. Mukana oli myös vahaliidut, hyrrä ja "tikku-peli". 


Tässä maisema kuvaa meidän hotellihuoneen ikkunasta, eikö olekin kaunista?


Toisena hotelliaamuna söimme aikaisen aamiaisen hotellilla, jonka jälkeen suuntasimme Arlandan lentokentälle ja tarkoituksena meillä oli lentää sinä pävänä takaisin Suomeen. Lentokentällä kuitenkin ilmeni, että emme pääse lennolle eikä muitakaan lentoja enää Suomeen tule samana päivänä. Mutta ei hätää. Meille varattiin hotellihuone lähistöllä olevasta Radisson Blu Arlanda hotellista. 

Lentokentältä kulkee edestakaisin maksuttomia bussikuljetuksia lähistölle mm. tänne Radisson Blu hotellille. Odottelimme pienen hetken huoneeseen pääsyä ja sillä välin talo tarjosi kahvit ja lapsille jäätelöt. Hotellin aulasta löytyi myös pieni leikkihuone, jossa tytöt viihtyiät.Saimme ison perhehuoneen, josta löytyi lasten iloksi myös kylpyamme. Päivä sujui leppoisasti, kävimme myöhemmin vielä uudelleen lentokentällä kiertelemässä kauppoja sekä syömässä. Lapset ostivat pienet matkamuistot ja tulimme takaisin. Ilta menikin lasten vaahtokylpyjä laitellessa, toki kävin itsekin vielä rentoutumassa ihanassa kylvyssä. Seuraavana päivänä lentomme lähti puolen päivän jälkeen.


Lentokentällä oli vielä runsaasti aikaa leikkiä, kierrellä putiikkeja ja käydä haukkaamassa välipalaa. Hieman lento jo alkoi jännittää. Tämä olikin meidän jokaisen ensimmäinen matka lentokoneella.


Lento oli nopea. Vain tunti ja olimme takaisin Suomessa, Tampereella.
Koko matka oli todella upea kokemus koko perheelle. Alkuun hieman jännitimme kuinka omatoiminen kaupunkiloma tulee sujumaan, koska emme ole koskaan ennen olleet Tukholmassa. Kaikki meni kuitenkin paremmin kuin hyvin ja jännitys kaikkosi heti, kun pääsimme perille.

Ennen matkaa tutustuimme paikkoihin, joissa halusimme käydä ja selvitimme kuinka niihin pääsemme. Paikalliset olivat myös todella auttavasia ja ystävällisiä. Oli hienoa, että matka sisälsi niin paljon erilaisia kokemuksia. Meno laivalla, hyvät hotellit, upeat nähtävyydet ja kohteet, ja vielä kotiin lentäen. Omalla aikataululla meneminen tuntui mukavalta, ei tarvinnut kiirehtiä ja sai valita itse kiinnostavat kohteet joissa käydä. 

Lapset pitivät oikeastaan kaikesta mitä matka tarjosi, olihan se tietysti yhdessä suunniteltu. Laiva- ja lentomatkat olivat mukavia. Suuri suositus koko perheeltä on käydä ainakin vanhassa kaupungissa ja siellä sijaitsevassa kuninkaan linnassa sekä Tukholman luonnonhistoriallinen museo. Se oli todella kaikkien mieleen, joten sille todella vahva suositus.

Ensimmäinen hotelli Scandic Ariadne on erityisesti perhehotelli. Lapsille siellä oli iso leikkihuone, aulasta löytyi lisäksi pari pingispöytää ja pari pöytäpeliä. Lapset saivat tervetuliaspaketit ja nyt kesäaikaan lapsille oli järjestetty muutakin tekemistä. Aulassa ja huonekerroksen pöydällä oli herkkuja lapsille tarjolla. Hotelli oli kyllä erinomainen valinta, ei mitään pahaa sanottavaa.

Meidän matka oli kestoltaan viisi päivää ja neljä yötä. Paljon nähtiin ja koettiin. Todella hieno reissu ja lopuksi lyhyt kotimatka lentäen tuntui mukavalta matkan päätteeksi. Lasten mielestä tämä oli paras reissu missä ollaan koskaan oltu.

Kiitos hienosta matkasta Ikaalisten Matkatoimisto.16 kommenttia :

 1. Mahtava reissu ja mahtavasti kuvia :)

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 2. Tukholmassakin olisi niin paljon kaikkea ihanaa nähtävää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nähtävää oli kyllä paljon ja paljon jäi vielä näkemättäkin :) Tukholmaan mennään varmasti toistekin, oli kyllä upea matka <3

   Poista
 3. Onpa teillä ollut kiva reissu! Ja ei ilmeisesti haitannut jäädä ylimääräiseksi yöksi?!
  Me käytiin kahden nuorimman kanssa talvilomalla Tukholmassa. Pääkohde oli Junibacken. Tykättiin kaikki. Tytöt haaveilevat uudesta reissusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, meillä oli aivan ihana reissu <3 Ei haitannut vaikka jäimme vielä yhdeksi yöksi. Paljon nähtiin ja koettiin, mutta paljon jäi vielä seuraavallekin reissulle :) Meillä myös lapset tykkäsivät todella paljon matkasta Tukholmaan.

   Poista
 4. Tuohan on kiva tapa matkustaa. Mennessä laivalla ja paluu lentäen! -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukavan monipuolinen :) Monta erilaista kokemusta yhdellä reissulla <3

   Poista
 5. Aika outoa/jännää, että Tukholmasta ei pääse lennolle - olen kuvitellut, että sieltä lentää Suomeen koneita melkein kerran tunnissa!
  Tukholmasta on kyllä moneksi, juuri vietimme siellä pari päivää eikä Gamla Stanin katuja lukuunottamatta taidettu osua yhteenkään samaan kohteeseen. Me kävimme Skyviewssa ja risteilimme Tukholman siltojen alla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla, että muilta lentoyhtiöiltä olisi mennyt lentoja Suomeen. Ei meillä kuitenkaan niin kiire ollut takaisin, että olisimme sen vuoksi uusia lippuja maksaneet. :) Tukholmassa on kyllä vaikka ja mitä nähtävää. Paljon jäi vielä seuraavillekin reissuille. <3

   Poista
 6. Tosi kiva reissu :) Itse himoitsen taas pääsyä Tukholman Sephoraan :D Kävin siellä viimeksi reilu vuosi sitten

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aivan ihana <3 Täytyy pitää mielessä tuo Sephora :D

   Poista
 7. Mahtavan kuuloinen reissu. Oli ihana lukea siitä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3 Reissu oli kyllä hieno. Paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle. :)

   Poista
 8. Mahtavan kuuloinen sekä näköinen reissu! Tämän postauksen perusteella Ruotsi matkakohteena nousi suuremmaksi mahdollisuudeksi, kuin olin ajatellutkaan. Ensi kesänä vähän haaveilen, että reissu tehtäisiin Ruotsiin tai Viroon ja jotenkin olin jo kallistumassa kovaa kyytiä Viroon, muttamutta.. Onneksi ensi kesään on vielä aikaa!

  VastaaPoista
 9. Upean kuuloinenreissu ollut teidän perheellä. Ja ihan huikeita kuvia!

  VastaaPoista