SOCIAL MEDIA

keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Tällä kertaa neljäksi päiväksi Sydänsairaalaan


Pari postausta taaksepäin kerroin, että kova tressi vei minut sairaalaan ja nyt lepo ja rentoutuminen olisi tärkeää. Suurin stressi ja osa oireista alkoikin kaikota pikkuhiljaa, mutta syke jäi edelleen korkeaksi ja sydän alkoi tykyttelemään yhä enemmän ja hengenahdistus myös koveni sitä mukaan. Hengitys ei ollut haukkovaa vaan piekemminkin hengitys tuntui todella raskaalta. Olo paheni kolmessa päivässä niin, että menin päivystykseen, josta minut lähetettiin ambulanssilla jälleen Tays:iin.

Levossa sykkeet pysyi ihan normaalin rajoissa, mutta heti kun nousin niin parin askeleen jälkeen sykkeet pomppasi parhaimmillaan yli 150. Samassa myös hengitys vaikeutui ja tästä johtuen myös pyörtymisen tunne oli vahva.

Sydänpussista oli löytynyt kysta. Keuhkot kuvattiin vielä uudelleen, jotta keuhkoveritulppa voidaan poissulkea. Verikokeita otettiin ja paljon, myös valtimoverikoe. Sydän ja keuhkot ultrattiin. Perjantai yönä minut siirrettiin kardiologin määräyksestä Tays Sydänsairaalaan osastolle. Tähän mennessä ei ollut vielä selvinnyt mitään, joten sain kannettavan ekg laitteen, joka seurasi sydämen sykkeitä yötäpäivää. Aamulla kokeet jatkuivat jälleen verikokeilla ja sykkeitä, hapetusarvoja sekä verenpainetta seurattiin tiiviisti. Sykkeet nousivat heti, kun otin pari askelta ja mitä enemmän kävelin sitä enemmän ja nopeammin ne myös nousivat. Hengenahdistus ja kova pyörtymisen tunne ajoi takaisin sänkyyn.

Päivemmällä kardiologi teki sydämen perusteellisen tutkimuksen ultraamalla. Sydänpussissa sijaitseva kysta ei ollut tämän takana eikä sydämestä löytynyt muita poikkeavuuksia. Monia sairauksia saatiin myös poissuljettua, mutta syytä ei edelleen löytynyt. Parin päivän osastolla olon jälkeen oli aloitettava lääkitys liian korkeaan sykkeeseen. Sain tästä pysyvän lääkityksen. Nyt seurattiin ja haettiin minulle sopivaa annosta.

Seuraavana päivänä annosta lisättiin koska sykkeet eivät laskeneet vielä tarpeeksi. Tein kävely- ja porrastreenejä, jossa tutkittiin hapenottokykyä sekä sykkeitä. Neljäntenä päivänä Sykkeet saatiin kuriin ja tutkimukset päättyivät Sydänsairaalan osalta. Tutkimukset jatkuvat keuhkojen osalta, sitten toisaalla. 

Sain pysyvän lääkityksen pitämään sykkeet kurissa ja hengenahdistukseen menee toistaiseksi keuhkoputkia laajentava lääkitys. Lääkitysten avulla, olo on nyt huomattavasti parempi, mutta kuitenkin aika väsynyt vielä. Nyt on ihanaa olla taas kotona perheen luona. Kuopus olikin aika hämillään äidin poissaolosta, koska emme ole aiemmin olleet yhtäkään yötä erossa.

Toistaiseksi kaikki hyvin, jatketaan ihmettelyä uusien tutkimusten parissa.

Mukavaa viikkoa!


16 kommenttia :

 1. Toivottavasti sykkeesi on nyt alkanut asettumaan sopivalle tasolle! Onneksi meillä sairaaloissa osataan ja pystytään tutkimaan, vaikka välillä oireiden varsinainen syy saattaa olla vaikeasti löydettävissä. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anne. <3 Lääkityksellä sykkeet on saatu onneksi kuriin. Hieman on kuitenkin vielä epämiellyttäviä tuntemuksia.

   Poista
 2. Tsemppiä suuresti sinne, toivotaan että lopullinen syy löydetään ja toipuminen tulee olemaan täysi!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 3. Voimia, lepoa ja rakkautta kovasti elämääsi Marjut <3

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä sinulla ja toivottavasti syy löydetään!

  VastaaPoista
 5. Paljon tsemppiä sinne! Epävarmuus on aina kaikista raskainta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, epätietoisuus on todella raskasta. Kiitos paljon tsempeistä <3

   Poista
 6. Tsemppiä sulle! <3
  Hyvä, että lääkitys on löytynyt, mutta toivottavasti tulee vielä tarkempia vastauksia
  muista tutkimuksista.

  Rauhallista syksyä!

  VastaaPoista
 7. hurjaa! Onneksi nyt on löytynyt edes jotain apua! toivottavasti myös keuhkotutkimuksista on apua. Kunhan toivut, niin saatko harrastaa liikuntaa tavalliseen tapaan lääkityksesi kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sykkeet on tosiaan saatu lääkityksellä aisoihin. Lääkitys ei estä liikuntaa. Toki nyt pitää olla varovainen, enkä tosin ole vielä uskaltautunut salille.

   Poista
 8. Tsemppiä sinne, toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin!

  VastaaPoista
 9. Tämä kokemuksesi tuli esiin sattumalta. Tehtiinkö sinulle lisää tutkimuksia? Miten voit nyt, muutaman vuoden jälkeen. Vähän samanlaisia kokemuksia.

  VastaaPoista