SOCIAL MEDIA

sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Järvisydän -Elämys koko perheelle. Kaupallinen yhteistyö: Hotel & Spa Resort Järvisydän

Järvisydän on paikka, jossa olin jo pitkään halunnut käydä. Nyt koulujen päätyttyä oli kiva ajankohta aloittaa loma lähtemällä koko perheen matkalle Järvisydämeen. Järvisydän sijaitsee Rantasalmella Etelä-Savon maakunnassa ja Järvisydämestä myös pääsee vesitse Linnasaaren kansallispuistoon vain puolessa tunnissa.Vastaanoton seinästä näkyy suuri, reilu 20 metrisen lotjalaivan keula, joka kiinnittää huomiomme heti sisälle tultaessa. Tilat, kuten vastaanotto, kahvila, ravintolakokonaisuus, myymälä sekä järvisafarilähtötilat on rakennettu tämän, yli 200 -vuotta vanhan puisen lotjan ympärille. Lotjalla on myös oma erityinen tarinansa omistajasuvun historiassa.

Tunnelma on jotain, millaista en ole koskaan aiemmin kokenut. Niin luonnonläheinen, mutta ylellinen. Sisustukseen on käytetty suomalaista kiveä, uppotukkia ja hirsiä. Jokainen yksityiskohta on tarkoin mietitty. Sisustuksella halutaan kertoa tarinaa sekä järviluontokulttuurista, että satoja vuosia vanhan kestikievarin perinteestä. Sama teema jatkuu kaikkialla Järvisydämessä, niin majoituksissa, ravintoloissa, kylpylässä, siis aivan kaikkialla.

Majoituksissa on mistä valita. Vaihtoehtoja ovat kotasviitti, maisemasviitti, elämyshotelli, house boat, kelohuvila, rinnehuvila ja rantahuvila.

Matkailu Porosalmella alkoi jo vuonna 1658. Tänä päivänä Hotel & Spa Resort Järvisydämen yrittäjä, Markus Heiskanen perheineen, edustaa suvun 11 sukupolvea kestikievarin pyörittäjänä.

Järvisydän on valittu yhdeksi Suomen kahdestakymmenestäviidestä FinRelax -tähtituotteesta, ja kohde on kiistatta yksi Suomen hyvinvointimatkailun kärkikohteista. 
Ensimmäisenä päivänä olimme hyvissä ajoin perillä ja menimme heti sisäänkirjautumisen jälkeen buffet-lounaalle, ravintola Piikatyttöön. Ravintola sijaitsee toisessa kerroksessa, mihin pääsee vastaanoton vierestä kulkevilla portailla. Samaisessa ravintolassa tarjoillaan myös aamiais-buffet, johon pääsee myös yhdyskäytävää pitkin sisäkautta elämyshotellin toisesta kerroksesta, mikä on erittäin kätevää.

Lounaaksi oli katettu erilaisia vaihtoehtoja, joista jokainen löysi itselleen oikein maukkaat vaihtoehdot. Hyvän lounaan jälkeen haimme autosta matkatavarat ja suuntasimme Elämyshotelliin, joka sijaitsee päärakennuksen yhteydessä.


Majoituimme Elämyshotellissa, suite -huoneessa, jossa on olohuone-keittiö, makuuhuone ja erillinen alkovi. Makuuhuoneesa on parivuode ja alkovissa 100cm leveä sänky yhdelle ja sen päällä kääntövuode yhdelle. Lisävuoteena toimii myös olohuoneen levitettävä sohva. Kylpyhuoneessa meillä oli kahden hengen poreamme, suihku ja wc. Suitesta löytyy lisäksi myös toinen erillinen wc. Huoneistossa on myös parveke. Minikeittiössä on kahvin- ja vedenkeitin, mikro, liesi, jääkaappi ja astiat 6 hengelle.Huone on todella upea ja tunnelmallinen. Järvisydämen teema jatkuu upeasti huoneessa jokaista ykstyiskohtaa myöden. Miten voi ollakaan näin täydellisesti suunniteltu huone. Poreamme oli todella hieno lisä, jollaista ei ole vielä meidän reissuilla tullut aiemmin vastaan. Vaahtokylvyistä nautittiinkin jokaisena kolmena päivänä ja useaan kertaan.


Lapsille oli pedattu kaksi sänkyä alkoviin ja kolmas sänky olohuoneen sohvalle. Alkovi oli ihana oma pieni soppensa ja sen sai halutessaan suljettua liukuovella.
Makuuhuoneen sänky oli iso ja muhkea, jossa uni maistui paremmin kuin hyvin. Huoneessa oli ikkunat kahteen eri suuntaan, sisäpihalle sekä parvekkeelle.Seuraavaksi lähdimme tutustumaan ja nauttimaan kallioon louhitusta kylpylästä.

Järvikylpylässä pääset kokemaan uudenlaisen suomalaisen järvihyvinvointikokemuksen. Sen kaikki rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä, Saimaan järvivettä, luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja. Kylpylä lämpenee järvi-/maalämmöllä ja aurinkoenergialla.
Kylpylässä on 6 saunaa, uppotukkisauna, hamam, höyrysauna, infrapunasauna, kivisauna ja maisemasauna, joka sijaitse kylpylän toisessa kerroksessa. Maisemasauna on kausisauna. (talvikauden ajan suljettu). Saunat ovat yhteiskäytössä miehille ja naisille, joten saunan lämmöistä pääse nauttimaan uima-asuissa.

Ensin hieman mietitytti ajatus yhteiskäytössä olevista saunoista, mutta kylpylässä ollessa ymmärsin miksi tämä oikeasti oli aivan loisto idea. Kaikki saunat olivat kylpyläosaston yhteydessä, joissa oli helppo käydä uimisen lomassa ja vaikka tosiaan koko perhe samanaikaisesti.

Erityisesti oma suosikkini oli hamam-sauna, jonka lämpöisellä kivetyksellä oli ihana maata, poreallas hieronnan jälkeen. Ihan luksusta.

Kylpylässä on 5 allasta, Kiertovesiallas, poreallas, lastenallas ja 2 ulkoallasta. Kaikkien sisäaltaiden veden lämpätila on +31 celsiusastetta. Maltillinen veden lämpötila on tärkeä osa kylpylän ekologisuutta. Ulkoaltaissa virtaa Saimaan järvivesi. 

Perheen pienimmille kylpylästä löytyy oma alue. Lasten allas on 30cm syvä ja se on varustettu pienillä liukumäellä sekä kylpyleluilla. Lasten altaan yhteydessä löytyy löhöilyverkko 4-12 vuotiaille, sekä pallomeri.

Kylpylässä pääset myös rentoutumaan lämmitetyillä norppakivillä, joita kylpylästä löytyy 3 kappaletta.Kylpylästä löytyy Suolahuone, mikä on luonnonmukaista hoitoa iho- ja hengitysongelmiin. Suolahuoneen katossa, seinissä ja lattialla on merisuolaa, jonka tervehdyttävät mineraalit leijailevat huoneilmassa. Suolahuoneessa voit olla uima-asussa tai pyyhe päällä.

Kylpylässä on lisäksi Asta-myrskysuihkuhuone, jossa voi nauttia neljästä erilaisesta suihkusta. Tämä oli myös yksi suosikeistani ja etenkin se, jossa ilmaan levisi ihanan raikas mentholin tuoksu.
Kylpylässä on aina tarjolla myös pientä naposteltavaa, makuvesiä sekä teetä samovaarista ja nämä sisältyvät kylpylälipun hintaan.


Seuraavana päivänä heräsimme varhain aamiaiselle, ravintola Piikatyttöön. Aamiainen oli runsas ja monipuolinen, paljon perinteisiä makuja. Erityisesti itse ihastuin siemen-kaurapuuroon.

Jälkkäriksi sai mm. itse valmistaa vohveleita, valmiista taikinasta. Päälle herkullisinta mustikkajäätelöä mitä olen koskaan maistanut.


Aamiaisen jälkeen suuntasimme omatoimiselle retkelle Saimaan upeaan saaristoon, kansallispuistoon Linnansaareen. Venettä toki ohjaa kokenut opas. Vene rantautuu Linnavuoren laituriin, saaren parhaan näköalapaikan juurelle. Voit valita retken keston itse. Linnansaaressa voit retkeillä 7km Rengasreitin, joka vie sinut Sammakkoniemen leirintäalueelle seka ulkoilmamuseona toimivalle Louhimaan torpalle. Retkieväitä voi nauttia vaikka tulipaikoilla Sammakkoniemessä tai Perpulanluhdassa. 

Jos sinulla ei ole omia eväitä, voit myös ostaa sellaiset Jävisydämestä.Matka kestää tosiaan noin puolisen tuntia. Matkalla ehdimme nähdä upeiden maisemien lisäksi kalasääksen ja sen rakentaman ison pesän puun latvassa sekä majavan rakentaman, jo hylätyn pesän. 
Hienoja luontokokemuksia koko perheelle.


Linnavuoren huipulta avautui todella upeat ja kauaskantoiset maisemat. Tämä oli yksi syy miksi valitsimme juuri tämän retkikohteen.

Koko Rengasreitille kannattaa varata aikaa vähintään 3 tuntia. Lyhyemmän päiväretken voi tehdä esimerkiksi Linnavuoren näköalapaikalle ja Perpulanluhtaan evästauolle, jolloin kävelymatkaa tulee n.2-3km. Reitit ovat vaihtelevia helposta vaativaan. 

Torpanpolku sopii myös esteettömään retkeilyyn, eikä reitillä ole juuri korkeuseroja. Reitti torpalle on kestävöity ja levennetty, joten perille pääsee lastenvaunuja työntäen sekä pyörätuolilla avustetusti.


Meillä oli matkalla mukana omat eväät ja Linnavuoren näköalapaikalta suuntasimme Perpulanluhtaan evästauolle. Paluu Järvisydämeen taittui jälleen veneellä ja juuri ehdimme lounaaksi takaisin. Lounaan jälkeen oli hyvä pulahtaa jälleen kylpylän altaisiin.

Ranta-alueella voi nauttia näin kesäaikaan auringon lämmöstä aurinkotuolissa pötkötellen, meloen kajakilla, vesijetillä hurjastellen, uiden tai vaikkapa suppaillen.
Kaikki lisävarusteet vesiurheiluun saa respasta välinevuokrauksen yhteydessä.

Kauden vuokravälineitä löytyy ympäri vuoden: eFatBike pyörät (aikuisten koko). Kesäaikaan: SUP laudat, avo kanootit (2hlö), yksikkö kajakit ja kaksikko kajakit. Talviaikaan: lumikengät, retkiluistimet, potkurit ja hiihtosetit. Ennakkovaraa viimeistän saapuessasi. Välineet saa vuokrattua kerrallaan 2 tunniksi.

Kävimme koko perhe uimassa järvessä ja samalla tuli kastettua miehenkin kanssa talviturkit. Pakkohan se oli käydä pulahtamassa, kun täällä Saimaan rannalla kerran oltiin. Eikä vesi niin kovin kylmää ollut.

Viimeisenä päivänä kylpylöinnin jälkeen, päätimme käydä kokeilemassa vielä SUP lautailua, meidän pojan toiveesta. Välineet vuokrattuamme, tuli rantaan opas opettamaan suppauksen perusteet. Tämä oli meille kaikille eka kokemus SUP laudalla. Haaveissa on kyllä ollut itsellänikin päästä kokeilemaan lautailua. Eikä tämä kerta varmasti jää viimeiseksi. Ehdottomasti kannattaa kokeilla jos vain yhtään kiinnostelee.
Vielä ennen kotiin lähtöä kävimme Porokylässä, joka sijaitsee Porosalmella. Nimi juontaa kauas alueen lappalaisjuuriin. Tällöin alueella esiintyi runsaasti poroja ja niiden vaikutus näkyy edelleen monissa alueen nimissä. Myöhemmin porot hävisivät alueelta ja lappalaiset siirtyivät pohjoiseen. Alueen nimet ja perinteet kuitenkin jäivät elämään. 

Porokylän porot viettävät kesät tunturissa muiden porojen tavoin ja palaavat tänne kotiaitaukseen talveksi. Kesällä täällä voi kuitenkin käydä  katsomassa islanninhevosia ja vierailla porokylän kahvilassa. Nyt 12.6 alkaen on mahdollisuus myös talutusratsastukseen sekä maastoratsastusretkeen.

Järvisydämestä tänne on matkaa vain n.10 minuuttia kävellen.

Meillä oli aivan ihana 2yön ja 3päivän loma Järvisydämessä. Todella ainutlaatuinen ja mielettömän upea paikka. Tämä oli elämys koko perheelle.

Kiitos Järvisydän ♡6 kommenttia :

 1. Järvisydän on ehdottomasti hieno & ainutlaatuinen paikka! Sisustus ja luonnonmateriaalit toimii tuolla hyvin. Mieluusti sitä tuolla lomaansa viettäisi, tai olenkin viettänyt, mutta talvella. Hienosti yhdistelty puuta, kiveä ja laattaa sopuisaksi kokonaisuudeksi.

  Tuo olisi ihana päästä kokemaan uudestaan näin kesällä, mutta 4h ajomatka per suunta on kuitenkin aina vähän suunnittelua vailla.

  Upeasti kirjoitit paikasta! Ja paljon kauniita kuvia!❤️

  VastaaPoista
 2. Itse en ole koskaan tuolla käynyt, mutta vaikuttaa kyllä ehdottomasti vierailun arvoiselta paikalta :)

  VastaaPoista
 3. Tuonne olisi tarkoitus jossakin vaiheessa mennä :) Ihana paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä niin upea paikka, ehdottomasti menemme uudelleen. :)

   Poista
 4. Ihanalta näyttää teidän loma Järvisydämessä! Itse en ole siellä käynyt, mutta appivanhemmille ostettiin synttärilahjaksi yö maisemasviitissä.

  VastaaPoista