SOCIAL MEDIA

tiistai 2. elokuuta 2022

Helsinki perheen kanssa

 


Kaupallinen yhteistyö: Hotel HelkaCafe Bar ValimoKiasmaLuomus Luonnontieteellinen museo

Viime viikolla lomailimme perheen kanssa Helsingissä, kävimme erilaisissa kohteissa ja majoituimme upeassa ja ainutlaatuisessa Hotel Helkassa. Hotel Helka sijaitsee Etu-Töölössä, lähellä Kampin keskusta ja keskeisen Helsingin nähtävyyksiä. Hotellissa on 151 huonetta. Meille oli varattu kahdeksi yöksi Junior Suite, mikä on hotellin tilavin huoneluokka. Huonekoko on vähintään 30m2. Kahden erillisen huoneen kulmahuoneistossa on oma sauna kylpyhuoneen yhteydessä, sekä kylpytakit ja tohvelit. Ihanan muhkea 180cm leveä, Joutsenmerkitty ja Avainlippu vuode Hilding Andersin sänkyvalikoimasta. Hotellihuone oli ihanan valoisa, tyylikkäästi ja laadukkaasti sisustettu. Siitä huokui harmoninen tunnelma sekä raikkaus ja puhtaus. Aivan ihana.

Huoneen hintaan kuuluu aina laadukas luomu- ja lähiruokaa sisältävä aamiainen. Helka on myös GreenKey-sertifioitu hotelli, joka on sitoutunut rakentamaan kestävää matkailua.

Saapuessamme Helkaan meidät otettiin vastaan erittäin ystävällisesti ja tunsimme todella itsemme tervetulleiksi. 






Helkaa inspiroi suomalainen muotoilu ja sen legendaariset nimet, mm. Alvar Aalto ja Artek. Kaikkialla tiloissa näkyy suomalainen muotoilu, kuten kotimaiset klassikkokalusteet, -valaisimet ja tekstiilit. Muotoilu on helkalaisille sydämenasia. He haluavat ilahduttaa asiakkaita esittelemällä kuinka suomalainen ja muu pohjoismainen muotoilu on paitsi kaunista, myös käytännöllistä.

Hotellin perusti yksi Suomen vanhimmista naisjärjestöistä (NNKY-liitto ry), rakennukseen, jonka NNKY:n naiset olivat rakennuttaneet 1920-luvun lopulla. Hotelli Helkan suunnittelivat arkkitehdit Wiwi Lönn ja Aili-Salli Ahde-Kjäldman vuonna 1927 ja rakennus valmistui vuonna 1928. Rakennus tarjosi ensimmäisten vuosikymmentensä aikana turvallisen paikan asuinsijaa tarvitseville naisille niin opiskelijakotina, virkanaisten kotina kuin hotelli Hospizina. Lisäksi rakennuksessa toimi NNKY:n keskustoimisto, leipomo, leipomomyymälä, kahvila, pesula ja päiväkoti. Kesällä 1969 Hotelli Helka avasi ovensa asiakkaille.

Helka pyrkii aina hyvään. Hotellitoiminnan tuottoja ohjataan jatkuvasti naisten, nuorten naisten ja tyttöjen parhaaksi ympäri maailman. Helka on julistautunut myös syrjinnästä vapaaksi alueeksi.

Hotellin alakerrassa sijaitsee Helkan baari.

Purkutaidevaltaus Mieletön. #purkutaidevaltaus -katutaiteilijaryhmä on täyttänyt hotellin kolmen kerroksen käytävät ja aulat sekä kuusi hotellihuonetta upeilla seinämaalauksilla ja tauluillaan. Näyttely on tutustuttavissa toistaiseksi ainoastaan hotellivieraille. Kun tilanne sallii, niin näyttely avautuu myös muun yleisön ihailtavaksi.



Yksi näyttelyn suurimmista suosikeistani oli tämä hotellihuone, jonka taitelija on Sheikki. Hänet löytää myös instagramin puolelta @kingsheikki.

-

Kiasmassa vierailimme loman ensimmäisenä päivänä, itseasiassa heti Helsinkiin saavuttuamme. Kiasma on Helsingin keskustassa sijaitseva nykytaiteen museo. Kiasma-rakennus valmistui vuonna 1998 ja sen on suunnitellut arkkitehti Steven Hollin. Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin taidemuseon ja Sinebrychoffin taidemuseon kanssa. Kansallisgalleria on Suomen suurin taidemuseo-organisaatio, jonka toimintaa ohjaa laki Kansallisgalleriasta.

Kiasma-rakennuksen on suunnitellut yhdysvaltalainen arkkitehti Steven Holl. Kiasma avattiin yleisölle 30.5.1998. Kiasmassa on viisi yleisölle avointa kerrosta, joita yhdistävät rampit, portaat ja hissit. Kiasman kokonaispinta-ala on 12 000m2, joista museotiloja on 9 100m2.

Kiasma järjestää näyttelyitä, esityksiä ja tapahtumia. Kiasman yleisötyö tuo nykytaiteen kaikkien ulottuville. Palvelut ulottuvat vauvojen värileikeistä aikuisten taidepajoihin, opastettuihin kierroksiin ja tapahtumiin. Kiasma paitsi esittää nykytaidetta myös kerää ja tallentaa sitä. Taidekokoelma on osa Kansallisgallerian kokoelmia ja tärkeä osa suomalaista kulttuuriperintöä. Tällä hetkellä kokoelmiin kuuluu yli 8500 nykytaiteen teosta. Museossa sijaitsee lisäksi nykytaiteeseen erikoistunut Kiasma-kirjasto sekä elävän nykytaiteen näyttämö Kiasma-teatteri.

Kiasman näyttelyt sopivat aikuisten ja lasten yhdessä koettaviksi. Jotkut taideteokset voivat olla jännittäviä, eivätkä aivan kaikki teokset välttämättä sovi lapsille. Aina kuitenkin löytyy myös pienille suositeltavaa nähtävää ja henkilökunta auttaa tässä mielellään.


ARS22 -Eläviä kohtaamisia- näyttely tarkastelee suuria kysymyksiä ja tarinoita. Kiasman suurnäyttely tuo yhteen kansainvälisen nykytaiteen ja ihmiset, sekä antaa tilan yhteisille kokemuksille, elämyksille ja yhteisöllisyydelle. Näyttely esittelee tämän hetken kiinnostavimpia nykytiteilijoita ja teoksia. Mukana on teoksia 55 taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä 26 eri maasta. Se nostaa esiin etenkin tapahtumallisia ja esityksellisiä teoksia, jotka tapahtuvat eri puolilla museota sekä Kiasma-teatterissa.

Vuonna 1961 alkanut ARS-näyttelysarja on perinteisesti käsittelyt oman aikansa polttavimpia kysymyksiä. Eläviä kohtaamisia on ensimmäinen ARS-näyttely, johon sisältyy teoksia sarjan aikaisemmista näyttelyistä. Kymmenes ARS-näyttely on moniääninen kokonaisuus eri sukupolvia, sukupuolia, maantieteellisiä sijainteja, kertomusperinteitä, kulttuureja ja niiden kohtaamisia. ARS22 antaa mahdollisuuden kyseenalaistaa nykyrakenteita ja samalla kuvitella vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. 
















Hyvin nukutun yön jälkeen söimme herkullisen aamiaisen ja kävelimme Helsingin satamaan. Seuraavan kohteen ehkä jo arvaattekin? Kyllä, Suomenlinna.

Suomenlinna sijaitsee saaristossa Helsingin edustalla n. 15 minuutin lauttamatkan päässä Helsingin keskustasta. Suomenlinnan alue käsittää noin 200 rakennusta 80 hehtaarin maa-alueen kahdeksalla saarella, jotka ovat Kustaanmiekka, Susisaari, Iso Mustasaari, Pikku Mustasaari, Länsi Mustasaari, Särkkä, yksi Pormastarinluodoista ja Lonna. Muurien pituus on noin kuusi kilometriä ja tykkejä on 105 kappaletta. Suomenlinna on noin 800 helsinkiläisen koti ja vuodenajasta riippuen 400-500 ihmisen työpaikka. Maailmanperintökohteessa vierailee vuosittain noin miljoona kävijää.

Suomenlinnaa ryhdyttiin rakentamaan karuille kallioisille saarille 1700-luvun puolivälissä. Linnoitustyön lähtökohtana oli bastionilinnoitus, joka polveilevan kalliomaaston vuoksi toteutettiin Suomenlinnassa epäsäännöllisenä. Linnoituksen sisimmän ytimen muodostivat telakka ja Linnanpiha Susisaarella. 1800-luvun puolivälissä, Venäjän vallan aikana linnoitus todettiin teknisesti vanhentuneeksi. Tämän vuoksi saarten lounaisrannoille rakennettiin uusi meripuolustusrintama valleineen ja tykkiasemineen. Venäläisaikainen linnoitusrakentaminen muokkasi maisemaa erityisesti Kustaanmiekalla, Susisaaressa ja Länsi Mustasaaressa. Suomen itsenäisyyden aikana linnoitus menetti sotilaallisen merkityksensä. Linnoitusmaiseman pääpiirteisiin ei enää tehty suuria muutoksia.













Cafe Bar Valimo sijaitsee yhden maailman vanhimman edelleen toiminnassa olevan kuivatelakan kupeessa, Suomenlinnan vierassataman yhteydessä. Rakennus on vanha 1870-luvulla tehty entinen ammusvalimo, jonka kunnostetuissa tiloissa sijaitsee satamaravintola Valimo ja samasta rakennuksesta löytyy myös kaikki sataman palvelut. Valimolla veneeseen saa veden ja sähkön, pyykkiä voi pestä ja iltaisin lämpiävät saunat. Satamaan saavutaan Länsi Mustasaaren ja Susisaaren välissä kulkevaa väylää pitkin. Satamassa on 40 maksullista laituripaikkaa, joissa on aisakiinnitys. Vierassatama onkin ainoa vierailijoille tarkoitettu rantautumispaikka Suomenlinnassa. 

Cafe BarValimon aurinkoiselta terassilta voi seurata vierassataman elämää ja nauttia merellisestä tunnelmasta.


Ruokalista vaihtuu lähes päivittäin, minkä ansiosta ravintolasta syntyy vähemmän hävikkiä. Ruokalistalla on mm. erilaisia salaatteja, pastoja, päivän kalaa ja lohikeittoa. Ruokatuotteet perustuu hyviin raaka-aineisiin ja käsityöhön. Ravintola Valimo kasvattaa itse käyttämänsä yrtit sekä annoksia koristavat kukat. Tavoitteena onkin tehdä hyvää, oikeaa ruokaa ja ottaa huomioon kaikenlaiset ruokavaliot.



Poika valitsi päivän listalta Pasta Blognese:n. 

- Annos oli juuri sopivan kokoinen. Runsaasti makua ja sopivassa suhteessa, maut hyvin tasapainossa.


Mies ja tytöt valitsivat karitsapullat ja muusin. 

-Karitsapullat oli uusi kokemus. Sopivan suolaista ja miellyttävä tekstuuriltaan.
Perunamuusi oli täyteläistä ja herkullista. Annos maistui todella hyvin. Kävisin uudelleen mielelläni.


Itselleni otin savutettua lohta ja korvasienikastiketta

- Esillelaitto oli kaunis ja kukat toivat siihen kesäisen fiiliksen. Lohi oli valmistettu erinomaisesti ja korvasienikastike oli myös todella hyvää. Kokonaisuutena onnistunut annos, jossa kaikki maut tukivat toisiaan.



Mansikka-raparperipiiras kermavaahdolla oli ihanan raikas ja kesäinen vaihtoehto.
Suklaabrownie oli todellinen suklaan ystävän unelma. Mehevää ja lämmintä brownieta, runsaalla suklaalla. Vaniljajäätelö ja mansikat toivat vastapainoa tuhdille suklaalle sekä ihanaa raikkautta annokseen.


Palvelu sujui hyvin ja ilmapiiri oli rento. Vaikka asiakkaita oli paljon, asiakaskohtaaminen, ystävällisyys ja asiakaslähtöisyys säilyi erinomaisesti. Myös lapset huomioitiin tasavertaisesti aikuisten kanssa, mikä on itselle aina tärkeää. Allergiat huomioitiin tarkkaan ja huolellisesti. Miljöö oli upea ja tunnelmallinen. 

Kiitos Cafe Bar Valimo!






Suomenlinna oli kaikinpuolin todella vaikuttava ja upea kohde koko perheelle.

Loppupäivän ajaksi menimme vielä Flamingo Spa kylpylään Vantaalle.


Viimeisenä päivänä ennen kotiin lähtöä kävimme vielä Luomus museossa.

Luonnontieteellisen museon näyttelyt kertovat Suomen ja muun maailman monimuotoisesta luonnosta. Elämän historia vie aikamatkalle menneisyyteen ja evoluution alkulähteille. Luomuksen ylläpitämät luonnontieteelliset kokoelmat ja tietoaineistot ovat luonnon muisti, menneen ja tulevan ymmärtämisen perusta sekä meille että tuleville sukupolville. Kokoelmat on kerätty yli 300 vuoden aikana. Ilmastonmuutoksen sekä lajikadon aikakautena ne ovat tärkeämpiä kuin koskaan. Luomus vastaa luonnontieteellisten kansalliskokoelmien säilyttämisestä, kartuttamisesta ja ylläpitämisestä Suomessa. Luomuksen kokoelmissa on yli 13 miljoonaa eläin-, kasvi-, sieni-, kivi- ja fossiilinäytettä, joita hyödyntävät tutkijat ympäri maailman.

Museon rakennus on ollut osa Helsingin katukuvaa jo vuodesta 1913. Yli satavuotias rakennus on säilyttänyt julkisivunsa miltei alkuperäisessä asussaan läpi kirjavien vuosikymmenien. Rakennus suunniteltiin alunperin uudenlaiseksi, venäläiseksi poikakouluksia. Kouluna rakennus ehti kuitenkin toimia vain nelisen vuotta. Suomen itsenäistymisen jälkeen kimnaasirakennus palveli ensin Helsingin jääprikaatia ja armeijan esikuntaa ennen kuin tarjosi tilat ensimmäiselle kadettikoululle. Helsingin yliopisto osti rakennuksen valtiolta vuonna 1923 ja sijoitti sinne eläintieteelliset kokoelmansa. Kimnaasi muuttui museoksi.

Luonnontieteellisen museon näyttelyt ovat vallanneet kaikki museon kolme kerrosta. Lisäksi yleisöllä on pääsy myös neljännen kerroksen parvelle, jossa kerrotaan museorakennuksen vaiherikkaasta historiasta ja josta voi katsella ylävinkkelistä dinosauruksia ja muita elämän historian ihmeitä. Museossa on viisi pysyvää näyttelyä: Suomen luonto, Elämän historia, Luut kertovat, ja Muutosta ilmassa. Lisäksi museolla on vaihtuvia näyttelyitä. Luonnontieteellinen museo on pysytellyt yleisön suosiossa vuonna 2008 valmistuneesta remontista lähtien ja kävijämäärillä mitattuna se on sijoittunut vuosittain maamme suosituimpien museokohteiden joukkoon.

Eläintieteellinen kokoelma on maamme suurin eläinkokoelma. Se käsittää noin ykdeksän miljoonaa näytettä. 









Nykyään Luomuksen Kasvi- ja sienitieteellisissä kokelmissa on noin 3,3 miljoonaa kasvi- ja sieninäytettä. Viime vuosina kokoelmien vuotuinen kasvu on ollut keskimäärin 20 000 näytettä. Kasvu muodostuu lahjoituksista, tutkimusaineistoista ja muista kasvimuseoista vaihdetuista näytteistä.







Geologisessa kansalliskokoelmassa on noin 50 000 mineraali- ja kivinäytettä, noin 600 meteoriittia ja noin 44 000 fossiili-, luu- ja maaperänäytettä. Jo 1700-luvulta alkaen kartutetun kokoelman erikoisuuksia ovat mm. suomalaiset jalokivet ja meteoriitit, Euroopan vanhimmat kivilajit, Etelämannerkokoelma, mammuttikokoelma ja Ahvenanman fossiilit.


Museo on todella kiehtova ja siellä on mielettömän paljon nähtävää koko perheelle. Tänne on ehdottomasti tultava uudelleen.


Reissu oli kaikkiaan todella mahtava ja saimme kokea paljon upeita kohteita. 

Hotel Helka oli aivan loistava ja todella voin suositella majoitusta siellä. 
Kiitos vielä erittäin hyvästä palvelusta.♡









Sinä lähetit


4 kommenttia :

  1. Käydään joka kesä Suomenlinnassa, uikkarit mukaan ja rannalle, sen jälkeen nauttimaan Nikolain herkullisista pitsoista.

    VastaaPoista
  2. kävin itsekin katsastamassa tuon kiasman näyttelyn

    VastaaPoista
  3. Hyvin monipuolinen ja varsin onnistunut perhereissu teillä oli. Hotelli Helka on nähtävyys itsestään. On arvokasta, kun yrityksen takana on tarina.

    VastaaPoista
  4. Helsingissä olisi niin paljon nähtävää ja koettavaa 🤩

    VastaaPoista