SOCIAL MEDIA

maanantai 22. elokuuta 2022

Pori, pieni reissu ennen arkeen paluuta




Muutama viikko sitten teimme pienen matkan Poriin perheen kesken. Ajatuksena oli tehdä vielä pieni reissu ennen koulujen alkua ja niin, että nauttisimme ajasta ilman minkäänlaista kiirettä. Emme suunnitelleet reissua juurikaan vaan menimme enemmän fiiliksen mukaan. 

Majoituimme Porin Original Sokos Hotel Vaakunassa, joka sijaitsee aivan Porin keskustassa torin laidalla. Sijainti on erinomainen, koska sieltä on vain kävelymatka useampaan koko perheen kohteeseen. Lähistöllä on esimerkiksi Pellehermanninpuisto, Kirjurinluoto, liikennepuisto Vinkkari, Porin taidemuseo ja Keski-Porin kirkko. 

Hotellista meille oli varattu Standard twin huone, jossa on kaksi erillistä vuodetta sekä Taidehuone, mikä on varustelutasoltaan samankaltainen kuin Superior huoneet. Sieltä löytyy iso parivuode ja lisävuodemahdollisuus sekä lisäksi tästä huoneesta löytyi myös kylpyamme, mikä onkin meidän perheessä aina erityisin odotettu. Huoneista on läpikulku toisiinsa välioven kautta. Huoneet ovat valoisia ja niistä on näkymät kadun puolelle. Kokonaisuus oli ihanan tilava ratkaisu meidän perheelle.

Taidehuoneen on suunnitellut ja sisustanut neljä satakunnan ammattikorkeakouluun kuuluvan Kankaanpään  taidekoulun opiskelijaa. Taideteemainen hotellihuone koostuu pysyvistä elementeistä, kuten seinä- ja lattiateippauksista sekä vaihtuvista näyttelyistä. Huoneessa yöpyjä saa myös tervehdyksen kirjekuoressa.


Hotelliin saapuessamme saimme ystävällisen ja lämpimän vastaanoton. Lapset huomioitiin todella hyvin ja he saivat mm. sarjakuvia, tehtäväkirjat ja värikyniä. Hotellista löytyy lapsille myös kiva leikkihuone, jossa on huomioitu myös aikuiset tarjoamalla ilmainen kahvi ja samalla voit rentoutua hierovassa tuolissa.





Huoneessa meitä odotti ihana ja herkullinen tervetuliaistoivotus.


Tiesitkö, että taidemaalari Akseli Gallen-Kallelan synnyinkoti on sijainnut tässä hotellin paikalla. Aikanaan hotellin edestä menevä katu oli nimeltään Torikatu, mutta se muutettiin Gallen-Kallelankaduksi taiteilijan muistoksi. Tällä paikalla on ollut kauppa-ja kahvilatoimintaa jo 1900-luvun alusta. Vuonna 1939 Satakunnan Osuuskauppa päätti purkaa vanhan kaupan ja kahvilan pois ja rakennuttaa paikalle hotellin. Vuonna 1939 hotelli- ja ravintolatoiminnan lisäksi rakennuksessa toimi mm. osuuskaupan pääkonttori, päivittäistavara kauppa (jossa nykyään toimii ravintola Amarillo), rautaosasto, kangaskauppa, maatalousosasto sekä osuuskaupan keskusvarasto, josta lähti tarvikkeita osuuskauppojen muihin kauppoihin. 

Hotelli toimi nimellä Hotelli Satakunta 51 vuotta. Siinä oli 30 huonetta, suurravintola Satakunta sekä osuuskaupan johtajiston asuntoja. Vuonna 1990 Pori sai upouuden Vaakunan, kun hotellin nimeksi muutettiin Sokos Hotel Vaakuna. Vuonna 2014 Sokos Hotel Vaakuna nimettiin uudelleen ja toimii nykyään nimellä Original Sokos Hotel Vaakuna.


Alkuillasta meille oli varattu pöytä ravintola Amarillosta, joka sijaitsee hotellin yhteydessä. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja asiakaslähtöistä. Koko perhe otettiin hyvin huomioon ja lapsille annettiin mm. väritystehtäviä odottelun ajaksi. Lisäksi allergiat käytiin hyvin tarkasti läpi tarjoilijan ja keittiön toimesta. 

Ravintola on sisustettu tyylikkäästi ja siellä oli todella upeita, harkiten tehtyjä yksityiskohtia. Tunnelma oli myös mukavan rento ja viihtyisä.



Tytöt valitsivat Junior burger -110g burgerpihvi, cheddarjuustoa, majoneesia j ketsuppia. Lisäksi salattia, vesimelonia, kurkkua ja ranskalaiset perunat.

- Annos oli todella reilun kokoinen ja maistui tytöille hyvin. Vesimeloni oli kiva lisä ja vastapaino suolaiselle.


Itselleni valitsin Salmon & scampi - Lohta, yrttipestoa, jättikatkaravun pyrstöjä ja Mexican Waldorf -salaattia. Lisäksi lämpimiä kasviksia ja perunalohkoja.

- Annos oli juuri sopivan kokoinen. Lohi oli erinomaisesti valmistettu, kuin myös jättikatkaravun pyrstöt. Kokonaisuus oli todella hyvä. Salaatti vaihdettiin mozzarellatikkuihin allergioista johtuen.

Frozen strawberry margarita -Mansikka, limemehu, mansikkasiirappi.

- Kaikki coctailit sai moctailina eli alkoholittomina versioina mikä yllätti todella postiivisesti. Frozen strawberry margarita moctail oli todella hyvää ja raikasta. Aivan ihana.


Mies ja poika valitsivat listalta Flank steak -Reilu pihvi flank steakista ja savu-punaviinikastiketta. Lisäksi lämpimiä kasviksia ja bataattitikkuja.

-Herkullinen lautanen. Liha oli mureaa ja suolaista sekä pippurista, joten makeampi punaviinikastike sopi mainiosti tähän. Bataattitikut olivat rapeita ja kasvikset olivat hyvä lisä kaiken kaikkiaan. 


Kiitos vielä hyvästä ruoasta sekä erinomaisesta palvelusta.


Ensimmäinen päivä kului mukavasti kaupungilla nähtävyyksiä katsellen, hyvästä ruoasta nauttien ja rennosti ottaen hotellihuoneessa. 



Aamulla heräsimme melko aikaisin ja menimme aamupalalle. Aamiainen oli runsas ja herkullinen. Monipuolisesta kattauksesta löytyy erilaisia leikkeleitä, raikkaita hedelmiä, vastapaistettua leipää, lämpimiä ruokia ja makeita herkkuja.

Aamiaisen jälkeen lepäilimme hotellihuoneessa vielä hetken aikaa, ennen kuin kirjauduimme ulos ja suuntasimme kohti Yyterin hiekkarantaa. Päivän vietimme nauttien kiireettömästä yhdessäolosta, auringosta ja upeista maisemista, joissa todella sielu lepää.













Kiitos vielä hyvästä palvelusta Original Sokos Hotels Vaakuna Pori ♡ 
Meillä oli oikein mukava ja rentouttava reissu.
















4 kommenttia :

  1. Yyteri on aivan ihana paikka. Vietettiin kesällä kolmen päivän lötköttelyt. En ole ikinä ollut mikään rantaotus, mutta nyt kyllä viihdyin.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen hotelli ja upea ranta! Oli varmaankin tosi rentouttava loma Porissa.

    VastaaPoista
  3. upeita kuvia sinulla! Ihan parasta on reissu, jota ei ole ennakkosuunnitelmilla täytetty =)

    VastaaPoista
  4. Ihania matkakuvia! Olen myös ollut tuosssa samassa hotellissa ja se oli kyllä kiva paikka :)

    VastaaPoista