SOCIAL MEDIA

torstai 26. lokakuuta 2023

Turussa kahden kesken


Sisältää mainoslinkkejä

Syysloma sisälsi tällä kertaa myös aikuisten kahdenkeskisen miniloman. En tiedä tuliko yllätyksenä, mutta lähdimme Turkuun. Turku on kaunis kaupunki ja sen historia on todella mielenkiintoinen. Tuntuu, että siellä onkin loputun määrä nähtävyyksiä ja upeita elämyksiä. Yövyimme kaksi yötä Original Sokos Hotel Wiklund:ssa joka sijaitsee erinomaisella paikalla Turun kauppatorin laidalla. Hotelli on osa Wiklundin täyden palvelun keskusta. Saman katon alla on mm. kattava ravintolatarjonta sekä erikoistavaraliikkeitä- ja palveluja. Hotellivierailla on mahdollisuus myös nauttia saunan lämmöstä päivittäin. Saunan lisäksi kolmannesta kerroksesta löytyy upeat kokoustilat.

Hotellin vastaanoton yhteydessä toimii Coffee House. Vastaanoton puolella olevilla, vierekkäisillä hisseillä pääsee suoraan hotellihuoneisiin ja vastakkaisella puolella salia löytyy maisemahissi, joka vie Waloon. Walo on Turun ensimmäinen kattoterassibaari, Walo Rooftop Bar. Terassi on auki kelien salliessa, mutta itse kattobaari on avoinna ympärivuotisesti. Walosta aukeaakin upeat maisemat Turun kattojen yllä. Siellä kannattaakin ehdottomasti käydä.

Wiklundin historiasta. 1895 Wiklundin perustaja Axel Wiklund osti Turun rakennuskonttorin, johon yhdistettiin sekä polkupyöräkauppa että myöhemmin hankittu ompelukoneliike. Polkupyöräliikkeestä kehittyi jo siihen aikaan varsin huomattava yritys ja se saavutti maan suurimman tukkuliikkeen aseman. Wiklund pyrki kuitenkin alusta asti viemään viemään liikettä eteenpäin niin, että siitä muodostuisi täydellinen rautakauppa. Wiklundin liikkeestä kehittyikin Varsinais-Suomen huomatuin ja samalla yksi koko maamme suurimpia rautaliikkeitä.

Ensimmäinen toimipaikka sijaitsi Brahenkadun varrella ns. Dammertin talossa. Vuonna 1907 siirryttiin keskeisemmälle paikalle Kauppatorin laitaan. Myöhemmin mm- Lövdahl-, Trapp- ja Österblad nimiset liikkeet yhtyivät rautakauppa Wiklundiin. Vuosi 1957 oli merkittävä virstapylväs Wiklundin historiassa, toukokuun 18 vihittiin käyttöön tavaratalon ensimmäinen rakennusvaihe. Tavaratalo siirtyi vuoden valmistumisensa jälkeen, vuonna 1958, Turun Osuuskaupan haltuun. Ja nyt yli 110 vuotta myöhemmin, Kauppatorin laidalla seisoo tämä moderni täyden palvelun keskus, joka kasvaa ja kehittyy kaupungin mukana.

Meille oli varattu Superior King -huone, josta on näkymät suoraan kauppatorille. Huone on todella valoisa ja lasinen suihkuseinä tekee huoneesta avaramman ja kevyemmän. Sisustukseltaan huone on todella mielenkiintoinen. Siinä maanläheiset sävyt kohtaa runsaasti erilaista tekstuuria eri pinnoissa, mutta lopputulos pysyy rauhallisena. Tämä moderni ja skandinaaviseen suuntaan menevä huone oli todella viihtyisä ja kaunis. Huoneessa on 180cm leveä sänky, jossa nukuimme erittäin hyvin. Kivana lisänä huoneessa on jääkaappi, johon voi hakea vaikka omia eväitä pohjakerroksen S-market Wiklund Herkusta. Todella kätevää, kun saman katon alta löytyy niin monia erilaisia palveluja.

Meille oli jätetty huoneeseen myös tervetuliaislahja, mikä oli ihana yllätys.Yksi parhaimmista asioista lomalla on herätä aamulla valmiiseen pöytään. Hotellin aamiainen oli erittäin monipuolinen ja runsas. Tarjolla on paikallisia erikoisuuksia ja aamiaiselta löytyy aina myös luomu tuotteita. Lisäksi löytyy eri ruokavalioille monipuolisesti vaihtoehtoja. Ihana aloittaa päivä hyvällä aamiaisella, aivan rauhassa ilman minkäänlaista kiirettä.


Päivemmällä tutustuimme Wiklundin ravintolatarjontaan. Ravintola Wine Bar Axel W on rento, eurooppalaishenkinen all day -ravintola, joka sijaitsee katutasossa, aivan hotellin aulan vieressä. Tähän oli mukavan helppo tulla, ja mihin aikaan päivästä tahansa, aina myöhäiseen iltaan saakka. 

Tilasimme molemmat listalta Axelin Caesar tomaattimarinoidulla broilerilla, -Roomansalaattia, Axelin caesar-kastiketta, parmesaania ja krutonkeja. Juomaksi alkoholitonta kuohuviiniä. Salaattiannos on todella runsas ja mielettömän herkullinen. Aitoja makuja ja tuoreet raaka-aineet. En muista olenko koskaan syönyt näin hyvää salaattiannosta. Nälkä pysyi loitolla todella pitkän aikaa vaikka en ihan koko annosta jaksanutkaan syödä.

Palvelu oli mukavan rentoa ja ystävällistä. Tunnelma ravintolassa on viihtyisä ja erilaiset harkitut yksityiskohdat kiinnittivät huomion, kuten upeat kattovalaisimet. Kaikinpuolin todella hyvä kokemus, niin ruoan kuin palvelun suhteen. Viihdyimme oikein hyvin. Kiitos Wine Bar Axel W.

Ruokailun jälkeen menimme Turun taidemuseoon, joka on myös aivan lyhyen kävelymatkan päässä hotellista. Täällä en ollut aiemmin vielä käynyt vaikka Turussa monesti olemme käyneetkin. Museon kansallisromanttinen graniittilinna on kaupungin näkyvimpiä maamerkkejä ja myös nähtävyys jo itsessään. Valmistuessaan vuonna 1904 se oli Suomen toinen taidemuseoksi suunniteltu rakennus. Rakennuksen suunnitteli Gustaf Nyström.

Turun taidemuseo hallinnoi yhtä Suomen kattavimmista taidekokoelmista. Tässä kansallisaarteistonakin tunnetussa kokoelmassa on hyvin edustettuina 1800-1900-luvun vaihteeseen sijoittuva Suomen taiteen kultakausi, taiteilijoiden omakuvat, suomalainen surrealismi sekä poptaide. Nykyään museon kokoelmaan kuuluu yli 7600 teosta, joita esitellään museon vaihtuvissa kokoelmanäyttelyissä ja teoslainoina maailmalla.


ylh. Miikka Vakola - Untitled
alh. Kaisu Koivisto - Runsaudensarvi

Emma Jääskeläinen - Tuu Tuu

Emma Jääskeläinen - Tuu Tuu

Emma Jääskeläinen - Snoopy Boob

Emma Ainala - Ophelia

Emma Ainala - Angels Femcels & Demigods on the Road

Monia monia upeita teoksia. Erityisesti itseäni kuitenkin puhutteli Emma Jääskeläisen ja Emma Ainalan voimakkaat, tai voisin sanoa jopa voimaannuttavat teokset. Myös graniittilinna itsessään on todella vaikuttava nähtävyys ja kokemus. Ehdottomasti suosittelen vierailua Turun taidemuseoon.
...

Illaksi meille oli varattu pöytä ravintola Trattoria Wiklund:sta, mikä sijaitsee hotellin toisessa kerroksessa. Niin ihanaa, kun tämäkin löytyy tästä saman katon alta. Saimme pöydän ikkunapaikalta, josta seurasimme hiljalleen pimenevää iltaa kauppatorin suuntaan. Ravintola on oikein viihtyisä ja tyylikäs, mutta kuitenkin mukavan rento. Trattoriassa tarjoillaan myös hotellin aamiainen.

Valitsimme La tavola Italiana -Menun, kauden parhaita makuja italialaiseen tapaan jaettavaksi.

Ensimmäisenä meille tarjoiltiin Antipasti -valikoitu antipastilajitelma, jossa prosciuttoa, salamia, tomaattia, parmesaania, paahdettua maa-artisokkaa, salmone crudoa, vaniljafenkolia, rosmariinioliiveja, viikunahilloa, munakoisopestoa, peperoncinomajoneesia ja focacciaa.

- Makuja oli monenlaisia, aina reilusti maustettuun, makeaan ja kaikkea siltä väliltä. Näistä syntyikin erinomaisia makuyhdistelmiä, kuten viikunahillo ja salami sopi täydellisesti yhteen. Erityisesti pidin myös prosciuttosta ja peperoncinomajoneesistä. Täydellinen lajitelma erilaisia makuja, josta pidimme molemmat. Juomana meillä molemmilla oli alkoholiton kuohuviini.Secondi -grillattua naudan ulkofileeta ja kananpoikaa, karitsamakkaraa, pikkelöityä punakaalia, arancineja, bearnaise- ja madeirakastikkeita sekä parmesaanirisottoa ja salviagnoccheja.

-Jälleen erinomaisesti koottuja makuja. Kananpoika on todella hyvin valmistettu, mehukas ja herkullinen. Naudan ulkofilee on mureaa ja madeirakastike sopi täydellisesti lihan kaveriksi. Salviagnocchet taisi olla ainakin itselleni uudenlainen kokemus, maku oli miellyttävä ja erityisesti niiden tekstuuri oli omanlaisensa. Risotto oli ihanan täyteläistä. Suosikiksi nousi myös arancinet. Juomana meillä oli alkoholiton puna- ja valkoviini.

Lopuksi Dolci -kinuskitiramisua, päärynäsorbettia, macaronseja ja suklaakonvehteja.

-Ihana kattaus erilaisia herkkuja. Sorbetit on yksi omista suosikki jälkiruoista, tämä oli ihanan raikas, jossa oli puhdas ja aito päärynän maku. Täydellinen vastapaino täyteläiselle tiramisulle. Macaronsit ja suklaakonvehdit olivat kuin viimeinen jalokivi kruunuun.


Menu valintamme oli kyllä todella upea ja herkullinen. Jaettavin annoksin pääsee maistelemaan useampia erilaisia makuja ja niiden yhdistelmiä. Annosten esillelaittoon on myös todella panostettu. Tunnelma oli viihtyisä, sekä palvelu asiakaslähtöistä ja ystävällistä. Kiitos Trattoria Wiklund, meillä oli oikein mukava ilta.


Kiitos vielä erinomaisesta ja ystävällisestä palvelusta Original Sokos Hotel Wiklund
Meillä oli oikein onnistunut ja ihana loma.♡ 
Tulemme varmasti uudelleen.Lähetä kommentti