SOCIAL MEDIA

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Uskalla Auttaa. Lasten ensiapu ja hätätilanteet kurssi.Lasten ensiapu ja hätätilanteet


*Yhteistyössä

Oletko koskaan joutunut tilanteeseen joka on vaatinut ensiaputaitoja?
Omalle kohdalle ei ole onneksi osunut tilannetta jossa olisi täytynyt elvyttää.
Pienten lasten äitinä kuitenkin olen aina ollut tarkka ja huolellinen. Siitäkin huolimatta sattuu ja tapahtuu. Kaikkea ei vain voi estää tapahtumasta vaikka kuinka yrittäisi.

Kahden lapseni kohdalla olen joskus joutunut toimimaan nopeasti kun kurkkuun on jäänyt ruokaa.
Tilanne kävi niinkin arkisesti että toisella kerralla lapsi alkoi puhumaan ruoka suussa ja toisella kerralla lapsi alkoi nauramaan kun ruokaa oli suussa.

Silloin nostin lapsen, pää alaviistossa reiden päälle ja löin selkään lapaluiden väliin.

Molemmilla kerroilla ei onneksi montaa lyöntiä tarvittu ja tilanteet päättyivät hyvin. Toki lapsi pelästyy tilannetta. Silloin on hyvä keskustella ikätason mukaisesti että mitä tapahtui ja enää ei ole hätää. Nämä tilanteet saa vanhemmalla sydämen kurkkuun joka kerta.

Vaikka nähtävästi osaan toimia kun tällainen tilanne on päällä, niin osaisinko tarpeen tullen elvyttää jos tämä ei olisikaan auttanut ja lapsi olisi mennyt tajuttomaksi tai jopa elottomaksi kun hengitystiet ovat olleet tukossa liian kauan.

Kurssi oli roikkunut mielessäni jo liiankin kauan. Aina se oli mielessä ja ajatukset mitä jos? Mitä jos tulee tilanne jossa tarvitsen taitoa elvyttää enkä osaakaan? Tämä kurssi jos mikä on pieni hinta siitä että hätätilanteen sattuessa pystyt ja osaat toimia. Saatat olla isossa roolissa hätätilanteen sattuessa kuinka vauva tai lapsi selviää ja millainen hänen tulevaisuus tulee olemaan.


Vauvan puhallus ja painelu elvytys.


Kurssin sisältö

-Tyypillisimmät sairaudet
-Tyypillisimmät vammat ja onnettomuudet
-Vierasesine hengitysteissä
-Tajuton lapsi
-Lapsen elvytys

Lasten ensiapu ja hätätilanteet kurssi soveltuu paitsi lasten vanhemmille, isovanhemmille sekä lasten kanssa työskenteville ja harrastaville, myös jokaiselle lasten ensiavusta kiinnostuneelle.
Kurssin kesto on 4 tuntia.Junior kokoisen nuken puhallus ja painelu elvytys.


Ensisijaisesti kurkkuun juuttunut vierasesine pyritään poistamaan lyömällä selkään lapaluiden väliin. 
Jos tuke ei poistu 5 lyönnillä, soita 112.Koskaan aiemmin en ollut kuullut että Heimlichin otetta voidaan käyttää myös vauvalle. Se on kuitenkin aivan erilainen kuin aikuisen tai isomman lapsen kuten kuvasta voi havaita.


Tekstit kuvien lomassa ovat kertomassa kussin sisältöä käsitteleviä asioita. Jotta varmasti saat oikeat tiedot ja taidot suosittelen käymään tämän kurssin. Harjoittelu nuken avulla on silmiä avaava kokemus ja siitä saa tuntua kuinka elvytetään oikeaoppisesti. Mikä on oikea painelutiheys ja puhaltaako niin että pää on varmasti oikeassa asennossa jotta puhallus auttaa. Myös eron vauvan ja isomman lapsen elvyttämisessä huomaa hyvin nukeilla harjoitellessa.

Itse sain paljon tietoa, varmuutta ja vahvistusta siihen että osaan toimia hätätilanteessa oikein.

Laitan tähän suoran linkin josta pääsee näkemään tulevat kurssit ympäri Suomen.

Lasten ensiapu ja hätätilanteet AVOIMET KURSSIT


Tieto ja taito lisäävät uskallusta auttaa.


Kiitos hyvästä kurssista.


-Marjut-
Blogini facebookissa

ja

Blogini instagramissaLähetä kommentti