SOCIAL MEDIA

tiistai 14. huhtikuuta 2020

Poikkeuksellinen pääsiäinenPääsiäistä vietettiin ihan kotosalla, niin kuin varmasti monessa muussakin perheessä.
Meidän pääsiäisen perinteisiin kuului tänäkin vuonna mm. rairuohon kasvatus, munien maalaaminen, hyvä ruoka, suklaamunien etsintä sekä pesäkakun leivonta.

Yritimme jakaa hieman tekemisiä eri päiville, jotta jokaisena pääsiäisen päivänä olisi jotakin. 
Pääsiäisen vapaat tuntui kyllä mukavalta, kun sai pienen hetken hengähtää myös kotikoululaisten tehtävistä. Oli myös iloinen yllätys, kun isovanhemmat kävivät oven takana tuomassa lapsille palkkoja etävirpomisesta sekä kukkia ja muita herkkuja. Tuntuu niin hassulta, että olemme olleet jo näin kauan niin sanotusti, neljän seinän sisällä ja tapaamatta läheisiä sekä ystäviä. Kyllä sitä normaalia arkea vaan kaipaa jo niin paljon.

Tosiaan olemme tehneet jo muutaman vuoden ajan pesäkakun pääsiäispöytään ja niin tehtiin tänäkin vuonna. Joka vuosi se on aina hieman erilainen, mutta idea on sama. Saa nähdä miten on ensi vuonna. Mieheni teki kakkuun pohjat sekä sitruunaisen rahka-kermavaahdon. Minulle jäi sitten pesän tekeminen sekä kakun kokoaminen ja koristelu. 
Lauantai aamuna pääsiäispupu oli jättänyt kirjeen ja piilottanut herkut ympäri taloa, eikä mennyt kovinkaan kauan, kun kaikki oli löydetty. Tytöille pupu toi lisäksi timanttiset pupu avaimenperät. Ne hieman, kuin korvasi sen ettei pupu tuonut lainkaan suklaamunia, jotka olisi sisältänyt lelua. 

Pääsiäinen menikin mukavasti herkutellen ja askarrellen.


Onko sinulla pääsiäisen perinteitä? 
Jotakin vanhaa tai ihan uutta ja omanlaista?

Aurinkoa tähän viikkoon!
4 kommenttia :

  1. Hauskannäköinen kakku! Meillä edelliset pääsiäiset ovat menneet koristurnauksessa. Yksi lapsista on pelannut. Me vanhemmat olemme osallistuneet talkoisiin ja välillä on katsottu pelejä. Tänä vuonna vietimme pääsiäisen oman perheen kanssa kotona. Herkuttelua, metsäretkiä, pelejä sekä leffoja ja sarjoja.

    VastaaPoista