SOCIAL MEDIA

tiistai 7. huhtikuuta 2020

Tänä vuonna virpominen onnistuu etänä


Virpominen kuului jo omaan lapsuuteen. Nyttemmin myös omat lapset ovat tykänneet tehdä kauniita vitsoja ja käydä virpomassa naapurustossa sekä isovanhemmille. Tänä vuonna kuitenkin virpominen, ovelta ovelle kiertäminen kiellettiin, koska nyt poikkeustilan aikana on vältettävä ihmiskontakteja. 

Tänä vuonna on keksitty monia erilaisia tapoja virpoa. Huomasin somessa kiertäneen idean, joka toimisi hieman samanlaisella idealla kuin perinteinenkin virpominen. Sen sijaan, että mentäisiin ovelle antamaan vitsa, oli oven vierustalle jätetty malja sekä palkat. Kaikissa paikoissa, joissa me kävimme, oli palkat laitettu pusseihin valmiiksi. Näin myös vältytään koskemasta useampaan palkkaan ja näin myös pöydällä oleva nallekin neuvoi -Koskethan vain valitsemaasi pussiin.

Paikoissa, jossa oli pitkä välimatka ovelle, sieltä saattoi asukkaat tulla kuulemaan virpomisen ja toivottamaan hyvää pääsiäistä. Tällä tavoin pysyi hyvä turvaväli. Myös silloin, kun virpojia oli muitakin, jäi jokainen kauemmaksi odottamaan omaa vuoroaan.

Poikkeustila on kyllä lisännyt luovuutta monessakin. Tämä oli kyllä aivan ihana idea ja lapset olivat niin iloisia, kun pääsivät virpomaan. Tytöt halusivat myös isoveljen ehdottomasti mukaan.
Lopuksi kuvasimme vielä videon isovanhemmille, serkuille ja kummeille sekä ystäville ja muille läheisille. Näin saimme tervehdykset perille hieman pidemmällekin.
Ihanaa pääsiäisen aikaa!
5 kommenttia :

 1. Näissä tilanteissa ihmisten luovuus tulee hyvin esille :) Ihanaa pääsiäisen aikaa sinne!

  VastaaPoista
 2. Näissä tilanteissa ihmisten luovuus tulee hyvin esille :) Ihanaa pääsiäisen aikaa sinne!

  VastaaPoista
 3. Söpöjä pieniä noitia. Digitaalisesti voidaan tehdä niin paljon asioita ja on hienoa, että pidetään perinteitä yllä kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 4. Toi on kyllä hyvä idea, että jätetään palkat ulos valmiiksi :) Ihanaa Pääsiäistä teille!

  VastaaPoista
 5. Palkat pyykkinarulla näytti hauskalta. Minä en nähnyt noitia meilläpäin. Meillä kuopus pukeutui noidaksi ja virponisvideo lähetettiin läheisille somessa.
  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista