SOCIAL MEDIA

perjantai 29. lokakuuta 2021

Syyslomalla Turussa


Kaupallinen yhteistyö:  

Meillä oli viime viikko syyslomaa ja lähdimme kolmeksi päiväksi ja kahdeksi yöksi Turkuun hotellilomalle Solo Sokos Turun Seurahuoneelle. Hotellin seinien sisälle kätkeytyy pala Turkulaista historiaa, onhan Turun Seurahuoneella kestitty vieraita jo lähes vuosisadan ajan. Turun Seurahuone on valmistunut 1928 ja se on yksi Suomen vanhimmista hotelleista. Humalistonkadun ja Eerikinkadun kulmassa sijaitsevan rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Ilmari Ahonen ja Erik Bryggman. Turun Seurahuone on tunnelmallinen boutiquehotelli keskellä Turkua, joka on modernisti 1920-luvulta tähän päivään tuotu klassikko.

Sisustussuunnittelija Jarkko Puron käsiala ja 20-luku näkyy kaikkialla hotellissa. Jokainen huone on omanlaisensa kokonaisuus niin kooltaan kuin sisustukseltaan.

Meille oli varattu kaksi huonetta, Solo Supreme ja Solo Up! Solo Supreme-huone on tilava, n.40m2 kokoinen ja ne sijaitsevat hotellin 2.kerroksessa, josta on näkymä hotellin sisäpihalle. Huoneessa on muhkea, 180cm leveä king size- vuode sekä vuodesohva (140cm), joka on pedattavissa kahdelle aikuiselle tai lapselle. Lisämukavuutta vierailuun tuo kylpyhuone, jossa nautit joko hellivästä kylpyammeesta tai erillisestä sadesuihkusta.

Pujahda sisään boutiquehotellin elämään, me saamme sinut loistamaan juuri sellaisena kuin sinä ol


On aina niin ihanaa, kun huoneessa odottaa tervetuliais-yllätys koko perheelle. Lisäksi lapset saivat puuhakassit, kun kirjauduimme hotelliin. Hienoa, miten koko perhe huomioidaan.





Kaikissa hotellin huoneissa on laadukkaat Familonin sängyt, tyynyt ja vuodevaatteet. Huonehintaan sisältyy kylpytakit ja tossut, alkoholittomia minibaari juomia sekä laajempi valikoima Rituals- kylpytuotteita. Lisäksi Dolce Gusto- keittimellä voit itse valmistaa huonehintaan sisältyviä erilaisia kuumia juomia.

Solo Supreme- huoneet sijaitsevat allergiaystävällisessä kerroksessa, joten lemmikin kanssa matkustaessa tämä on hyvä huomioida.



Solo Up! huone on tilava (26-31m2) ja myös näissä huoneissa on ylellisen muhkea king-size vuode (180cm), työpöytä sekä nojatuoli tai sohva. Kaikissa Solo Up! huoneissa on sadesuihku, ja huoneen hintaan sisältyy kylpytakit ja tossut. Kylpyhuoneesta löytyy laajempi valikoima laadukkaita Rituals- kylpytuotteita. Huoneen jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan. Dolce Gusto- keittimellä voit itse valmistaa huonehintaan sisältyviä erilaisia kuumia juomia. 

 Osaan Solo Up! huoneista voi ottaa mukaan myös lemmikin.






Hyvin nukutun yön jälkeen heräsimme aikaisin aamiaiselle. Hotellin aamiainen on todella runsas ja valikoima on todella laaja. Mitä osasin jo odottaakin. Tarkkaan valittuja artesaanituotteita läheltä, tuoretta kahvia ja ystävällistä palvelua. Aamiaisella jokaiselle löytyi monia herkullisia vaihtoehtoja.






Aamiaisen jälkeen otimme rennosti ja lepäilimme hyvän  hetken hotellihuoneessa. Meillä oli suunnitelmissa käydä lounaalla lähistöllä olevassa Fazer Cafe:ssa ennen, kuin jatkaisimme päivää Salon suuntaan. 

Fazer Cafe sijaitsee 1865 rakennetussa uusrenessanssi-tyylisessä apteekkitalossa Aurakadulla, Hansakorttelissa. Täydellinen paikka klassikkoherkkujen ja modernien kahvinautintojen ystäville. Nykyaika ja perinteet kohtaavat täällä täydessä harmoniassa. Fazer Cafeeseen voi tulla nauttimaan monipuolisesta lounasvalikoimasta, aina arkisin 10.30 alkaen.


Lounaaksi valitsimme kolmelle kermaista lohikeittoa ja saaristolaisleipää. Mikä oli täyteläinen ja herkullinen, lisäksi annos oli reilun kokoinen. Kahdelle valikoitui herkullinen lasagne vihreällä salaatilla, joka maistui myös todella hyvin ja annos oli juuri sopivan kokoinen.



Jälkiruoissa oli mistä valita ja vaikeinta olikin päättää minkä niistä ottaisi. Valitsin itselleni Tummasuklaa-Vadelma kakkupalan. Täyteläinen suklaamousse raikkaalla vadelmatäytteellä, jonka suklaapohja on tehty mantelijauhosta. Aivan ihana, ja tämä on lisäksi vegaaninen.


Fazerin perinteinen porkkanakakku on juuri sellainen kuin porkkanakakun pitääkin olla. Maukas ja mehevä pohja sekä runsaasti ihanaa tuorejuustokuorrutetta.


Fazerina-kakun Jauhottoman suklaabrowniepohjan päällä on herkullinen suklaamousse ja appelsiinin makuinen täyte sekä Fazerina-paloja.

Täydellinen paikka yhdistää täyttävä ja maukas lounas sekä ihana herkkuhetki. Tilat ovat oikein viihtyisät ja palvelu hyvää. Kiitos.

-

Herkullisen lounaan jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Rannikon Puutarhaa, jossa on järjestetty kurpitsatapahtumaa vuodesta 2018. Olen aiemmin ihaillut tapahtumaa vain lehtien ja somekuvien kautta. Nyt syysloma ja Turun matka ajoittui kohdilleen niin, päätimme käydä samalla reissulla katsomassa tätä todella suosittua tapahtumaa. Kävimme päiväsaikaan paikalla, koska silloin oli ainoa hetki jolloin ei olisi satanut kaatamalla. Illan hämärässä paikka pääsee varmasti täyteen loistoonsa. 





Todella hieno ja erilainen kokemus.

-

Matkalla takaisin Turkuun, kävimme vielä Kaarinassa, jossa oli seuraava kohteemme, Kuusiston piispanlinnan rauniot. Kirkon ylimysten hulppea linna oli aikoinaan täynnä aikansa arjen ylellisyyttä ja uudenaikaisia ratkaisuja maailmalta. Keskiajalla se oli katolisen Suomen hengellisen elämän ja poliittisen vallan keskus. Linnan tarina päättyi, kun kuningas Kustaa Vaasa määräsi piispanlinnan purettavaksi uskonpuhdistuksen jälkeen. Loiston päivistä jäi jäljelle vain raunio.

Kivilinnan rakennus alkoi 1300-luvun alussa ja oli jo lähes lopullisessa laajuudessaan 1300-luvun lopulla. Rakennukset ja muurit olivat kuitenkin vielä matalia ja vaatimattomia myöhempään aikaan verrattuna. Piispanlinnan loiston aika oli 1400-luvulla. Piispankronikassa Maunu II Tavastin sanotaan rakentaneen suurimman osan Kuusiston linnaa. Hänen aikanaan linna varustettiin vahvaksi kaupan ja puolustuksen tukikohdaksi. Linna oli loistonsa aikana ylellinen palatsi, jollaista moni ylimys saattoi vain haaveilla.


Viimeinen Kuusiston linnan isännöinyt piispa oli Arvid Kurki (1510-1522). Maalliseen valtakuntapolitiikkaan sekaantuminen päättyi Arvid Kurjen pakoon, haaksirikkoon ja hukkumiseen. Katolisten piispojen valtakausi Kuusistossa päättyi ja tilalle tulivat Tanskalaiset maallisen vallan edustajat.

Tanskalaiset ehtivät isännöimään linnan vuoden ajan. Kustaa Vaasa valtasi linnan tanskalaisilta vuonna 1523. Uskonpuhdistuksen aikana murrettiin piispojen poliittinen ja sotilaallinen valta sekä kirkon taloudellinen valta. Osana uskonpuhdistuksen myllerrystä Kustaa Vaasa antoi vuonna 1528 käskyn purkaa linna.

Kuusiston linnan kiviä on tiettävästi käytetty ainakin Turun linnan ja Piikkiön kirkon rakentamisessa. Vielä 1800-luvun lopulla Kuusistossa kerättiin tuhansia tiiliä, jotka vietiin Ahvenanmaalle Kastelholman linnan korjauksiin.



Raunioita alettiin kaivaa esiin 1870-luvulla. Sen jälkeen raunioita on tutkittu, korjattu ja tuettu. Museoviraston edeltäjä, muinaistieteellinen toimikunta, käynnisti korjaukset 1891. Museoviraston vuonna 1985 käynnistämä kunnostusvaihe jatkuu edelleen. Vuoden 2014 lähtien korjauksia teettää Museoviraston ohjauksessa Metsähallitus.


Illalliselle menimme Turun Seurahuoneen aulan vieressä sijaitsevaan Gunnar Eatery & Bar, ravintolaan. Paikallisuus näkyy Gunnarissa sisustuksen lisäksi myös ruoassa ja raaka-aineissa. Ravintola kunnioittaa raaka-aineiden puhtaita makuja ja käyttää kotimaista lihaa ja Airistolta pyydettyä kalaa sekä paikallisia raikkaita salaatteja ja vihanneksia. Gunnariin voi tulla yksin tai isommassa seurueessa myös ilman pöytävarausta. Gunnarin 2.kerroksessa tarjoillaan hotellin aamiainen, sekä viikonloppuisin, lauantaisin ja sunnuntaisin aamiainen täydentyy monipuoliseksi ja herkulliseksi brunssiksi.

Ravintola on todella tyylikäs ja tunnelmallinen. Palvelu on erittäin asiakaslähtöistä ja ystävällistä sekä hyvin lapset huomioonottavaa. Meidät ohjattiin pöytään ja vielä vaihtoehtoja miettiessämme, meille tarjoiltiin leipää, mikä leivotaan hotellin aamiaiselta jääneestä puurosta. Todella herkullista ja upeaa uudelleen käyttöä.



Alkuruoaksi valitsimme molemmat esikoisen kanssa TOAST SKAGEN, eli käsinkuorittuja katkarapuja, Rosalan saaristokaisleipää, kirjolohenmätiä ja tillilunta.

-Saaristolaisleipä oli todella herkullista ja rapeaksi voissa paistettu. Rapuseos oli täyteläinen, mutta sopivan raikas, mikä sopi yhteen kirjolohenmädin kanssa. Oikein hyvä alkuruoka,



Alkuruoaksi mies valitsi TARTAR, eli naudan sisäfileetä lähialueen karjatilalta, keltuaiskreemiä, rosmariinimajoneesia, pikkelöityä punasipulia ja juureschipsejä.

-Tartar oli maukasta ja sopivasti suolainen. Punasipulit, juureschipsit, majoneesi sekä kreemi olivat mukavaa ja maukasta napostelua pääruokaa odotellessa.


Pääruoaksi tytöt valitsivat molemmat LASTEN BURGER- annokset, burgersämpylän sisällä naudan jauhelihapihvi, salaattia, juustoa ja majoneesia. Lisukkeina ranskanperunoita, kurkkua ja tomaattia.

-Annos maistui oikein hyvin molemmille ja se oli juuri sopivan kokoinen.


Pääruoaksi valitsin GRILLATTUA KANANPOJANRINTAA, kasviksia, juusto-perunakakkua ja timjamikastiketta.

-Kana oli valmistettu täydellisesti ja timjamikastike oli parasta mitä olen hetkeen syönyt, todella hyvää. Juusto-perunakakku ja kasvikset sopivat annokseen hyvin. Oikein hyvä kokonaisuus.


Pääruoaksi mies valitsi GUNNARIN PIPPURIPIHVI (isompi 240g pihvi),  naudan sisäfileepihvi Jaloviinalla maistetulla pippurikastikkeella, juusto-perunakakkua sekä grillattua sydänsalaattia ja terttutomaattia.

-Herkullisesti maustettu kastike täydensi jokaista pippuripihvi haarukallista. Täyteläisestä 
juusto-perunakakusta puhumattakaan. Sydänsalaatti ja terttutomaatti toi raikkautta ja makeutta tähän maukkaan pippuriseen annokseen.


Pääruoaksi esikoinen valitsi KIRJOLOHTA JA TALON TARTARKASTIKETTA, hiiligrillissä kypsennettyä kirjolohta Ahvenanmaalta, paahdettua kukkakaalia ja punajuurta sekä perunapyreetä.

-Lohi oli maustettu ja valmistettu täydellisesti. Koko annoksen maut tukivat toisiaan, jopa kukkakaali mistä en yleensä välitä, oli herkullista.


Jälkiruoaksi tytöt valitsivat LASTEN VANILJAJÄÄTELÖANNOKSET, jossa kinuskikastiketta, karamellipopcornia ja paahdettua valkosuklaata.

-Tytöille maistui annos oikein hyvin. Annos on hauska ja kivan erilainen.


Jälkiruoaksi velitsimme mieheni kanssa SUKLAA JA POPCORN- annokset, eli suklaamoussea, karamellisoitua popcornia ja Kulman Kittiön piimäjäätelöä.

-Piimäjäätelö on ihanan raikas ja tasapainottaa hyvin makeaa suklaamoussea. Karamellisoidut popcornit toivat mukavaa tekstuuria tähän jälkiruokaan. Onnistunut ja herkullinen kokonaisuus.


Jälkiruoaksi esikoinen valitsi CREME BRULEE, vaniljajäätelöllä.

-Creme Brulee oli täyteläinen ja vaniljainen, myös jäätelö oli erityisen herkullista.


Kiitos Gunnar erittäin hyvästä ja asiakaslähtöisestä palvelusta sekä todella maistuvasta ruoasta.

-

Ihanan llallisen jälkeen oli mukava rentoutua vielä vaahtokylvyssä ennen nukkumaan menoa.
Seuraavana päivänä kävimme vielä aamiaisen jälkeen kaupungilla ja sitten olikin aika suunnata kohti kotia.



Kiitos Turun Seurahuone erittäin hyvästä ja ystävällisestä palvelusta, meillä oli todella mukava ja onnistunut loma kaikinpuolin.♡








4 kommenttia :

  1. Vau mikä ihana historiamatkailu! Mulle on kaikki kotimaan historialliset nähtävyydet ihan tuntemattomia. 2010 reissatessa Skotlannissa käytiin kyllä katsomassa linnoja :D Olipa myös upeita annoksia! :)
    www.sangynalla.fi

    VastaaPoista
  2. Kivan näköinen hotellihuone. Itse olen kesällä viimeksi käynyt Turussa kun vietiin koirat anopille hoitoon ja itse singahdettiin Ahvenanmaalle.

    VastaaPoista
  3. Onpa teillä ollut kiva loma! Tässä tuli nälkä, kun katsoin teidän annoksia.

    VastaaPoista
  4. Oi odotan sitä aikaa kun lapsi kasvaa ja hänen kanssaan voi mennä ja tehdä! Koko perheen voimin juuri tuollaisia ihania reissuja!

    VastaaPoista