SOCIAL MEDIA

perjantai 31. joulukuuta 2021

Meidän joulu 2021

 


Meidän jouluaatto alkoi aamuisella riisipuuron keitolla, kuten aina. Meillä on ollut tapana piilottaa manteli puurokattilaan ja lapset jännittävät mahtaako manteli päätyä omalle lautaselle. Tällä kertaa meidän esikoinen löysi mantelin omasta puurostaan. Kuopus oli viime jouluna (löydettyään mantelin omasta puurostaan) sitä mieltä, että toive toteutuu paremmin jos mantelin syö. Mahtoiko esikoinen syödä omansa tänä jouluna?


Olemme viettäneet joulua jo useamman vuoden ajan kotosalla oman perheen kesken, ja niin myös nyt. Toki välipäivinä meillä on käynyt vieraita, tai olemme itse vierailleet läheisillä. Meillä on jo aika vakiintuneet, omanlaiset perinteet jouluisin. Puuron jälkeen katselemme jouluisia lasten ohjelmia tv.stä ja käymme aamusaunassa. Sen jälkeen käymme tyttäremme haudalla toivottamassa hyvää joulua.

Veimme haudalle tekemämme havukranssin ja sytytimme kynttilät, jotka sisarukset olivat koristelleet tarroin. Omat vanhempani olivat käyneet haudalla edellisenä iltana sytyttämässä kynttilän ja viemässä kauniin enkelin.Kotiin palattuamme aloimme kattamaan pöytää. Olimme valmistelleet ruokia jo edeltävänä päivänä, jotta aattona sitä ei tarvinnut kuin lämmittää ja laittaa pöytään. Aattona aikaa jää sitten hieman enemmän yhdessäoloon ja nauttimiseen. 

Meillä oli kesästä asti ollut jääkaapissa alkoholiton kuohuviini, joten sekin päätyi nyt joulupöytään. 


Meillä on ollut useana jouluna piparirahkakakku, mutta tänä vuonna teimmekin luumu-kaneli rahkakakun, mikä olikin ihan mielettömän hyvää. Kakun koristelu muistutti melko paljon viime vuoden kakkua, johon tein myös silloin kranssi-koristelun. Myös erilaiset juustot ja hillot on oma suosikkini joulun jälkkäripöydässä. Lahjat jaettiin ja avattiin heti kahvittelun jälkeen. Sitä lapset olikin jo kovasti odottaneet ja ihan parasta onkin seurata lasten riemua lahjoja avatessaan.


Jouluna on ihana koristella vähän kaikkea ja tottakai kaakaot kuuluu siihen. Yleensä kakun koristeita tehdessä teen vielä ylimääräisiä kaakaoita varten. Nämä on ihan meidän lasten lemppareita.♡


Toivon, että sinulla oli mukava joulu.♡
4 kommenttia :

 1. Ihanasti jaksatte koristella kaiken jouluiseksi!
  Ja tuo rahkaluumukakku täytyy testata ensi jouluna.
  Ja todella kauniiksi olitte laittaneet omaisenne haudan.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Haudoilla vierailu on varmasti koskettavaa kun on noinkin tuore juttu. Itsekin tapaan käydä haudoilla, mutta vanhempieni ja isovanhempieni, joiden kuolemasta on jo vuosikymmeniä.

  VastaaPoista
 3. Kauniin näköistä kaikki. Mukavaa uutta vuotta teille!

  VastaaPoista
 4. Wautsi kuinka ihanan näköistä! Sä oot kyllä niin hyvä laittaa kaiken aina niin kauniisti esille. Hyvää uutta vuotta teidän koko perheelle :)

  VastaaPoista