SOCIAL MEDIA

lauantai 4. kesäkuuta 2022

Miniloma Vantaalla ja Helsingin kautta kotiin

 


 Kaupallinen yhteistyö:  Skyline Airport Hotel Fazer Experience VierailukeskusSea Life Helsinki

Pari viikkoa sitten lähdimme koko perhe Vantaalle pariksi yöksi. Ensimmäisen päivän aamuna osallistuin itse hallituspäivään, jossa oli järjestetty lapsille hoitajat sekä tekemistä mm. museovierailun merkeissä. Mies sai myös muutaman tunnin keskittyä omiin töihinsä. Tämän jälkeen ajelimme kohti Skyline Airport Hotel:a mihin olimme varanneet huoneen kahdeksi yöksi. Loppupäivälle emme olleet suunnitelleet muuta menoa vaan nautimme rennosta olosta hotellissa.


Mittavien remonttien jälkeen uudistunut hotelli vaihtoi myös nimensä ja Bonus Inn on nyt Skyline Airport Hotel. Hotellissa on yhteensä 214 täysin uudistettua huonetta, joista tilavimmat majoittavat viisihenkisen perheen. Lisäksi osa huoneista on varustettu minikeittiöllä, joten ne soveltuvat myös pidempiaikaiseen yöpymiseen. Hotelli on yksityisessä omistuksessa oleva kotimainen lentokenttähotelli ja sijaitsee vain 5 minuutin automatkan päässä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Hotellissa on täysin uusitut huoneet, upeat yhteiset tilat sekä uusi ravintola Cloudberry.

Vaikka hotelli on täysin uudistunut, kaikki asiakkaille tärkeät asiat pysyvät ennalleen mm. majoittuville ilmainen lentokenttäkuljetus ja maksuton lomaparkki omalle autolle jopa 2 viikoksi, kun yövyt hotellissa matkalle lähtiessä tai matkalta palatessa, kun teet varauksen hotellin omien kotisivujen kautta.Hilding Andersin muhkeat sängyt ja huoneiden rauhallinen värimaailma takaavat mukavat yöunet. Skandinaaviseen tyyliin sisustetuissa huoneissa voi nauttia hyvistä unista ja yhteisestä ajasta perheen kesken.

Majoituimme Standard-Perhehuoneessa, mikä sopii viisihenkiselle perheelle. Modernissa ja tilavassa 40m2 huoneessa on kaksi huonetta väliovella. Huoneet on varusteltu monipuolisesti ja huoneen vakiovarusteluun kuuluu joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta (huoneessa1), kaksi erillistä vuodetta sekä vuoteeksi avautuva nojatuoli (huoneessa2), kaksi kylpyhuonetta, kaksi 43" teräväpiirto-TV:tä, ilmastointi, Nespresso-keitin sekä minikeittiö jääkaapilla.
Lapsia odotti sänkyjen päällä makeat yllätykset ja meille vanhemmille oli varattu kuohuvaa tervetuliaisina. 


Hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsevat kaksi täysin uusittua saunaosastoa. Asiakassaunan lisäksi hotellin kattokerroksessa on erikseen vuokrattavissa tilaussauna-kabinetti Poreus, jonka parvekkeella on ylellinen ulkoporeallas. Ympäri vuoden käytössä oleva lämmin ulkoporeallas on laadukas ja iso, johon mahtuu seitsemän kylpijää samanaikaisesti. Lämpimistä porekylvyistä vastaa kotimainen Polarwell Kuumalähde. Tila sopii niin virkistäytymiseen kuin rennompaan neuvotteluun tai voit tulla nauttimaan illasta vaikka ystävien kanssa. Tilauksesta saunalle voidaan toimittaa myös ruokaa ja juomaa.

Varasimme tilan meille käyttöön seuraavalle päivälle klo:18.00 alkaen.  
Menimme melko aikaisin nukkumaan ensimmäisenä iltana. Seuraavana aamuna heräsimme aikaisin aamupalalle hyvin nukutun yön jälkeen. Henkilökunta toivotti heti iloisesti hyvää huomenta ja oli erittäin avuliasta sekä palvelualtista. Se sai tuntemaan olon mukavaksi ja tervetulleeksi. Aamiainen on monipuolinen ja herkullinen. Sieltä löytyi myös se lasten rakastama vohvelikone.


Aamupalan jälkeen pötköttelimme jonkin aikaa hotellihuoneessa ennen kuin lähdimme ajamaan seuraavaan kohteeseen.


Seuraava kohteemme oli Fazer Experience Vierailukeskus.

Viikonloppuina ja erityisinä juhlapäivinä Fazer Experience kattaa herkullisen ja todella monipuolisen brunssin. Pöytävaraus tehdään nettisivujen kautta viimeistään 24 tuntia ennen kattausaikaa. Brunssiin kuului mm.lämmintä ruokaa, salaatteja sekä kakkuja ja muita herkkuja. Valikoima on todella runsas, monipuolinen ja erittäin herkullinen.

Olimme ennalta varanneet myös opastetun kierroksen Fazerin näyttelyyn, johon menimme brunssin jälkeen. Opastettu kierros näyttelyssä Fazerin omien oppaiden johdolla kestää noin tunnin ja tarjoaa nähtävää, koettavaa sekä maisteltavaa kaikenikäisille. Näyttelyssä tutustutaan Fazerin toimintaan, pitkään historiaan, tarinoihin, yritysvastuuseen, innovaatioihin sekä laajaan tuote valikoimaan. Lisäksi jokainen maksava vieras saa lähtiessään mukaansa tuotekassin (0-2v saavat Xylitol-näytteen). Näyttelykierroksen yhteydessä on mahdollisuus tehdä ostoksia myymälässä.


Kierros alkaa tästä Fazerin talvipuutarhasta, jossa kasvaa mm. kaakaopapuja, chiliä, ananasta ja banaaneja. Heti sisään astuessa tunsi ilman lämmön ja kosteuden, mikä oikein hyökyi päälle. 
Yksi vierailukeskuksen katseenvangitsijoista on ehdottomasti tämä sata kiloa painava ja 3,2 metriä korkea pupu. Sen pintaan on liimattu 9330 tyhjennettyä kananmunaa. Kananmunat liittyvät Fazerin Mignon-pääsiäismuniin, joissa mantelipähkinä-nougat valetaan aitoihin kananmunankuoriin. Munien liimaamiseen kului aikaa kaksi kuukautta aamusta iltaan. Työn teki taiteilija Viktor Krogius.

Kierroksen lopuksi pääsee maistelemaan Fazerin herkkuja ja lähtiessään jokainen saa mukaansa vielä tuotekassin (kuva alla). Fazer experience visitor center oli maukas ja mielenkiintoinen kurkistus 
leipomon arvoihin, historiaan sekä innovaatioihin. Todellinen kokemus kaikille aisteille.


Vierailun jälkeen ajoimme takaisin Skyline Airport Hotel:lle ja illan nautimme tilaussauna-kabinetti Poreuksen lämpimistä löylyistä ja kattokerroksen parveekkeella olevasta ylellisestä ulkoporealtaasta. Porealtaaseen on myös mahdollista saada musiikkia kabinetin äänentoistojärjestelmän kautta.
Kabinetissa on lisäksi mahdollista katsoa elokuvia videotykin kautta.
Vielä ennen kotiin lähtöä otimme suunnan kohti Sea Life merimaailmaa, mikä sijaitsee Helsingissä, Linnanmäen huvipuiston yhteydessä. Olimme kauan puhuneet Sea Lifeen menosta ja nyt pääsimme viimeinkin toteuttamaan sen. Ennakkosuosikkeihin kuului mm. meduusat, hait ja rauskut sekä valtamerialtaan alitse kulkeva kymmenmetrinen tunneli.


Sea Life Helsinki koostuu noin 50 akvaariosta, joiden koot vaihtelevat noin sadasta litrasta suureen valtamerialtaan 250 000 litraan. Keskuksen tarkoituksena on esitellä maailman merten merieläimiä, tarjota kävijöille elämyksiä sekä jakaa tietoa merten suojelusta.


Sea Life:ssa on sekä pysyvä kokoelma että vaihtuvia näyttelyitä. Pysyvä näyttely jakautuu maantieteellisesti jaettuihin osioihin, joita ovat mm. sademetsä, tropiikki, valtameriallas ja itämeri. Lisäksi muutamilla merieläimillä on oma osastonsa.


Sea Lifesta löytyy useita eri hailajeja. Suurimpia hailajeja edustaa seeprahai Mussukka (kuva yllä) sekä mustaevähait (kuva alla). Näyttelystä löytyy myös pienempiä, hieman tuntemattomampia lajeja kuten pistepunahai sekä bambuhai. Suurin osa näistä haista on nähtävillä valtamerialtaassa. Valtameriallasta voi myös ihastella vedenalaisessa tunnelissa, joka kulkee altaan läpi. On todella huikeaa seurata ylöpuolella uivia haita ja muita kaloja. Valtameriallas on myös Sea Life:n isoin allas - siinä on jopa 250 000 litraa vettä.

Kun hetken seuraa mustaevähaita, huomaat ettei hai pysähdy hetkeksikään. Nämä hait ovat jatkuvassa liikkeessä, sillä ne eivät muuten saa happea.
Päivittäisessä ruokinnassa ruokitaan mm. viileän veden altaan asukit, kuten rauskut, isot meribassit ja pistepunahait (kuva yllä). Samalla opas kertoo, millaista elämä on maailman kylmissä merissä. Punapistehait olivat suloisia ja nostivat päätään veden pinnan yläpuolelle ruokaa odottaen. Niitä ruokitaan suoraan suuhun.Oletko aina halunnut tietää, mitä akvaarion takatiloissa tapahtuu? Uudistetulla Kurkkaa kulisseihin -kierroksella pääsee tutustumaan mm. kalakeittiöön, konehuoneeseen, karanteeniin ja laboratorioon. Opastettu kierros kestää n. 20 minuuttia ja niitä järjestetään useita kertoja päivässä. Yhdelle kierrokselle mahtuu 10 osallistujaa. Kierroksen hinta on 6€/hlö pääsylipun lisäksi.


Elämysaltaalla on mahdollisuus nähdä miltä esimerkiksi meritähti näyttää lähietäisyydeltä. Pääset tutustumaan myös esimerkiksi merivuokkoihin, merisiileihin ja rapuihin. Henkilökunta esittelee eläimiä ja pääset itse halutessasi kokeilemaan miltä tuntuu mm. rauskun ja hain munakotelot tai merisiilin piikit.

Meidän tytöt olivat innoissaan päästessään kokeilemaan merisiilin piikkejä. Samalla saimme kuulla paljon uutta ja mielenkiintoista tietoa eri eläinlajeista. Esimerkiksi meritähdet voivat irroittaa sakaran puolustautuessaan saalistajalta ja kasvattaa tilalle uuden, mutta se voi kestää useamman vuoden.


Sea Life oli ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka eksoottisine merieläimineen
ja ekosysteemeineen. Nähtiin ja opittiin paljon uutta. Täällä olisi voinut viettää aikaa vaikka kuinka, iso suositus.

Aivan ihana reissu koko perheelle.♡

4 kommenttia :

 1. Siitä onkin jo vuosia aikaa kun olen viimeksi käynyt Fazerilassa. Voisi vaikka tehdä reissun sinne joskus tässä.

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköinen hotelli ja mikä aamupala! En ole muistaakseni ikinä käynyt Fazerilla ja Sea Lifessä joskus pienenä. Kiitos muistutuksesta, että nämäkin paikat ovat olemassa. Niihin voisi tehdä pienen kesäretken :)

  VastaaPoista
 3. Tosi asiallinen hotelli. Erityisesti saunaosasto vaikutta mahtavalta.

  Meilläkin käynti Helsingissä aina menee Sea Lifen kautta. Merielämässä on jotain lumoavaa.

  VastaaPoista
 4. Vantaalla on näköjään mukavasti koko perhettä kiinnostavaa tekemistä! Onpa Fazerin tehdasvierailu kehittynyt niistä ajoista kun siellä koululaisena vierailin! Ja mukavaa, että Sealife tarjoaa myös näkymän kulissien taakse.

  VastaaPoista