SOCIAL MEDIA

keskiviikko 1. maaliskuuta 2023

Ravintola Näsinneula - Arjen yläpuolella

 


Mainos Ravintola Näsinneula

Yksi hääpäivän vieton kohokohdista oli myöhäinen illallinen Ravintola Näsinneulassa, joka sijaitsee Näsinneulan näkötornin ylemmässä kerroksessa 124 metrin korkeudessa. Näsinneula on Suomen korkein rakennus ja Tampereen tunnetuimpia symboleja. Ravintola Näsinneulan ruokailutila ikkunoineen kierähtää tornin ympäri kerran 45 minuutissa, joten jokainen pöytä on paras pöytä ja pääset nauttimaan upeista vaihtuvista maisemista.

Ravintolan ruokalista päivittyy vuodenaikojen mukaan, jolloin ravintolassa voidaan hyödyntää kunkin vuodenajan parhaat raaka-aineet: Näsijärven ravut, kotimaiset sienet, juurekset, marjat, riista, lähipuutarhojen sato sekä kalat ympäröivistä vesistöistä.

Meille oli varattu pöytä klo 21, joten pääsimme ihailemaan kaupungin valoja. Maisemat ovat tulleet meille tutuiksi valoisaan aikaan, joten oli ihana päästä näkemään ne nyt myöhään ilta-aikaan. Näsinneulassa pääset ihailemaan myös vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa suomalaista kansallismaisemaa.

Pysäköinti on Ravintola Näsinneulan asiakkaille aina maksutonta. Pysäköintitilaa löytyy tornin juurelta hieman toistakymmentä paikkaa ja näiden ollessa käytössä Särkänniemen muilta parkkialueilta.

Ravintola Näsinneulassa voi poiketa myös lounaalla maanantaista - perjantaihin klo 15 asti, jolloin tarjolla on kolmen ruokalajin lounasmenu. Menu sisältää valinnaisen alku- ja pääruoan sekä jälkiruoan.

Elämyshisseillä noustaan näköalatasanteelle ja siitä portaita pitkin seuraavalle tasanteelle Ravintola Näsinneulaan, jossa meidät otettiin lämpimästi vastaan ja ohjattiin pöytään. Palvelu oli erittäin ystävällista ja asiakaslähtöistä. Istuimme pöytään ja kun näin tutut maisemat ensi kertaa myöhään, talviseen ilta-aikaan, olo tuntui epätodelliselta. Niin mielettömän kaunista katseltavaa.

Olimme tehneet ennalta pöytävarauksen ja samalla valinneet Finlandia-Menun molemmille, mikä pitää sisällään:

Pieni alkupala Näsinneulan tapaan

Haukea ja kukkakaalia

Karitsaa kahdella tavalla ja hunaja-salviakastiketta

Päärynää ja vaniljaa

Appelsiinia ja pistaasia


Pieni alkupala Näsinneulan tapaan

- Annoksessa kohtaavat kontrastit. Hapan ja makea, jotka täydentävät toisiaan hyvin ja tasapainoisesti. Sopivan kokoinen alkupala, tekstuuria ja raikas ulkonäkö. Herättelee sopivasti ruokahalua ja odotusta mitä seuraavaksi tarjoillaan.


Haukea ja kukkakaalia

-Esillelaitto on kaunis. Hauki on valmistettu erinomaisesti ja hauen maku pääsee hyvin oikeuksiinsa. Pehmeän täyteläinen simpukka-kastike sitoo annoksen makumaailman mukavasti yhteen. Maku on kaikkiaan todella suomalainen ja mieleeni nousee ihana kesäinen järvimaisema.


Karitsaa kahdella tavalla ja hunaja-salviakastiketta

-Hyvin kaunis ja harkittu esillelaitto. Erinomaisesti valmistettua karitsaa molemmin tavoin. Todella herkullinen kokonaisuus, kaikkea sopivassa suhteessa, täydellisessä harmoniassa. Tykättään molemmat tästä todella, todella paljon. Iso suositus.
Päärynää ja vaniljaa

-Kaunis, minimalistinen esillelaitto. Ihanan pehmeää ja keveää vaniljaa, täydellinen kaveri päärynän hempeään makuun. Granola tuo sopivaa tekstuuria tähän suussa sulavaan jälkiruokaan. Tätä syötiin nautinnolla, hitaasti maistellen.


Appelsiinia ja pistaasia

-Esillelaitto on todella kaunis ja monimuotoinen. Tässä yhdistyy kaikki mitä jälkiruoalta voi toivoa. Paljon tekstuuria ja erilaisia makuja, juuri täydellisessä harmoniassa. Sorbetti on todella raikas ja sopii täydellisesti täyteläisen pistaasikastikkeen sekä rapean marengin kanssa. Kakku on ihanan pehmeää ja sopivasti makeaa. Nämä kaikki yhdessä ovat erinomainen, vai sanoisinko täydellinen kokonaisuus.


Loistava Finlandia-Menu.
Kotimaiset, puhtaat ja tuoreet raaka-aineet muuntautuvat todella herkullisiksi annoksiksi Näsinneulan taitavien ammattilaiskokkien käsissä. Ruokaillessa pääsee nauttimaan upeiden makujen lisäksi vaihtuvista maisemista, jokaista Tampereen kolkkaa myöten ja vieläkin enemmän. Palvelu on asiakaslähtöistä ja ystävällistä, täällä huolehditaan asiakkaista alusta loppuun saakka.

Kiitos lämpimästi Ravintola Näsinneula.♡

Ehdottomasti kannattaa tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin ennalta, sillä etenkin viikonloppuisin ja loma-aikoina pöydät varataan yleensä loppuun.

Irtaudu hetkeksi arjesta heti lounasaikaan tai tule illalliselle.


Lähetä kommentti