SOCIAL MEDIA

torstai 23. helmikuuta 2023

Hääpäivän viettoa ripauksella Lapin taikaa


Mainos  www.laplandhotels.com

Lähdimme viettämään 11.hääpäivää Tampereelle, mikä on ehdottomasti yksi meidän suosikki kaupungeista. Meille oli varattu majoitus Lapland Hotels Tampere -hotellista, joka sijaitsee keskustan tuntumassa, aivan Tampere-talon läheisyydessä. Lapland Hotels Tampere on avattu vuonna 2015 ja oli myös konsernin ensimmäinen hotelli Napapiirin eteläpuolella.

Lapland Hotels Tampere on mahdollisuus nauttia Lapin elämyksellisyydestä keskellä kaupunkia. Hotellin 141 huonetta on sisustettu todella tyylikkäästi, ottaen vaikutteita luonnosta ja Lapin tarinoista. Hotellista löytyy myös monipuoliset ja hyvät puitteet niin pienille kuin suurille kokouksille, juhlille sekä tapahtumille. Hotellin yhteydessä on lisäksi oma parkkihalli, jonka 70 pysäköintipaikkaa täytetään saapumisjärjestyksessä.

Meille oli varattuna Northern Comfort Queen -huone, mikä oli sisustukseltaan todella tyylikäs ja tunnelmallinen, sekä sävyiltään harmoninen. Huoneessa voi todella aistia palan Lapin taikaa. Huoneessa pääset nauttimaan hyvistä yöunista yhtenäisessä 160x205cm vartalon mukaan muotoutuvassa sängyssä. Laadukkaat materiaalit näkyvät kaikkialla huoneen sisustuksessa.



Lapland Hotels Tampere toteutti vaiheittain remontin, joka valmistui kokonaisuudessaan tammikuussa. Hotellin kaikki 141 kylpyhuonetta uudistettiin ja samalla myös kylpyammeiden määrää nostettiin. Kylpyhuoneiden uusi ilme on aistikas ja henkii samaa Lapland Hotelsin tunnelmaa, joka on tuttu muista hotellin tiloista. Saunallisia huoneita hotellissa on yhdeksän, minkä lisäksi hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitseva, Kero -juhlatila saunoineen palvelee niin hotellissa majoittuvia kuin tilaussauna-asiakkaita.

Kylpyhuoneiden lisäksi remontissa paranneltiin hotellihuoneiden ilmastointia ja uudistettiin huoneiden ovet, mikä paransi myös äänieristystä merkittävästi.



Uutta ja tyylikkäämpää ilmettä voi nähdä myös ravintola- ja aamiaistiloissa. 

Pohjoisen elämyksiä kunnioittava ja Lapin tuntoja herättävä Dabbal Kitchen & Bar on hotellin sydän. Dabbalin keittiö on keskittynyt pohjoisen ainutlaatuisten raaka-aineiden ja aromien sinfoniaan. Upeiden makuelämysten lisäksi, myös annokset huokuvat Lapin tarinaa kauneudellaan. Lapin parhaita makuja tarjoillaan Pentikin Lapland Hotelsille suunnittelemilta lautasilta.

Ravintolan tunnelma jatkaa taitavan tyylikkäästi Lapin luontoon ja tarinoihin nojaten. Meille oli ennalta tehty pöytävaraus, koska ravintola on hyvin suosittu. Meidät otettiin lämpimästi vastaan ja ohjattiin ikkunapöytään.




Alkuun tilasimme alkoholitonta kuohuviiniä ja lisäksi saimme keittiön tervehdyksen, leipää ja kukkakaalikeittoa.

-Leipä oli ihanan pehmeää ja tuoretta. Kukkakaalikeitto maistui pehmeän kermaiselle ja suolaisuus toi kukkakaalin maun hyvin esiin. Tykkäsin todella paljon. Kukkakaalikeitto maistui myös miehelleni, joka ei tavallisesti voi sietää kukkakaalia ja kehui keiton maasta taivaaseen. 



Pääruoaksi mieheni tilasi Poronkäristystä -poronpaistikäristystä, puikulaperunamuusia, suolakurkkua ja puolukkaa.

-Poronliha oli oikein maukasta ja mureaa. Muusi oli sopivan suolaista. Suolakurkut sekä puolukat täydentävät hyvin kokonaisuutta. Ruokajuomaksi alkoholiton punaviini.


Pääruoaksi itse tilasin Päivän poro -annoksen. 

- Kaunis esillelaitto. Poroa kahdella tavalla tehtynä on mielenkiintoinen makuelämys, etenkin koska en ollut aiemmin poroa syönyt. Liha oli erinomaisesti valmistettu ja maistui todella hyvin molemmin tavoin tehtynä. Kokonaisuudessaan annos oli erittäin hyvä ja onnistunut. Pitkään aikaan en ole syönyt mitään näin herkullista. Ruokajuomaksi valitsin alkoholittoman punaviinin.


Jälkiruoat tilasimme jaettavaksi ja niiden kaveriksi cappuccinot. 

Mustikka -valkosuklaata, tattaria ja mustikkasorbettia. 

-Kaunis ja taiteellinen esillelaitto. Mustikkasorbetti on aivan ihanaa ja siinä todella maistuu tuoreet ja raikkaat mustikat. Makeutta ei juuri tule esille, mikä tuo sopivaa vastapainoa muutoin makeahkolle kokonaisuudelle. Tekstuuri on vaihtelevaa, mikä lisää annoksen mielenkiintoisuutta. Maku ja suutuntuma on kokonaisuudessaan loistava. Tämä jälkiruoka oli oma suosikkini.


Hilla -hillaa, suolakaramellia ja vaniljajäätelöä.

-Esillelaitto on luonnonläheinen mikä sopii hyvin ravintolan tunnelmaan. Hillat tuo annokseen mukavaa tekstuuria. Suolakaramelli on ihanan tuhtia ja aitoja makuja. Pehmeä ja raikas vaniljajäätelö on aina hyvä jälkiruokavalinta ja tässä se yhdistyy loistavasti muiden makujen kanssa. Tämä jälkiruoka oli  mieheni suosikki.


Ruoka ja asiakaspalvelu on ravintolassa aivan ensiluokkaista ja ammattitaitoista alusta loppuun asti.
Ehdottomasti tulemme tänne uudelleen, kiitos Dabbal Kitchen & Bar.




 
Päivä jatkui rennosti hotellihuoneessa ja myöhemmin kävimme vielä myöhäisellä illallisella. 


Pohjoisten makujen hotelliaamiainen. Aitoihin pohjoisen makuihin ja puhtaisiin raaka-aineisiin nojaava aamiainen on katettu Dabbal ravintolaan ja sisältyy huoneen hintaan. Tarjolla on todella kattavasti joka makuun sopivia vaihtoehtoja. Erikoisuuksiakin löytyy, kuten mustasta makkarasta astetta pidemmälle vietyä poro-mustaa, joka tulee suoraan pohjoisen puhtailta jängiltä. Lisäksi paistopisteellä kokki tarjoilee munakkaita, joiden väliin voi valita vaikka savuporoa, herkkusieniä tai lämminsavulohta.

Aamiaisella ollessa, ystävällinen, ammattitaitoinen ja asiakaslähtöinen palvelu tuli vahvasti esille kaikessa tekemisessä. mm. kahvi tarjoiltiin pöytiin ja huolehdittiin, ettei se pääse loppumaan. 

Herkullisen ja runsaan aamiaisen jälkeen meillä oli vielä hetki aikaa nauttia hotellihuoneessa kiireettömyydestä ennen arkeen paluuta.





 

Aivan loistavat puitteet irtiottoon arjesta ja nauttia yhteisestä ajasta. Meillä oli todella onnistunut miniloma. Kiitos lämpimästi Lapland Hotels Tampere ja Dabbal Kitchen & Bar.♡

Tutustu lisää hotelliin ja ravintolaan täältä











4 kommenttia :

  1. oo vau kuinka tunnelmallisen näköinen hotelli! oon ollut pohjoisessa työssäoppimassa yhdessa lapland hotelssin hotellissa ja nyt kyllä tekis mieli päästä katsomaan onko sitä uudistettu konseptin mukana, koska tämä poikkeaa siitä kymmenen vuoden takaisesta harjoittelupaikasta aika paljon! :D

    VastaaPoista
  2. Joku pieni irtiotto arjesta tekisi kyllä itsellekin terää :)

    VastaaPoista
  3. Paljon onnea teille :) Ja pitkää liittoa.

    VastaaPoista