SOCIAL MEDIA

perjantai 11. elokuuta 2023

Jyväskylässä minilomalla kahdestaan


Sisältää mainoslinkkejä

Reilu viikko sitten olimme minilomalla Jyväskylässä kahden mieheni kanssa. Majoituimme kahdeksi yöksi Solo Sokos Hotel Paviljonkiin. Solo Sokos Hotel Paviljonki on hyvällä paikalla Jyväsjärven äärellä ja ison tapahtumakeskuksen vierellä. Viidessä minuutissa pääset helposti myös Jyväskylän keskustaan ja pyöränkin saat tarvittaessa lainaan hotellin vastaanotosta. Paviljonki on useasti palkittu laadustaan ja palvelustaan. Solo Sokos Hotel Paviljonki on voittanut mm. Euroopan modernin luksushotellin palkinnon yhdessä maailman arvostetuimmista hotellialan kilpailuista. 

Kattokerroksen modernilla salilla on hyvät puitteet vaativampaankin harjoitteluun ja treenin jälkeen voi vaikkapa nauttia lämmöstä näköalasaunan lauteilla. Hotellin aulan vieressä oleva ravintola Trattoria Aukio vie matkalle italialaiseen tunnelmaan ja herkullisien ruokien ääreen. Sinne olimmekin varanneet ennalta pöydän seuraavalle päivälle.

Suomalaisten suunnittelijoiden kädenjälki näkyy myös hotellin aulassa, jossa on kivasti käytetty voimakkaita ja vaikuttavia sävyjä. Asiakaslähtöinen ja ystävällinen palvelu on todella läsnä täällä. Heti kirjautuessamme hotelliin tunsimme itsemme todella tervetulleiksi.


Meille oli varattu Supreme Solo Twin huone mikä on erittäin avara, tyylikäs ja laadukas. Voisin sanoa myös, että ylellinen ja todella viihtyisä kaikinpuolin. Maanläheinen värimaailma ja luonnonmateriaalit luovat rauhallisen tunnelman huoneeseen. Missään ei myöskään ole mitään ylimääräistä vaan sisustus on hyvin pelkistetty. Muhkeat vuoteet takaavat hyvät yöunet, jonka lisäksi patjat edistävät pintaverenkiertoa ja materiaali mukautuu nukkujan mukaan. Supreme Solo- huoneet sijaitsevat hotellin allergiaystävällisissä 5.-8 kerroksissa. Meillä oli huone 7. kerroksessa, mistä oli hienot näkymät Jyväskylän keskustan suuntaan.

Sinä läheti

Meille oli tuotu valmiiksi huoneeseen kuohuvaa ja herkkuja, sekä kortti, jossa meidät toivotettiin tervetulleeksi.♡ Arvostan suuresti tällaista elettä. Saimme myös vaivatta vaihdettua juoman alkoholittomaan kuohuviiniin.Huoneen valaistukseen on kiinnitetty paljon huomiota. Erilaisilla, tarkkaan harkituilla ratkaisuilla huoneen tunnelmaa pystyy helposti muuttamaan. 


Hyvien yöunien jälkeen odotimme jo aamupalaa. Aamiaissali on tunnelmallinen ja sisään astuessa tuoksuu vasta keitetty kahvi. Huomio kiinnittyy myös seinää koristaviin kauniisiin lautasiin. Tarjonta on runsas ja hyvin monipuolinen. Tarjolla on tuoreita leipomuksia, luomupuuroa, hedelmiä sekä monipuolisesti paikallisia tuotteita. Valikoimaa löytyy hyvin myös erityisruokavaliota noudattaville. Aamiaisella kahvi tarjoillaan suoraan pöytiin, mikä nostaakin palvelun aivan uudelle tasolle. Ihanaa kun saa nauttia runsaasta ja herkullisesta aamiaisesta täysin kiireettömästi.


Aamiaisen jälkeen päätimme käydä tutustumassa uuteen museokeskukseen, mikä avautui Jyväskylän Ruusupuistoon 27.5.2023. Uusi Aalto2-museokeskus yhdistää Alvar Aallon arkkitehtuurin ja muotoilun sekä keskisuomalaisen kulttuuriperinnön uudeksi kokonaisuudeksi. Aalto2.n laaja näyttelytarjonta, tapahtumat ja palvelut toteuttavat Alvar Aallon toiveen eri taiteenalojen yhteisestä foorumista.


Aalto2-museokeskus koostuu kahdesta Alvar Aallon suunnittelemasta rakennuksesta Alvar Aalto -museosta 81971-73, 2023), Keski-Suomen museosta (1956-61, 1991, 2019) sekä näiden välille 2023 valmistuneesta uudisosasta. Nämä yhdessä muodostavat Aalto2-museokeskuksen hieman yli 5000 neliön tilat.

Aalto2:ssa yhdistyvät luontevasti taide ja tiede, kulttuuriympäristö, arkkitehtuuri ja muotoilu.


Alvar Aalto -museon uusi pysyvä näyttely "AALTO -työ ja elämä" kertoo Aallon tuotannosta ja suunnittelun taustalla vaikuttaneista ajatuksista ja tekijöistä. Näyttelyssä pääsee perehtymään Alvar Aallon (1898-1976) elämään ja tuotantoon. Aalto tunnetaan arkkitehtina ja muotoilijana, jonka rinnalla työskentelivät arkkitehtipuolisot Aino Aalto (1894-1949) ja Alissa Aalto (1922-1994), mutta myös laaja joukko toimiston arkkitehteja ja merkittäviä yhteistyökumppaneita.
Keski-Suomen museon pysyvässä näyttelyssä "Keskisuomalaisuutta etsimässä" yleisö pääsee tutkimusmatkalle keskisuomalaiseen kulttuuriperintöön. Näyttelyssä ollaan keskisuomalaisuuden jäljillä aina esihistoriasta vuoteen 2000. Näyttely pohtii ja esittelee keskisuomalaisen ihmisen elämää eri vuosituhansina, -satoina ja -kymmeninä.


Suomalainen saunakulttuuri (27.5.2023-21.1.2024).
Näyttelyssä pohditaan, mikä on suomalaisen saunan salaisuus, sen vuosituhannen kestänyt taika. Suomalaisille sauna kuuluu arkeen ja juhlaan kaikkina vuodenaikoina. Se on osa suomalaista elämäntapaa ja elämisen ympäristöä. Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon pääsy tunnistaa ja osaltaan myös turvaa suomalaisille rakkaan paikan saunan säilymisen maailman muutoksissa ja antaa koko maailmalle mahdollisuuden tutustua tähän ainutlaatuiseen suomalaiseen tapaan elää.


Mielenkiintoisia näyttelyitä, joista erityisesti jäi mieleen Suomalainen saunakulttuuri, Aaltoa tietenkään unohtamatta.


Alkuillasta meille oli varattu pöytä hotellin ravintolaan. Ravintola Trattoria Aukio on Italian keittiöiden makuja parhaimmillaan, aidoista raaka-aineista valmistettuina. Pasta, risotto ja bruschetta on italialaiseen tapaan tuoretta ja varmasti maistuvaa. Pizzat paistetaan aidossa italialaisessa kiviuunissa. Pizzojen täytteinä käytetään kauden parhaimmat ja tuoreimmat raaka-aineet. Lisäksi kaikki viinit tulevat Italiasta.

Ravintola on oikein tyylikäs ja viihtyisä. Valoa tulvii ihanasti sisään suurista ikkunoista. Tunnelma ravintolassa on mukavan rento ja eloisa.
Mies valitsi alkuruoaksi Arancini milanesi -italialaisia riisipalloja, raikkaita kasviksia, fenkolia ja sitruuna-basilikamajoneesia.Alkuruoaksi valitsin Calamaro -grillattua mustekalaa, pikkelöityjä pikkusipuleita, grillattua salaattia ja peperoncinomajoneesia.


Mies valitsi pääruoaksi Tenderloin -naudan sisäfileetä, tryffelimaustevoi, madeirakastiketta, grillattua kukkakaalia ja gremolataperunaa.


Pääruoaksi valitsin Agnello -grillattua karitsaa, bearnaise- ja madeirakastiketta, paahdettua porkkanaa ja gremolataperunaa.Valitsimme jälkiruoan, mikä sopii jaettavaksi, Dolci misti -mantelikakkua, vaniljajäätelöä, päärynäsorbettia, macaronseja ja suklaakonvehteja.


Ruoka oli todella hyvää. Erinomaisesti valmistettua karitsaa ja annoskokonaisuus toimi todella hyvin. Mustekala oli itselleni uutta, mutta maistui hyvin. Grillattu salaatti antoi kivaa tekstuuria ja kastike mausteisuutta. Ruoka-annosten esillelaittoon on panostettu, mikä ilahduttaa aina ja on tärkeä osa ruokailukokemusta. Jälkiruoka oli aivan ihana ja ehkä jopa romanttinen, kahdelle jaettavaksi. Hyviä, ruokiin sopivia alkoholittomia viinejä ja moctaileja. -Marjut

Erittäin raikasmakuinen alkuruoka. Sitruunan happamuus sopi hienosti muuten makeaan annokseen. Sisäfilee oli valintani mukaisesti medium. Mureaa ja herkullista. Madeirankastike on annokseen juuri sopiva valinta sen makeuden ja mausteisuuden vuoksi. Jälkiruoan mantelikakku oli todella hyvää. Jäätelöiden raikkaus ja tuore maku sopivat kakun kanssa todella hyvin. Konvehdit ja macaronsit oli kiva lisä tähän jaettavaan jälkiruokaan. -Ron


Ruokailun jälkeen vietimme loppuillan hotellihuoneessa, otimme rennosti ja nautimme olostamme. Seuraavana päivänä oli paluu normaaliin arkeen, mikä tuntui sekin mukavalta pienen, mutta rentouttavan loman jälkeen.


Tämä hotelli oli kyllä nappivalinta. Todella hyvää ja asiakaslähtöistä palvelua. 
Täällä todella voi tuntea itsensä tervetulleeksi. Upeat puitteet ja herkullista ruokaa.
Viihdyimme paremmin kuin hyvin.♡


2 kommenttia :

  1. Jyväskylän kasvattina molemmat museot ovat tuttuja, musta tuntuu että me käytiin niissä lapsena tosi usein. Mut omat lapset pääsivät tänä kesänä ensimmäistä kertaa ylipäätään museoon. Enpä edes tiennyt mistään uudistuksista.. Kiitos vinkistä, seuraavaan mummula reissuun voisi hyvin sisältyä vähän kulttuuriakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme kerran aiemmin käyneet tuolla koko perheen kanssa ja ajattelin, että voisimme käydä nyt myös ihan kahden. Itsekin huomasin vasta siinä katsellessani aukioloaikoja, että siellä on tehty tämä uudistus. :) Oli kyllä mielenkiintoinen ja ehdottomasti käymisen arvoinen.

      Poista