SOCIAL MEDIA

sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Loma merellä - Silja Serenadella


 Mainos Tallink Silja OY

Pääsiäisviikolla otimme pienen irtioton ja lähdimme perheen kanssa Päivä Tukholmassa -risteilylle Silja Serenadella. Edellisestä laivareissusta olikin aikaa jo muutama vuosi. Nimensä mukaisesti laivalta olisi ollut mahdollisuus nousta myös maihin, mutta tällä kertaa päätimme viettää kaiken risteilyn ajan laivalla. Tähän hetkeen tuntui hyvältä mahdollisimman rento ja aikatauluton yhteinen aika perheen kanssa.

Meille oli varattu tämä tilava 14m2 Muumi perhehytti joka on 3-6 hengen perheille, ja sijaitsee kannella 11. Hytissä on neljä vuodetta sekä vuodesohva 1-2 lapselle. Alasängyt voi pitää erillään tai siirtää yhteen parivuoteeksi. Muumi aiheinen sisustus oli ihana ja toteutettu sopivan minimalistisesti, joten tunnelma pysyi rauhallisena ja viihtyisänä. Vinyylilattiasta myös iso plussa. Lisäksi hytistä löytyy pieni tv sekä jääkaappi, jossa on mm.virvoitusjuomia ja kupliva Muumi-juoma.

Hytistä on hieno näkymä promenade kävelykadulle. Ikkunasta voi seurata kadun vilskettä tai vaikka katsella upeita esiintyjiä ja heidän huikeita esityksiään.
Tiesitkö, että hyttiin voi ennakkoon ostaa FriendSHIP -rannekkeen, jolla saa hauskoja etuja ja kivaa tekemistä. 

FriendSHIP -rannekkeeseen yön yli risteilyllä kuuluu:

- Kirje kapteenilta, mikä toimitetaan valmiiksi hyttiin, kun varaus on tehty viimeistään 2 vrk ennen lähtöä. Muutoin voit noutaa sen infosta.

- Saat valita yhden lahjan kapteenin lahjavalikoimasta myymälästä.

- Laivarahaa (10€) ladattuna rannekkeeseen, jolla voi ostaa kaikissa laivan myyntipisteissä, lukuunottamatta peli- ja muut automaatit.

1 x ilmainen sisäänpääsy kylpyläosastolle maksavan aikuisen seurassa.


Kapteenin kirjeen mukana tulee lisäksi kartta sekä ohjeet, jolla voi osallistua aarrejahtiin, joko yksin, sisarusten tai perheen kanssa. Tehtäväpisteet sijaitsevat eri puolilla laivaa, ja kun kaikki tehtävät on ratkaistu voit noutaa palkintosi Silja Land -leikkihuoneen henkilökunnalta. 

Nämä rannekkeet oli kyllä lasten mieleen. Sillä oli kiva maksaa itse ostoksia ja lunastaa erilaisia etuja. Näin lapset pääsevät vielä konkreettisemmin olemaan osallisena. Tämä on yksi hieno esimerkki siitä kuinka hyvin täällä on järjestetty ja otettu huomioon lapsiperheiden viihtyvyys.Illallista söimme Grande Buffet -ravintolassa, joka tarjoaa monenlaisia makuja ympäri maailman. Buffetissa on myös kausittain vaihtuva teemapöytä, joka tarjoili tällä kertaa thaimaalaisia ruokia, joita pääsee maistelemaan vielä 16.4 asti. Noutopöydät on jaettu erillisiksi toreiksi, joista voit valita mieleisesi, haluamassasi järjestyksessä. Lapsille löytyy lisäksi oma lastenpöytä, missä on tarjolla mm. lihapullia ja ranskalaisia. Jälkiruokapöydästä löytyy monenlaisia makeita herkkuja, hedelmiä sekä juustoja. Yksi lasten lemppareista oli myös pehmiskone.

Buffet on helppo etenkin lasten kanssa. Valikoimaa on todella paljon, joten nälkä ei varmasti jää vaikka ihan kaikesta ei pitäisikään. Ensin voi maistaa vähän ja valita toisen ruoan tilalle halutessaan. Näin ei myöskään jää turhaan ruokaa syömättä.

Ruoka oli kaikinpuolin todella hyvää ja valikoima enemmän kuin kattava. Meillä oli tuolloin vielä toisen päivän illallispaikka miettimättä, mutta tämän jälkeen kaikki oli yhtä mieltä, että syömme buffetissa myös seuraavanakin päivänä. Se on helppo, nopea ja sieltä kaikki saa varmasti herkullista ruokaa mahansa täyteen.

Syödessä voi samalla ihailla maisemia liikkuvan laivan ikkunoista. Bongasimme myös useammankin hylkeen, jotka pötköttelivät pienten jäälauttojen päällä. Tästä jäi kyllä ihana muisto meille kaikille.

Grande Buffet -ravintolassa on tarjolla myös meriaamiainen, jossa kävimme molempina aamuina. 
Silja Serenade on maailman ensimmäinen laiva, jonka sisältä löytyy Promenade -kävelykatu. Kaikki on rakennettu tämän Promenaden ympärille. Katu on täynnä ravintoloita, kauppoja, erilaisia palveluja sekä upeaa viihdettä.

Ohjelmaa koko perheelle tarjoili pitkin päivää mm. ukrainalainen ryhmä Pirat Crew, jonka näytöksiä nähtiin ensin Promenadella päiväsaikaan ja illemmalla Starlight -yökerhossa. 
Silja Land -leikkihuoneessa (kannella 5) on huikeat 290m2 tilat, josta löytyy tekemistä pienille sekä vähän isommillekin lapsille. Tiloista löytyy mm. pallomeret, paikka Legojen rakentelua varten, sekä peli-alue, jossa on useampi Play Station pelikonsoli. Kesällä ja koulujen loma-aikoina laivalla on vielä lisää tekemistä, esimerkiksi nyt pääsiäisviikolla sai etsiä ympäri laivaa piilotettuja munia. Lisäksi aktivaattorit ohjaavat lasten leikkejä ja järjestävät myös teineille ohjelmaa laivalla.

Ennen matkaa pohdin, että mahtaako meidän lapset enää viihtyä tällaisessa leikkihuoneessa, mutta ihan turhaan. Hyvin näytti viihtyvän kaikki, ja silloin kun muita lapsia oli vähemmän pääsi mies ja poika pelaamaan yhdessä Play Station pelejä. Samaan aikaan itse lepäilin säkkituolissa ja katselin Muumeja tv:stä. Täällä vietimme aikaa ihan jokaisena päivänä.
Toisena päivänä menimme tutustumaan tähän valoisaan ja viihtyisään Sunflower Oasis -kylpyläosastoon, mikä löytyy kannelta 12. Siellä on kolme poreallasta, saunat ja pieni lastenallas, sekä allasbaari, josta voi ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa. Rauhallisin aika vierailla kylpyläosastolla on päivällä kun laiva on satamassa, jolloin mekin sinne menimme. 

Tila on melko kompakti, mutta juuri sopivan kokoinen, kun haluaa hetkeksi pysähtyä ja rentoutua. Kesällä täältä pääsee myös aurinkokannelle nauttimaan lämmöstä ja ihanasta merituulesta. Ja onhan täältä nyt myös hienot maisemat.Seuraavaksi illastimme jälleen Grande Buffetissa ja kävimme kannella ihailemassa auringonlaskua.


Ukrainalainen Pirat Crew -ryhmän pääesitys nähtiin täällä Starlight -yökerhossa. Viimeisenä iltana valvoimme hieman pidempään, jotta näkisimme myös sen. Kävimme katsomassa kaikki aiemmat heidän esityksistään, mitkä olivat mielettömän upeita, joten tämä oli pakko nähdä. 

Emme ole koskaan nähneet mitään vastaavaa ja näin ainutlaatuista. Upeat puvustukset, mystisyyttä, huikeaa akrobatiaa ja näyttävä koreografia, sekä menneen ajan glamour tunnelmaa. Tämä on jotain sellaista, mikä täytyy itse nähdä ja kokea.Risteily oli kyllä kaikin puolin onnistunut. Paljon mukavaa tekemistä ja koettavaa koko perheelle.♡
Meillä oli oikein mukava reissu, kiitos Tallink Silja Oy


Lähetä kommentti