SOCIAL MEDIA

perjantai 13. lokakuuta 2017

Nopea ja helppo omppupiirakka. vegaaninen.


Ohje

200mg margariinia (maidoton) 
1,5 dl ruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl omenasosetta
0,75 dl kauramaitoa
1 tl leivinjauhetta
1 til vaniliinisokeria
omenoita

Pinnalle kanelia ja ruokosokeria


Sulata margariini ja sen jälkeen sekoita siihen ruokosokeri.
Lisää sitten vehnäjauhot ja sekoita hyvin.
Ota sitten pieni kupillinen taikinaa tässä kohden sivuun. Se ripotellaan myöhemmin piirakan päälle.
Lisää sitten kulhoon leivinjauhe, vaniliinisokeri, omenasose ja kauramaito.
Sekoita tasaiseksi. Taikina jää aika löysäksi. Kaada sitten taikina piirakkavuokaan.


Kuori omenat ja viipaloi. Asettele ompun viipaleet taikinan päälle. Sitten otetaan esiin kuppi jonne jemmattiin osa taikinasta. Nyt voit ripotella taikinen murusia piirakan päälle. Ripottele myös kaneli ja ruokosokeri.

Paista 200c n.30 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Tarjoilin omppupiirakan kaurapohjaisella vaniljakastikkeella ja pähkinöillä.



Tästä kiva herkku vaikka viikonlopuksi💕
Ihania herkkuhetkiä.



-Marjut-


Seuraa blogiani facebookissa Tästä

ja

instagramissa Tästä









6 kommenttia :

  1. Hieno piiras :)
    Käytän ite kans kuoret niin tulee hiukan kuitua kans. Taisin tehdä joku vuosi sitten pikkuse jotain samanlaista :D http://aitoaarkiruokaa.fi/sokeriton-omenapiirakka/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Näyttääpä herkulliselta tuo sinun omppupiirakka. Kuorin omput niin on meidän pienimmän kivempi syödä, ei jää kuoret kurkkuun.

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä ja kuulostaa vielä tosi helpolta!

    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini :) Tämä on kyllä hyvää ja nopea tehdä. Sopii hyvin ainakin meidän hektiseen arkeen :D

      Poista