SOCIAL MEDIA

lauantai 13. lokakuuta 2018

Oma arvosi riippuu siitä, millainen olet. Ei saavutuksistasi.


Oletko hetkeen pysähtynyt miettimään omaa arvoasi?

Millaiset asiat itsessäsi saavat sinut tuntemaan itsesi arvokkaaksi. Onko se kiinni siitä mitä olet saavuttanut elämässä, korkea koulutus, hyvä työpaikka vai upea talo ja kiva auto.
Arvostatko itse enemmän ihmisiä joilla elämä näyttää tältä? 

odotatko, että muut arvostavat sinua enemmän.

Olen aina miettinyt miksi jotkut arvottavat ihmisiä tällaisten asioiden perusteella.
Jokaisella meistä on sama ihmisarvo riippumatta siitä mikä on meidän tausta, elämäntilanne, koulutus tai sen puute, onko työllistynyt vai työtön. 

Toisinaan yhteiskunta arvottaa meitä näillä perusteilla ja välillä saakin kuulla kuinka meidän verorahat sitten menee kouluttamattomien, työttömien, työkyvyttömien ja sairaiden elättämiseen tai hoitamiseen. Toisinsanoen heidät nähdään vain kuluina ja heidän arvokkuutta ja ihmisarvoa näin ollen saa vapaasti polkea koska he eivät välttämättä pysty antamaan takaisin.

Entäs sitten kun sinä oletkin tilanteessa jossa sairastut, peräti vammaudut. Joudut työttömäksi, sairauslomalle, ehkä menetät työkykysi kokonaan. Moni ei tule ehkä ajatelleeksi, että nämä samat asiat voivat tapahtua myös itselle ja vieläpä hetkenä jolloin sitä vähiten odottaa.

Vieläkö ollaan samaa mieltä siitä, että toiset ovat arvokkaampia kuin toiset. Vieläkö verorahat käytetään väärin, muiden elättämiseen ja hoitamiseen?

Työkykynsä voi menettää myös masennuksen myötä. Se on tila joka lamaannuttaa kenet tahansa katsomatta siihen onko siellä taustalla korkea koulutus vai ei, riippumatta elämäntilanteesta tai asemasta yhteiskunnassa. Ihminen voi masentua vaikka elämä olisi kunnossa päällisin puolin.

Onko työkyvytön enää arvokas.
Olenko tarpeeksi arvokas yhteiskuntaan tai ylipäänsä elämän eri osa-alueilla koska en ole hyödyksi yhteiskunnalle.

Valitettavan moni tuntuu ajattelevan, että oma arvokkuus jotenkin katoaa tai vähenee sen myötä kun ei ole tehokkaasti mukana yhteiskunnan asettamissa normeissa.

Olet arvokas ja ennen kaikkea elät itsellesi.
Miksi en näkisi omaa arvokkuuttani laajemmin.

Itse arvostan ennen kaikkea ihmisissä sitä millaisia he ovat kuin sitä mitä he ovat saavuttaneet. En koskaan arvota ketään taustojen, tämän hetkisen elämäntilanteen tai varallisuuden mukaan.
Rakastan oikeaa elämää, tarinoita oikeasta elämästä. En niinkään ole kiinnostunut siitä mitä omistat tai kuinka korkeassa arvossa olet yhteiskunnassamme.

En koe olevani ketään huonompi tai parempi. Meillä jokaisella on oma arvokas elämä vaikka se ei meillä kaikilla samanlainen olekaan.


-Marjut-


Löydät minut ja blogini facebookista:
Art LilyKristin I M.Hartikainen

Seurata voit myös instagramissa:
@m.hartikainen

YouTube:
Art LilyKristin I M.Hartikainen


Lähetä kommentti