SOCIAL MEDIA

torstai 23. tammikuuta 2020

Parisuhde. Parempi kuin koskaan.


Samaan aikaan, kun elämä ravistelee, tulee elämässä kuitenkin myös hetkiä, kun jokin asia on paremmin kuin koskaan. Tiedätkö tunteen?

Kun tarkastelen omaa elämääni juuri nyt, sieltä löytyy asioita, jotka voisi olla paremminkin tai paljon paremmin. Samaan aikaan kuitenkin mukaan mahtuu myös aivan mahtavia asioita. Nyt meidän hääpäivän lähestyessä, olen miettinyt erityisesti parisuhdettamme. Millainen se on ollut ja millainen se on juuri nyt. Minusta tuntuu, että parisuhteemme on juuri nyt parempi kuin koskaan.

Matka on ollut kivikkoinen, se on kasvattanut, kestänyt paljon ja ennen kaikkea ollut täynnä uskoa ja rakkautta. Mitä enemmän on oppinut itsestään, sitä enemmän myös suhteen solmuja on auennut. Se vika toisessa voikin olla hyvin itsessä. Asioita joita ei ymmärrä tai huomaa itsessään, on helpompi laittaa toisen syyksi. Puoliso voi myös käyttäytyä samoin sinua kohtaan.

On paljon suhteita, joissa lähdetään etsimään vikaa itse parisuhteesta tai toisesta, vaikka syy voi olla piilossa myös sinussa itsessäsi. Ihan kaikkea ei saa itsestään kaivettua esille ilman apua. On asioita, jotka säilyvät mielen sopukoissa ja/tai kehomuistissa. Jokin asia menneisyydestä, mikä on aiheuttanut negatiivisia tunteita voi roikkua mukanasi ja siten saada sinut ärsyyntymääm toiseen vaikka vika ei olisikaan hänessä. Kehosi ja/tai mielesi tulkitsee näiden välisen yhteyden ja liittää sen aiempaan kokemaasi vaikka niillä ei olisi mitään tekemistä toistensa kanssa. Näin saatat tulkita tämän hetkisen tilanteen väärin.

On niin paljon asioita, joita olisi helppo laittaa muiden syyksi, kuin opetella ymmärtämään itseään paremmin ja myöntää olleensa väärässä. En sano, että kaikki vika on juuri sinussa vaan kuten jo aiemmin sanoin, voi puolisosi tehdä tätä samaa vastavuoroisesti myös sinulle. Nämä usein tapahtuukin juuri niin ettet itse edes tiedä tai osaa tulkita omaa käytöstäsi ja tunteitasi. Tästä johtuen suhteessa osapuolet tulkitsee toisiaan väärin ja siten syntyy myös ne konfliktit. Tuttua?

En sano etteikö pariterapia olisi hyväksi, tottakai. Jokaisella parisuhteella on omat kiemuransa ja se mikä sopii toiselle parille, ei välttämättä sovi toiselle.

Meillä jokaisella on suunnaton määrä asioita, jotka on muovanneet meistä sellaisia kuin nyt olemme. Ne heijastuu meistä niin hyvinä kuin huonoina asioina ja hetkinä. On ihmisiä, jotka kieltävät asioita ja saattavat uskotella jopa itselleen muuta kuin mitä ne ovat.  Jos ihminen ei ole itse avoin tällaiselle, tai usko itsessään koskaan olevan "vikaa", on vaikea ehkä kääntää sellaisen päätä.

Avoimuus sekä vastuun ottaminen omista tunteistaan ja tekemisistään on todella suuressa roolissa parisuhteen onnistumisessa. Jos ei ole valmis tekemään töitä itsensä ja suhteen eteen, ei suhdetta voi toinen yksinkään hoitaa ja ylläpitää. Oletko sinä valmis tekemään töitä parisuhteesi eteen?

9 kommenttia :

 1. Ihana lukea tällaisesta! ❤️ Väestöliitolla on kotona yhdessä tai yksin kumppanin kanssa tehtäväksi harjoituksia oman parisuhteen parantamiseksi ja sen ylläpitämiseksi. Me ollaan näitä käytetty ja suosittelen kaikille jo ennen kuin ongelmia tulee! -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  VastaaPoista
 2. Me olemme tiivis paketti miehen kanssa, johon kuuluu myös tiukasti lapset. Meillä on omat keinot selvitä mutkista elämässä ja aika kovaa menoa tää on välillä ollutkin.

  VastaaPoista
 3. Hienoa pohdintaa ja kirjoitus. Olemme mieheni kanssa olleet yhdessä 25 vuotta ja tottakai mutkia on matkalle mahtunut, mutta tässä vaiheessa sitä on oppinut jo itsestä ja toisesta paljon, eikä mitään pidä pitää itsensäselvyytenä <3

  VastaaPoista
 4. Hienoa että nostit esiin "vastuun". Se on kaiken a ja o.

  VastaaPoista
 5. Luin mielenkiinnolla kirjoituksesi. Yhden avioeron kokeneena allekirjoitan monet asiat. Avoimuus ja puhuminen ovat tärkeitä asioita, sen opin karikostani ja sen, että parisuhteen eteen pitää tehdä työtä. Ja myös sen, että toista ei saa pitää itsestäänselvyytenä.
  Viisaita ajatuksia ja sanoja sinulla. Kiitos.

  VastaaPoista
 6. Hyviä ajatuksia ja allekirjoitan viimeiset lauseet ihan täysin :) Toiseen pitää panostaa jos yhdessä ollaan!

  VastaaPoista
 7. Todellakin olen, tosin en aivan niin paljon ja yksipuoleisesti kuin aiemmissa parisuhteissa. Nykyinen onkin sitten aivan eri asia :)

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista