SOCIAL MEDIA

maanantai 18. toukokuuta 2020

Kauhistus vai helpotus. Taas arki uusiksi.


Koulut avattiin viime viikon lopuilla ja etäopetus päättyi. Miltä tuntuu? 
Ensimmäinen ajatus oli, että näin lyhyen ajan takia se olisi jokseenkin huono idea. Tietysti riippuen ihan kaupungista ja missä päin Suomea asutaan, vaihtelevat myös tartunnan mahdollisuudet. Se ei tietenkään poissulje sitä, etteikö tartuntaa saisi siellä, missä tartuntoja on vähemmän raportoitu.
Altistuneita sitten voikin olla ja onkin huomattavasti enemmän.

Aika ristiriitaiset tuntemukset, eikö? Jo ensimmäisinä päivinä on koululaisia ja henkilökuntaa laitettu karanteeniin, mutta osalla koulu jatkuu. Itse olen mennyt päivä kerrallaan ja sen hetken tietojen mukaan menty. Meillä lapset olivat tuon kaksi kuukautta niin sanotusti neljän seinän sisällä, ilman kontakteja muihin. Kun päätös tuli, että koulut avataan, annoin meidän vanhimmalle lapselle luvan viettää aikaa ulkona parin kaverin kanssa muutamaa päivää ennen koulun alkua. Meidän tytöt onkin sitten viettäneet aikaa yhdessä.

Kouluun palaaminen ja kavereiden tapaaminen on ollut todella mahtavaa. Samalla myös meidän vanhempien tekeminen keveni "kotikoulun" osalta. Silti takaraivossa kytee ajatus, oliko tämä hyvä vai huono ratkaisu, että lapset jatkavat pari viikkoa koulua ennen kesälomaa. Se jäänee nähtäväksi, mutta toivotaan parasta.

Onneksi kesä on aivan nurkan takana ja aurinko auttaa jaksamaan hieman paremmin. Mietinkin monesti, että mitä jos korona olisi puhjennut alkusyksystä, juuri tuohon vuodenaikaan, kun alkaa olla pimeintä aikaa ja aurinkoa ei juuri näy. Onneksi ei, mutta olisi voinut olla kokonaan tulemattakin.

Vaikka koulut aukesivat ja kavereita voi nähdä hieman vapaammin, ei se kuitenkaan tarkoita, että palaamme normaali arkeen. Edelleen pidämme kiinni rajoituksista ja suosituksista. 

Millaisia ajatuksia tämä on herättänyt teissä muissa? Toki on vanhempia, joilla lapset ovat olleet lähiopetuksessa koulussa ja hoidossa, mutta nyt ovat jälleen lähes kaikki.

Mukavaa viikkoa!
5 kommenttia :

 1. Itseenihän tämä ei vaikuta, koska neiti päivähoidossa ja mun töiden takia siellä normaalisti käynyt. Täällä muutenkin todella rauhallinen tilanne, tainnut yli 3 viikkoa olla edellisestä todennetusta tartunnasta..

  VastaaPoista
 2. Päivä kerrallaan on hyvä mennä nyt kun ei yhtään tiedä mitä käy. Ei ole omia lapsia, mutta olisi varmaan ollut ihan viisasta pitää ne loput muutamat viikot jotka sitä oli, myös etänä. Uutisissa näkyy nimittäin jälleen tämä, kun palattiin kouluun. :/

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  VastaaPoista
 3. Tää korona mullisti kyllä ihan kaiken...

  VastaaPoista
 4. Meillä palasi kouluun kolme koululaista ja päiväkotiin yksi eskarilainen. Poikkeutilan aikana mulla oli kaksi hoitolasta. Nyt kolme. Yhden lapsen ohjatut futistreenit alkoivat viime viikolla. Päivä kerrallaan. En mieti koronaa niin paljon kuin poikkeustilan alussa. Emme silti elä niin kuin normaalisti vaan suositusten mukaan. Onneksi kesä on tulossa.

  VastaaPoista