SOCIAL MEDIA

keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Lomalla Naantalissa osa 2/2


Kaupallinen yhteistyö:
Muumimaailma

Pari päivää sitten kirjoittelin Lomalla Naanatalissa osa 1/2 , jossa kerroin yöpymisestä Kultaranta Resortissa sekä kierroksesta Naantalin vanhassa kaupungissa. Tässä postauksessa keskitymme viimeisimpään, mutta ei missään nimessä vähäisimpään lomapäiväämme Naantalissa, nimittäin Muumimaailmaan. Emme ole aiemmin käyneet täällä, joten tämä oli ihan uusi kokemus meille kaikille.

Päivä oli lämmin eikä satanut pisaraakaan koko päivänä. Metsä suojasi paikoitellen kuumuudelta sekä tietenkin ihana tuulenvire mereltä. Tytöt juoksivat kohti muumitaloa, heti sen nähtyään ja kuopus kiljahteli ilosta. Olin itsekin aivan innoissani, koska olin aina halunnut käydä Muumimaailmassa. Muumitalolla meitä oli ensimmäisenä vastassa Muumipeikko, Niisku sekä Poliisimestari. Muutaman halauksen ja ylävitosen jälkeen tytöt juoksivat ensimmäisinä intoa puhkuen muumitaloon, joka tutkittiin tarkasti aina vintiltä, hillokellariin asti.


Niiskun verstaalta löysimme Tuutikin, joka ilmeisimmin piti paikkaa pystyssä siihen saakka, kunnes Niisku palaisi. Mahtoiko Niisku olla vielä Muumitalolla, jossa hänet näimme aikaisemmin.

Niiskun verstaalla ja varastolla pääsi tutustumaan Niiskun keksintöihin ja rakennelmiin. Siellä sai tutustua myös kuurakettiin tai pysähtyä katselemaan Nukketeatteria.Hosulin koti on tehty vanhasta kahvipurkista, jonka sisäpuolen seinät on täynnä iloisen värisiä lappusia. Hosulin luona voi piirtää ja askarrella. Hosuli oli todella iloinen saamistaan teoksista ja lisäsi ne seinälle suuren kokoelmansa joukkoon. Tytöt piirsivätkin Hosulille hienot kissan kuvat. 

Hieman ennen kuin jatkoimme matkaa, poikkesi Nuuskamuikkunen myös Hosulin talolle. Vaihdoimme kuulumisia ja kertoi Nuuskamuikkunen muutaman tarinankin.

Muumimaailman korkealta rantakalliolta näkee suoraan Kultarantaan, Suomen tasavallan presidentin kesähuvilalle. Silloin, kun Kultarannan lipputangossa liehuu Suomen lippu, on presidentti paikalla.


Tänne oli Nuuskamuikkunen perustanut leirinsä ja pystyttänyt telttansa. Täällä voit kuunnella myös Nuuskamuikkusen tarinoita. Tuolla hetkellä Nuuskamuikkunen ei ollut paikalla, koska näimme hänet hetkeä ennen Hosulin talolla ja vaihdoimme siellä kuulumisia.


Läpi Hattivattien luolan ja yksinäisten vuorten, matka jatkui kohisevan kosken ylittävälle riippusillalle. Minne matka vie seuraavaksi.Noita istui hieman ränsistyneen mökkinsä edustalla ja saimme luvan ottaa kuvankin. Tosin hän tuumasi, että kamera saattaisi hajota hänen rumuutensa tähden. Mutta ei kai nyt sentään, olihan noita hyvinkin tyylikäs ja omaperäinen. Hän on oli hahmoista oma suosikkini Pikku Myyn lisäksi.
Muumiperheen uimahuone on saariston hienoimpia. Talvisin se tosin on Tuutikin käytössä, kun hän käy pilkkikalastamassa.

Voit nähdä myös Drontti Edvartin uimassa aivan uimahuoneen tuntumassa.
Tällä Pikkuestradin lavalla voi nähdä useammankin esityksen päivän mittaan ja ne tempaavat katsojansa mukaan vauhdikkaisiin tarinoihin.Päivä Muumimaailmassa oli varmasti unohtumaton kokemus koko perheelle. Muumimaailman hahmot eläytyvät rooleihinsa sekä ottavat lapset, kuin myös aikuiset huomioon omalla persoonallisella tavallaan. Muumimaailmaan on todella panostettu ja siellä pääsee tarinoista tuttuihin paikkoihin. Täällä pääsee osaksi muumien tarinaa ja elämää. Aivan ihana paikka.

Mukavaa viikkoa!


8 kommenttia :

 1. Muumimaailmassa on sukulaisten lasten kasvettua ulos jo tuosta käyty viime vuosina pari kertaa kesäteatterissa. Mutta onhan se kyllä kiva kohde!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli iteselleni ihan eka kerta Muumimaailmassa ja tykkäsin todella paljon, kuten lapsetkin. Eihän tästä voi kasvaa ulos, eihän? :D

   Poista
 2. Naanatali on ihana kesäkaupunki, muumimaassa ei olla koskaan oltu kun meillä ei muumifaneja ole :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naantali on kyllä ihana paikka. Jos omat lapset eivät olisi halunneet mukaan Muumimaailmaan, olisin varmaan mennyt yksinkin. :D Mahtava paikka.

   Poista
 3. Teillä on ollut hieno päivä Muumimaailmassa. Riemullisia ja hienoja kuvia. Ikimuistoinen päivä lapsille. Viime vuosina on tullut käytyä Kailon saarella Emma-kesäteatterissa.
  Naantali on upea kesäkaupunki!
  Kiitos hyväntuulisesta kierroksesta Muumimaailmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli kiva päivä ja hienoja muistoja koko perheelle, niin Muumimaailmasta kuin Naantalista ylipäänsä. <3 :)

   Poista
 4. Muumimaailma on varmasti mielenkiintoinen paikka ja meille ajankohtainen parin vuoden päästä, kun Elli vähän kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumimaailma on kyllä kiva paikka koko perheelle ja varmasti myös Elli tykästyy. <3

   Poista