SOCIAL MEDIA

perjantai 9. heinäkuuta 2021

Kesäpäivä Särkänniemessä





Kaupallinen yhteistyö: Särkänniemi

Tällä viikolla kävimme perheen kanssa, meidän joka vuotisella reissulla Tampereella, Särkänniemessä.
Päivä oli todella aurinkoinen ja lämmin, mutta onneksi järveltä tulee aina pieniä tuulahduksia viileämpää ilmaa.

Lapset olivat jo kovasti odottaneet Särkänniemi päivää ja saattaa olla, että tulemme vielä tänä kesänä toisenkin kerran. Meillä jäi tällä reissulla Koiramäki käymättä, joten siellä tultaisiin ainakin vielä poikkeamaan.

Tänäkin vuonna Särkänniemeen tehdään paikkavaraus ennakkoon, halutulle vierailupäivälle. Sen pystyy myös tarvittaessa perumaan milloin tahansa ilman maksua. Itse varasimme paikat paria päivää ennen, mutta kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä heinäkuu taitaa monella olla loma-aikaa ja paikat täyttyvät nopeasti.






Tänä kesänä tytöt pääsivät muutamiin laitteisiin, joihin ei vielä viime kesänä pituus tai uskallus riittänyt. Pojan kanssa ollaan jo muutaman vuoden ajan käyty hurjimpia laitteita, kun pituus riittää hänellä kaikkiin laitteisiin. Ei mene kauan, kun vanhempi tytöistä pääsee meidän mukaan.





Tänä vuonna Särkänniemeen on tullut Food Park Särkäntori, mikä on uusi, valtava terassialue, joka tarjoaa Street Food-henkisiä ruoka-annoksia ja juomia. Kaikista Särkäntorin pöydistä on myös erinomainen näkymä Estradi-esiintymislavalle, jossa Särkänniemi Houseband viihdyttää aina tiistaista lauantaihin klo: 15.30-20.30. Food Park Särkäntori on avoinna heinäkuun loppuun.

Kävimme tutustumassa Särkäntorilla, maailman parhaaksi vegaaniseksi streetfoodiksi kehuttuun Eatshares:n ruokiin ja juomiin. 

Eatshares oy on vuonna 2020 perustettu tamperelainen yhtiö, joka tarjoaa kehittämiensä reseptien pohjalta terveellistä vegaaniruokaa vastuullisesti ja eettisesti. Tavoitteena on tarjota ruokaa, joka on hyväksi sekä keholle, mielelle että maapallolle. Eatshares ravintola löytyy myös Tampereen keskustan tuntumasta, jossa tarjoillaan vegaanista lounasta sekä ala carte annoksia.


Tilasimme Boom-Burgerit, ranskalaiset ja sitruuna-valkosipuli aiolit.
Burgeri sisältää: vegaaninen pihvi, tomaatti, suolakurkku, salaatti, marinoitu punasipuli, vegaaninen cheddar, juureslastu, vegaaninen briossi-sämpylä, dijon-majoneesi, ketsuppi.

Annos oli reilun kokoinen ja täyttävä. Burgerissa oli paksu pihvi, sekä raikkaat ja herkulliset täytteet.
Ranskalaiset oli todella hyvät, sopivan mausteiset ja rapeat. Sitruuna-valkosipuli aioli oli ihanan raikas.
Tämä vegaaninen annos maistui todella hyvin myös hellepäivänä. 



Maistelimme myös Eatshares:n smoothiet. Maltsu-Valtsu smoothie sisältää: suomalaista mansikkaa, kaurakermaa (glut.), minttu, lime, agavesiirappi.

Valloittava Inkeri smoothie sisältää: mangopala, mangosose, inkivääri, agavesiirappi, soijajogurtti.

Oma suosikkini näistä oli tuo Valloittava Inkeri smoothie. Mango ja inkivääri oli kiva yhdistelmä, hyvin maistoi puhtaat, aidot maut.

Jälkkäriksi vielä ihana vegaaninen raparperisorbetti. Aivan täydellinen hellepäivän herkku.



Ruokailun jälkeen menimme Näsinneulan näkötorniin, sekä tornin aulassa olevaan akvaarioon. Yli kahdessakymmenessä akvaarioaltaassa asustaa noin kahdensadan kalalajin edustajia eri puolilta maailmaa. Akvaariosta löytyy myös useita matelijalajeja, kuten kiinankrokotiililisko, parta-agama ja kääpiökaimaaneja. Upeita käärmeitä löytyy mm. Bredlin python ja keltaisia anakondia.





Näsinneulan näkötornin huippu nousee 168 metrin korkeuteen, näköalatasanne yltää 120 metrin korkeuteen, josta kelpaa katsella maisemia. Kaupunki avautuu huikeana panoraamana, keskusta-, metsä- ja järvimaisemineen. Kirkkaalla säällä voi nähdä naapurikuntiin asti yli 20 kilometrin päähän. 

Näköalatasanteella palvele päivittäin Neula Sky Cafe ja yläkerrassa, 124 metrin korkeudessa on tasokas ravintola Näsinneula.



Loppupäivä menikin huvilaitteissa, ja ihan iltaan saakka.

Kiitos Särkänniemi mukavasta huvittelu päivästä. 
Kiitos Eatshares hyvästä palvelusta ja ruoasta!


















 

4 kommenttia :

  1. Hyvän näköinen burgeri! Jostain syystä en ole koskaan käynyt Särkänniemessä. Ehkä jonain päivänä. Löytyy näköjään jokaiselle jotain:)

    VastaaPoista
  2. Me taidettiin olla Särkänniemessä viimeksi 2015, jos muistan oikein. Silloinen taloyhtiö kustansi joka vuosi asukkaille virkistyspäivän. Eli ilmainen yksityistilaisuus jossain huvipuistossa tai eläintarhassa. Sen lisäksi, sai puoleen hintaan ostaa rannekkeet.

    VastaaPoista
  3. Meille varmaankin huvipuistot tulevat tutuksi kunhan neiti tuosta hieman kasvaa :)

    VastaaPoista
  4. Särkänniemessä ei ole tullut käytyä aikoihin! Meitä lähempänä on Lintsi :)

    VastaaPoista