SOCIAL MEDIA

torstai 20. tammikuuta 2022

Häitä juhlitaan historiallisissa puitteissaSisältää mainoslinkkejä

Ihan ensimmäisenä, kun aloimme suunnittelemaan häitä, pohdimme juhlapaikkaa. Olimme avoimia kaikenlaisille vaihtoehdoille ja selailimme useita kohteita, niin Ylöjärveltä kuin Tampereelta. Uusimme valamme Ylöjärven kirkossa, joten matka juhlapaikalle, olisi hyvä olla kohtuullisen matkan päässä. Tampere on oma synnyinkaupunkini ja olen suurimman osan elämästäni siellä asunutkin. Mieheni on myös asunut Tampereella suurimman osan elämästään. Me tapasimme toisemme ensimmäisen kerran  14-vuotiaina, kun kävimme samaa koulua. Tampere on meille monellakin tavalla merkityksellinen kaupunki.

Halusimme, että juhlapaikassa yhdistyy jotakin vanhaa ja jotakin uutta. Rakennusten ja paikkojen historia on kiehtonut aina meitä molempia. Toiveemme kohdistui yhä enemmän urbaaniin ja historialliseen, mutta kuitenkin moderniin ja pelkistettyyn. 

Löysimme Tampereelta, Finlaysonin tehdasalueelta Työväenmuseo Werstaan tiloista Galleria Bertel -salin, mitä on mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön. Werstas on ollut meille tuttu paikkana jo vuosia, kun olemme käyneet näyttelyissä lasten kanssa. Aiemmin en ollut kuitenkaan tiennyt, että sieltä löytyy myös vuokrattavissa oleva tila.

Kiinnostus heräsi heti, kun löysimme tämän vaihtoehdon lukuisten muiden tilojen joukosta. Tässä yhdistyy vanhaa ja historiallista, mutta kuitenkin jotain modernia ja pelkistettyä. Tilan koko on myös juuri sopiva meidän juhlille. Varasimme ajan, jotta pääsemme näkemään tilat vielä ihan paikan päälle ja se saatiinkin nopealla aikataululla sovituksi.

Werstaan henkilökunta on aivan mahtava ja todella ystävällisiä. Itselleni tuli tosi hyvä fiilis jo heti alkuun. Kävimme tilat läpi ja kaikki mahdollisuudet esiteltiin meille läpikotaisin. Tila on upea ja niin täydellinen meille, juuri sitä mitä etsimme. Paikka on jo itsessään näyttävä, joten somistus pidetään hillittynä ja tyylikkäänänä. Panostamme juhlassa enemmän yksityiskohtiin. Galleria Bertel -salissa on upeat ja isot ikkunat, joista on näkymä Finlaysonin tehdasalueen vanhimpaan ja historiallisesti arvokkaimpaan rakennukseen, Kuusvooninkiseen. 

Werstaalla järjestettävien tilaisuuksien ruokatarjoilut hoitaa Werstaan catering-kumppani 4Catering Oy.
Werstas, entinen lankavärjäämö, jonka tilat muodostuivat kolmesta eri tilasta, rakennettiin alunperin yksikerroksisena. Myöhemmin se korotettiin ensin kaksikerroksiseksi ja sitten kolmekerroksiseksi sekä muutettiin teräsbetonirakenteiseksi.

Vuosina 2000-2001 rakennus kunnostettiin Työväenmuseo Werstaan käyttöön. Werstaan rakennuskokonaisuuteen kuuluu myös alunperin höyrykonehuoneena toiminut tehdasrakennus, jossa nykyisin toimii Werstaan auditorio. Tehdasalueen ainoa jäljellä oleva piippu on vuosina 1898-1899 osaksi höyryvoimakeskusta rakennettu 60 metriä korkea piippu. Alueen suurimpia teollisuusrakennuksia oli vuonna 1960 valmistunut viimeistämö, jonne oli viimeistelyn lisäksi sijoitettuna myös karstaamo, kehräämä, värjäämö ja ompelimo.

Työväenkulttuurin tallentamiseen erikoistunut museo perustettiin vuonna 1993. Museo toimi ensimmäiset vuodet Finlaysonin tehdasalueen rakennuksessa, entisessä laappihuoneessa (purettu sittemmin vuonna 2003). Muutto nykyisiin värjäämön tiloihin tapahtui vuonna 2001. Galleria Bertel -sali sijaitsee toisessa kerroksessa, johon on esteetön kulku hissillä. Wc -tilat löytyvät sekä ensimmäisestä, että toisesta kerroksesta. Uudistunut Galleria Bertel -sali tarjoaa upeat puitteet juhlien- kuin myös kokouksien järjestämiseen. Tilamuodosta riippuen istumapaikkoja saadaan n. 50-100 henkilölle. Esimerkiksi seisomatilaisuudet n.100 henkilölle ja istuvat illalliset n.70 henkilölle. Tilojen kaikki pinnat on käsitelty bakteereita tuhoavalla valokatalyysipinnoitteella.

Salin varusteluihin kuuluu:
- Kannettava tietokone kiinteällä nettiyhteydellä (myös langaton verkko).
- Mahdollisuus oman kannettavan kytkemiseen HDMI-liittimellä.
- Uusi valovoimainen laserprojektori (Panasonic PT-RZ570, 5400 lm).
- Äänentoistojärjestelmä: 2 langatonta käsimikrofonia, 1 langaton sankamikrofoni.
- 3 fläppitaulua.


Olen niin iloinen, että löysimme häillemme näin upean juhlapaikan.
Palaan vielä häiden jälkeen, miltä tila näyttää meidän tyyliin somistettuna.
En malta odottaa.♡
8 kommenttia :

 1. Mielenkiintoinen rakennus. Komeat puitteet tulee olemaan tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tila on kyllä niin upea. <3 Odotan jo kovasti miltä kaikki tulee näyttämään somistettuna. :)

   Poista
 2. Odotan myös miltä näyttää sitten juhlaloistossaan tuo tila ja ne teidän kukat tuolla tilassa! tosi mielenkiintoinen historia rakennuksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan myös jo kovasti miltä juhlatila näyttää, kun kaikki on laitettu valmiiksi. Jännittää. :)

   Poista
 3. Huippuhieno hääpaikka teillä! Jään odottamaan juttua ja kuvia itse h-hetkestä =)

  VastaaPoista
 4. Wau! Siitä tulee varmasti upea koristeltuna!💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kovasti lopputulosta miltä siellä tulee näyttämään. <3 Paikka on kyllä niin upea.

   Poista