SOCIAL MEDIA

torstai 3. helmikuuta 2022

Savu Design. Mieheni korut tärkeään päivään.Postaus sisältää mainoslinkkejä Savu Design & Jewellery

Sormus symboloi loppumattomuutta ja on ikuisuuden vertauskuva, etenkin silloin kun sitä käytetään avioliiton ja kihlautumisen merkkinä. Sormuksen sijoittaminen vasemman käden nimettömään on tullut alunperin kreikkalaisesta uskomuksesta, että sormesta kulkee laskimo suoraan sydämeen. Meillä on monessakin valinnassa taustalla jonkinlainen merkitys vaikka sitä ei aina siinä hetkessä ehkä tiedosta. On myös olemassa vanhoja tapoja ja uskomuksia, jotka vain siirtyvät sukupolvelta toiselle ilman, että niiden alkuperäisyyden tarkoitusta ajatellaan.

Sormus on esineenä ehkä pieni, mutta sen merkitys on todella suuri. Meille yksityiskohdat ovat tärkeä osa sormusta ja se minkälainen merkitys sillä on juuri meille ja meidän avioliitolle. Teemme valintamme sen perusteella mikä tuntuu meistä hyvältä ja merkitykselliseltä. Kun näin tämän sormuksen, se herätti mielenkiintoni heti. Mielessäni näin miten eri tavoin se symboloi meidän liittoa, mieheni sisintä ja yhteistä elettyä elämää.

SAVUn ajatus- ja arvomaailma on hyvin samanlainen kuin meilläkin. SAVUlle tärkeitä arvoja ovat olleet alusta saakka luonnonläheisyys, persoonallisuus ja rohkeus. Suunnittelua ohjaa ja inspiroi voimakkaat tunteet, luontoon liittyvät tarinat, muotojen ja värien kontrastit, pienet yksityiskohdat ja tekstuurit, sekä ajan kuluminen niin luonnossa kuin elämässäkin. Karkeat yksityiskohdat voivat yhtä lailla olla se arvokkain ja kiinnostavin osa esinettä, niin kuin ihmistäkin. Ollaan rehellisesti sitä mitä ollaan ja arvostetaan sitä.

Savu Designin tarina alkaa tästä Kelo sormuksesta, mikä oli SAVUn ensimmäinen sormusmalli. Sormuksen koko tuoteidea perustuu ajan kulumiselle ja sen tuomalle elävyydelle kelopuun pinnassa, sormuksen halutaan kuluvan ja "kelottuvan". Eletty elämä kuluttaa meitä samoin kuin mukanamme kantamiamme esineitä. Pinnotteiden kuluminen on osa Savu Jewellery korujen designia ja niiden on tarkoitus kulua. Kun tumma pinnoite kuluu ajan myötä käytössä, pohjametalli tulee esiin ja koru alkaa muistuttaa enemmän ja enemmän kelopuun pintaa. Jokainen Kelo korun pinta on käsin viimeistelty.

Sormusmallin on suunnitellut SAVUn perustaja Tommi Salonen. 

Kelo korumallisto on todella upea, näyttävä ja persoonallinen, jokaista yksityiskohtaa myöten. Mieheni valitsi mallistosta tämän upean Kelo sormuksen, jossa on kierteinen kuviointi, tumma patinointi ja kultaiset urat. Tämän sormuksen leveys on 8mm. Lisäksi hän valitsi nämä Kelo kalvosinnapit, jotka viimeistelevät hääpäivän asukokonaisuuden. Kalvosinnapeissa toistuu kierteinen kuviointi, tumma patinointi ja kultaiset urat, kuten sormuksessakin.

Tuotteissa käytetään lähes yksinomaan jalometalleja: 925 hopeaa, 585 kelta- ja valkokultaa, sekä 750 kelta- ja valkokultaa, Zirkoniumia ja punakultaa sekä erikoistilauksesta mm. platinaa ja titaania. Jalometallit ovat suurelta osin kierrätettyä ja iso osa kultamateriaalista on itse kierrätyskäsiteltyä. Tuotteita voidaan tehdä myös asiakkaan vanhoista koruista/romukullasta.

SAVU on perustettu vuonna 2014 Tommi Salosen toimesta Lahdessa ja siirtyi viiden vuoden toiminnan jälkeen muotoilija - kultaseppä Jenni Rutosen omistukseen. Samalla SAVUn paja muutti Savon sydämeen Kuopioon, missä se toimii edelleen. Kaikki SAVUn tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.


SAVUn korut valmistetaan tilausperäisesti tilausten saapumisjärjestyksessä, siksi kaikkia koruja ei ole varastossa valmiina heti lähetettäväksi. Näin säästetään materiaaleja ja energiaa, kun kutakin tuotetta valmistetaan vain tarvittu määrä. Näin ollen korujen toimitusajat ovat hieman pitempiä, kun tuotteen valmistus aloitetaan tilauksen saapumisesta.

Savu Design verkkosivuilta löydät kaikki SAVUn upeat ja laadukkaat korumallistot.


Myöhemmin saatte vielä nähdä kuinka upeilta nämä näyttävät meidän juhlapäivänä. 
En malta odottaa.


10 kommenttia :

 1. Kylläpä ovatkin kauniit. Hieno valinta.😍❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä todella kauniit ja niin mieheni näköiset. <3 Ja tuo tarina niiden takana.

   Poista
 2. Onpa upea idea tuo ajan ja eletyn elämän myötä muuntuva sormus! Pitkin heti klikata Savu:n nettisivut. Vakuuttava👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. <3 Pidän juuri siitä merkityksellisyydestä ja ajatuksesta korujen takana.

   Poista
 3. Tosi kauniit. Käsityönä tehty on kyllä jotenkin paljon henkilökohtaisempi kuin massatuotettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä ja arvostamme sitä suunnattomasti. Todella upeaa kädenjälkeä. <3

   Poista
 4. piti käydä kurkkaamassa muitakin tuotteita, Hienoja koruja kyllä! alkaa teidän juhla jo vähän jännittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savu Design korut on kyllä todella upeita. <3 Ihanaa, että olet mukana meidän häiden odotuksessa. <3 <3 <3

   Poista
 5. Upeita koruja! Ihana oli lukea tuo tarina sormusten takana, kiitos siitä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarina ja ajatus näiden takana tuo kyllä upeasti lisää merkityksellisyyttä. <3

   Poista