SOCIAL MEDIA

keskiviikko 15. maaliskuuta 2023

Hiihtolomalla Himoksella


 Mainos www.himoslomat.fi & www.hirvikartano.fi

Hiihtolomalla lähdimme perheen kanssa Himokselle ja vuokrasimme majoituksen kahdeksi yöksi HimosLomat -sivuston kautta. Himos on Keski-Suomen Jämsässä sijaitseva kokovuotinen vapaa-ajankeskus. Vuonna 1989 perustettu HimosLomat OY -yhtiöt on Keski-Suomen suurin majoituspalveluita ja ohjelmapalveluita tarjoava yritys. Himos-Lomilla on vuokravälityksessä vajaa 4000 vuodepaikkaa vajaassa 450 mökissä ja huvilassa sekä vajaa 100 hotelli ja motellihuonetta. Himoksen alueella n. 200 mökissä on sähkölämmitteinen ulkoporeallas, joka on käyttövalmis koko majoittumisen ajan. Altaan käytöstä veloitetaan käyttömaksu, joka pitää sisällään altaan huollot ennen ja jälkeen varauksen.

HimosLomat tarjoaa myös mielenkiintoisia aktiviteetteja ja monipuolista toimintaa ympäri vuoden sekä vastaa Himos Areenan tarjonnasta. Asiakasmäärä kesällä on noin 110 000-130 000. HimosLomat majoittaa talvikaudella noin 130 000-160 000 asiakasta ja koko vuoden aikana 330 000-350 000 asiakasta.








Tämä vuonna 2012 valmistunut yksittäinen 6 hklön hirsihuvila (Helmikkä 10 C) sijaitsee Himoksen golfkentän välittömässä läheisyydessä. Himos Areenan ja Himos Hotellin palvelut ovat vain vajaan kilometrin päässä. Huvila on laadukkaasti sisustettu ja hyvin varusteltu. Alakerrassa on olohuone, keittiö ja yksi makuuhuone. Keittiöstä on kulku terassille, jossa voi nauttia upeista maisemista. Lisäksi alakerrasta löytyy sauna ja kylpyhuone, erillinen wc, sekä kodinhoitohuone, josta löytyy mm. pyykinpesukone ja kuivauskaappi. Yläkerrassa on kaksi erillistä makuuhuonetta, wc, sekä oleskelutila. Maisemista voi nauttia myös yläkerran parvekkeelta.

Peitot ja tyynyt kuuluvat majoituksen hintaan, mutta liinavaatteet tulisi tuoda mukana tai voit vuokrata ne tarvittaessa myös Himos Lomien kautta tai Himos Centeristä.  Liinavaatesetti sisältää lakanan, pussilakanan, tyynyliinan sekä käsi- ja kylpypyyhkeen. Tarvittaessa voi varata valmiiksi myös lasten matkasängyn ja syöttötuolin.

Lähtösiivouksen voi halutessaan tehdä itse ja tarvittavat välineet löytyvät mökistä, tai voit tilata siivouksen HimosLomilta. Siivouksen hinta vaihtelee mökkikoon mukaisesti. Osassa mökeissä lähtösiivous on pakollinen ja se lisätään varaukselle automaattisesti majoitushinnan lisäksi. Tiettyinä aikoina kaikkiin majoitusvarauksiin lisätään lähtösiivous. Kyseiset ajankohdat voi kuitenkin ennalta tarkistaa.









Ensimmäinen päivä meni rennosti ulkoillen ja ilta nauttien saunan lämmöstä sekä terassilla altaan poreista.







Himoksen patikointireittien varrelta löytyy hyvin nuotiopaikkoja. Pakkasimme eväät mukaan ja lähdimme matkaan heti aamusta. Parasta retkeilyssä on kiireettömyys, luonnon hiljaisuus ja kauneus. Himoshuipun reitin varrella on kaksi laavua, joista toinen sijaitsee Huipun eräpolulle saattelevassa risteyksessä. Myös Paljakan retkeilyreitin varrelta löytyy pieni laavu. Kaikilta näiltä kolmelta nuotiopaikalta löytyy valmiina polttopuut, joten tarvitset mukaan vain sytykkeet.

Himoksen maastoon voi tutustua myös lumikengillä tai liukulumikengillä, joita voi vuokrata Himos Center vastaanotossa sijaitsevasta Himos Safarien vuokraamosta. Vastaanotosta on saatavissa myös karttoja omatoimiseen retkeilyyn Himoksen alueella.

Vaihtelevissa maastoissa ja upeissa maisemissa risteilee useita merkittyjä patikointipolkuja. Reitit ovat 3-12km pitkiä ja sopivat erinomaisesti 2-3 tunnin päiväretkiksi ja niitä voi helposti yhdistää oman tarpeen sekä taitotason mukaan. Himosvuoren laelle nousevilta reiteiltä avautuu upeat maisemat järvien ja metsien yli.







Myöhemmin iltapäivällä meille oli varattuna vierailu Hirvikartanoon.
Hirvikartano sijaitsee Himosvuoren takamailla, Hirvivuoren juurella. Matkaa Hirvikartanolle on Himos Centeriltä noin 10 kilometriä. Täällä on ainutlaatuinen mahdollisuus tavata hirvet, täpläkauriit ja porot aivan läheltä. Päästä jopa silittämään ja syöttämään eläimiä, jotka ovat omassa ympäristössään omilla ehdoillaan. Esittelykierros kestää vierailijoista riippuen 15-30 minuuttia.

Ennen ruokailua kävimme kierroksella pihapiirissä eläinten luona. Saimme kattavan esittelyn eläimistä ja pääsimme aitaukseen henkilökunnan johdolla porojen ja täpläkauriiden luokse. Saimme syöttää eläimiä ja silitellä, mikä oli todella hieno kokemus. Vaikka aiemminkin olemme toisaalla nähneet kyseisiä eläimiä niin koskaan emme ole päässeet kuitenkaan näin lähelle. Kierroksen jälkeen meille oli varattu pöytä ravintolasta.













Ravintola Hirvikartano tarjoaa vierailleen ammattitaidolla tehtyä maalaisgourmet-ruokaa. Ravintolassa on 80 asiakaspaikkaa ja kesäaikana terassit tuovat 40 lisäpaikkaa. Tilan puhtaista lähimetsistä poimitut sienet, läheisen suon lakat ja karpalot täydentävät ravintolan annosten makuelämyksiä. Ravintolassa käytetty hirvenliha tulee metsästäjiltä.

Pihapiiri ja kartanon sisätilat ovat kuin hyppy menneisyyteen. Ravintola on tunnelmallinen ja ilmapiiri rauhallinen ja kiireetön. Ruoka oli todella hyvää ja täyttävää sekä palvelu ystävällistä ja lapset hyvin huomioonottavaa. Pääruoan ja lasten annosten hintaan sisältyy myös pääsylippu eläintarhaan.

















Loma piti sisällään sopivasti tekemistä ja aikaa jäi hyvin myös rentoutumiseen.
Kaikki sujui odotetusti ja todella nautimme ajasta Himoksella. Kiitos erittäin hyvästä palvelusta HimosLomat sekä Hirvikartano.♡
Tulemme varmasti vielä uudelleen.











3 kommenttia :

  1. Ihana hiihtoloma teillä :D me lomailtiin vain parin päivän ajan ja sekin sujui pikkupennun sekä neidin synttärijuhlien merkeissä :D

    VastaaPoista
  2. oih voi ei, oli virhe lukea tää nälkäisenä! Nuo annokset näyttää aivan upeilta! mie olen käynyt Himoksella vain laskettelemassa, kiitos hyvästä tietopeketista, sieltähän löytyy puuhaa myös niille joiden sydän ei syki rinteisiinpäin niin paljon. :D

    http://www.sangynalla.fi

    VastaaPoista