SOCIAL MEDIA

lauantai 15. huhtikuuta 2017

15.4.2017

iloista Pääsiäistä...

Meidän pääsiäinen, lähinnä pitkäperjantain kuulumisia. Meidän herkkua on ruokaisat salaatit. Emme siis "noudattaneet" pääsiäisen ruokaperinteitä. Teimme kanapasta-salaattia. Meillä on aina kaikki katettu erillään, koska itse olen moniallerginen tapaus ja pelkkä ruokien toisiin kosketus aiheuttaa oireita. Olen siis allerginen lähes kaikille kasviksille ja monille hedelmillekin. Bonuksena olen imetysdietillä. Olen siis maidottomalla sekä munattomalla ruokavaliolla. (kuopus siis allerginen maidolle/munalle)  Mutta näin jokainen saa salaatin niistä raaka-aineista joista pitää/pystyy syömään.




Jälkiruoaksi tein suklaakakkua. Tämä on nyt siis maidoton ja munaton versio. Kakkupohjan ohjeen bongasin netistä ja sitä hieman muutettiin. Välissä on soijavispiä. päällä tummaa suklaata, myös pesä on tehty samasta suklaasta. Ainoastaan pesässä olevat munat ovat maitosuklaata ja ostettu kaupasta. Kakun ohjeen laitan blogin loppuun, vielä kerkiää tekemään pääsiäispöytään 💝









Kävimme perjantaina katsomassa kikattavaa kakkiaista. Läheisessä kauppakeskuksessa oli kikattavan kakkiaisen disco. Molemmat tytöt tykkäsivät. 
Kuopus tykkää melkeimpä kaikista musiikillisista tapahtumista ja onkin innokas tanssimaan. 





Kyllähän se meidän poikakin siinä taka-alalla näkyy 😃 


Kävimme myös haudalla, viemässä pääsiäistä meidän Enkeli-tytölle.
Hyvää Pääsiäistä Muru 💖




Tässä tulee ohje kakkuun:

7dl vehnäjauhoja
5dl sokeria
2dl kaakaojauhetta
4tl vaniljasokeria
2tl ruokasoodaa
1tl suolaa
5dl vettä
2 1/2dl öljyä
4tl omenaviinietikkaa (meillä ei ollut, korvasin kauramaidolla)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita nesteet keskenään ja lisää joukkoon kuivat aineet vähitellen. Sekoita tasaiseksi. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 



Itse jaoin taikinan kahteen vuokaan. Toisesta leikkasin vähän pois, jotta pinnasta tulee tasainen.


Sitten väliin tein täytteen soijavispistä. Tähän ei siis ollut mitään ohjetta, ihan kokeilulinjalla mentiin.
Tähän laitettiin:

3 prk Alpron soijavispiä
sokeri/vaniljasokeri oman maun mukaan
6 kpl liivatetelehtiä

Vaahdota soijavispit ja lisää sokerit joukkoon. Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen n.10 minuutin ajaksi
Kiehauta tilkka vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kiehuvaan veteen. Kun liivatteet on sulaneet kaada seos vispikerman sekaan pieninä määrinä kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Lopuksi lisää koko setti toiseen vuokaan kakkupohjan päälle. Jätä kuitenkin vähän tilaa niin että toisesta kakusta saa kannen siihen päälle. Annoin kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.


 Meillä jäi ylimääräistä vaahtoa jonkin verran joten käytin loput näihin pieniin vuokiin. Pohjalle kakkua, jota jäi kun leikkasin toisen pohjan tasaiseksi ja vaahtoa päälle. Tiedä sitten mitä näistä tulee, mutta ajattelin jos mämmin kaveriksi tarjoaisi.



Tässä kuva hyytyneestä kakusta. ja muista poistaa siis vuoan reunat vasta hyytymisen jälkeen 😃 


 Suklaapesän teko: Sulata vesihauteessa suklaa (pandan tummasuklaa)


Sitten puhallettu ilmapallo päällystetään elmukelmulla sekä "voidellaan". Itse käytin kookosöljyä, mutta toki rypsiöljy tms. sopii hyvin. Tämä siksi ettei suklaa jää kiinni kelmuun.


Hetken aikaa annoin suklaasulan jäähtyä. Laitoin suklaan sellaiseen pursotinkynään. sitten summittain aloin tekemään viivoja sinne tänne. välillä kannattaa laitta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Sitten hetken päästä jatkaa, siten saa vähän ulottuvuutta pesään ja enemmän kerroksia. Seuraavana päivänä ilmapallo oli itsekseen kutistunut niin ettei sitä tarvinnut edes puhkaista pesän sisältä. sitten vain kelmu irti. Tämän tein vasta juuri ennen kiinnitystä kakkuun.

Viimeisenä kakun kuorrutin sulalla suklaalla ja törkkäsin pesän siihen kiinni. Ennen tarjoilua laitoin pienet suklaamunat pesään.

Toivottavasti ohjeesta ja selostuksesta saa selvää. Lisäohjeita saa kysyä 😊


Rentouttavaa pääsiäistä kaikilla 💝


Lähetä kommentti