SOCIAL MEDIA

torstai 27. huhtikuuta 2017

27.4.2017

Vappua odotellessa...


Mitäs teidän vappuun kuuluu? 

Meillä tehdään munkkeja, puhalletaan ilmapalloja ja ollaan perheen kesken, menemme vappukarnevaaleihin  ja käydään Murun haudalla 💖👼. Viemme hänellekin aina vapuksi pallon ja toivottamassa hyvää vappua. 
...
Tulevana lauantaina olen mukana MLL:n järjestämässä VappuKarnevaalit -lastentapahtumassa. Minulla on siellä Taidemaalauspiste. Siellä lapset pääsevät taiteilemaan, siellä pääsee myös näkemään minun omia maalauksia 😃 

Vielä pitäisi viritellä tauluihin kiinnikkeet ja pakata. Niin ja tietenkin sitä ennen nyt sitten päättää mitkä maalaukset otetaan matkaan. Kolme uutta maalausta on juuri kuivumassa, ehkä niistäkin ainakin yksi pääsee mukaan.
...
Toissailtana tuli maalailtua keskiyöhön saakka..HUPS. ja siinä samalla sotkettua aikalailla. Kokeilin vähän uutta tekniikkaa HAH. Mies ei ollut kovinkaan tyytyväinen sotkun määrään ja kellokin oli jo niin paljon että siivoaminen jäi seuraavaan aamuun. Itselläni kun ei ole "työhuonetta" ja maalata voi vasta kun lapset ovat yönilla 😃😁 ...Vähän siinä sitten aika hurahtaa... Maalauksista lisää sitten myöhemmin.


...Mutta mutta...

Millaisilla ohjeilla teillä valmistetaan munkit? Vai pääsettekö nauttimaan valmiista herkuista? Me teimme Maidoton/Munaton munkki taikinan.

Tässä ohje jota me käytimme (alkuperäinen ohjepohja kinuskikissa, joka muokattu meille)

100 g kookosvoita
2 ½ dl simaa (mehukatti)
1 ps kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
7 ½ dl vehnäjauhoja


Paistaminen:7 – 9 dl rypsiöljyä (tai vastaava määrä kookosrasvaa)
Pinnalle:
sokeria


Sulata voi. Lämmitä sima kädenlämpöiseksi. sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja etene muilta osin reseptin mukaan. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita jauhoja joukkoon noin desilitra kerrallaan. Lisää loppuvaiheessa voisula ja tämän jälkeen loput jauhot.


Kohota taikinaa 45 minuuttia tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi. munkit kasvavat sekä kohottamisen että paiston yhteydessä. Kannattaa jättää pieni nokare koekappaleeksi paistovaiheeseen. 

Kauli taikinasta paksu levy ja ota siitä isolla ympyrämuotilla tai juomalasin suulla kuvioita. Leikkaa keskelle aukko pienemmällä muotilla tai voit tehdä sen myös käsin. 
Anna munkkien kohota vielä liinan alla noin 30 minuuttia.  (meiltä jäi tämä kohta pois koska kello olis taas yö...) 

paistaminen:
Laita teräskattilaan öljyä (tai kookosrasvaa) sen verran, että munkit eivät kelluessaan pääse koskettamaan pohjaa. Tee kokeilu pienellä taikinapalalla. Öljy on oikean lämpöistä, kun pikkumunkki paistuu kypsäksi minuutissa. Liian kylmässä öljyssä munkki painuu kattilan pohjalle. Liian kuumassa öljyssä pinta tummuu ennen kuin munkki ehtii kypsyä sisältä.
Nosta munkki öljyyn varovasti käsilläsi tai reikäkauhan avulla. Paista koosta riippuen 2 – 4 munkkia kerrallaan. Kun ensimmäinen puoli on ruskistunut, käännä munkki reikäkauhalla (tai esimerkiksi haarukalla) toisinpäin. Kun kumpikin puoli on kypsynyt, nosta munkki reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle. 
Kelluu!!! 
Sitten varsinaisten munkkien paistoon.


Sokeroiminen 

me sokeroimme munkit laittamalla  sokerin lautaselle ja munkki sekaan tai niin monta kuin mahtuu ja pyöritellään kunnes sokeri on tarttunut joka puolelle. Vaihda sokeri välillä, koska rasvaisena se tarttuu munkkiin huonommin. 


HUOM !!! Älä kaada paistoöljyä viemäriin, vaan laita se tiiviiseen astiaan ja heitä sekajätteen mukana pois.

VALMISTA 👅 💖💖💖

Simaa munkin kaveriksi. Meillä ei tehty itse simaa tänäkään vuonna...ehkä sitten joskus 😅 Kaupasta olen ostanut Mehukatin simaa. Koska on ollut ainoa sima jossa on oikeasti 0% alkoholia.Tällaiset vappupallot tänä vuonna. Pojalle Mario/kumppanit, isoimmalle tytölle ihana Vaiana, Enkelille viemme Prinsessat-tikkupallon ja kuopus sai Kätyrit-pallon.Hän on suuri Fani 💓😃

Neidillä on tänään vappujuhlat. Hän halusi olla kesäinen Frozen Fever Elsa. 

Neiti valmiina vappujuhliin Frozen Fever mekossaan 💝

Mukavia vappuhöpsötyksiä teillekin💝 
-Marjut-

Lähetä kommentti