SOCIAL MEDIA

lauantai 17. kesäkuuta 2017

17.6.2017

Olen onnekas sain raskausarpia... 


Tämä aihe on aina pinnalla enemmän tai vähemmän. Nimittäin äidin vartalo. On niitä jotka sujahtavat raskautta edeltäviin farkkuihin melkeinpä heti ja niitä jotka kantavat raskauden aikana saatuja kiloja pidempään tai aina.

Jokaisen keho on omanlaisensa, ainutlaatuinen. Tärkeä ja just hyvä sellaisenaan kuin on. En väitä ettei itselle olisi koskaan ollut merkitystä mitä muut minusta ajattelet. Tottakai on ollut.

Kun tulin äidiksi ensi kerran 2009, olin ensimmäistä kertaa sinut oman vartalon kanssa. Raskauskiloja tuli kaikkiaan 25kg. Toki ottaa aikansa kun totuttelee uuteen ulkomuotoonsa raskauden ja synnytyksen jälkeen. Olin onnekas, sain raskausarpia mikä tarkoittaa sitä että olen saanut lapsen. raskauskilot kyllä hävisivät kuin itsestään 11kk synnytyksestä. Minulla ei ollut kiire tavoitella entistä vartaloa. Minulle olis tärkeämpää tekemistä kuin kytätä kehoni "epäkohtia".

Toisen lapseni sain 2012 ja jälleen kiloja tuli reilusti. Osa lähti ja osa jäi. Kolmannen lapseni synnytin 2014. Meidän Enkelilapsen.

2015 syntyi neljäs lapseni. Raskauduin odotetusti uudelleen 6kk siitä kun Enkeli oli syntynyt.  

Jokainen raskaus on jättänyt jälkensä arpien ja kilojen muodossa. Nämä arvet kannan ylpeydellä, ne ovat muistoja lasteni raskausajasta. Erityisen tärkeitä ovat Enkelin "jättämät jäljet".

Vartaloni on nähnyt elämää ja se on elänyt. Suurimman työn se on tehnyt kantaessaan ja kasvattaessaan uutta elämää. 

Älä ole pahoillasi jos raskaus jättää jälkiä vartaloosi. On niitä jotka eivät lapsia tahdosta huolimatta voi saada. Minulle ei ollut itsestään selvä asia että saisin lapsia välttämättä koskaan joten on ollut todella helppokin suhtautua näihin jälkiin. Se on pientä kun mietit mitä olet saanut, oman lapsen.

Kiloja on edelleen runsaasti raskauksien jäljiltä. On raskausarpia. Selluliittiä. Venynyttä ihoa. Kaikkea näitä. Joillakin imetys häivyttää kilot mutta minun kohdalla ei näin ole käynyt. Ehkä kuulun niihin joiden kroppa kerää rasvaa imetyksen aikana ja luopuu niistä kun imetys loppuu. Tai sitten ei. Mutta en ota stressiä asiasta. 

Terveys on kuitenkin tärkeää. Elämäntapani ovat kunnossa joten en murehdi näitä raskauskilojakaan sen enempiä. Älä sinäkään 😚💓


-Marjut-

Lähetä kommentti