SOCIAL MEDIA

tiistai 20. kesäkuuta 2017

20.6.2017

Karateleiri ja vyökoe...

Viikonloppuna esikoisemme oli karateseuran leirillä jossa järjestettiin myös vyökokeet. Leirillä oli eritasoisia ja eri-ikäisiä kuten tavan treeneissäkin. Meidän pojalla seuraava vyö jota kokeessaan tavoitteli oli oranssi. 


onko karate tuttu laji entuudestaan?

Harjoitteluun kuuluu alusta alkaen olennaisena osana lihaskunnon, yleisen liikkuvuuden ja koordinaation harjoittelu sekä tasapaino.

Lisäksi opetetaan luonnollisesti myös karaten ei-fyysistä puolta: käyttäytymissäännöt, karaten "etiketti", kurinalaisuus, toisen ihmisen kunnioittaminen, kohteliaisuus jne. ovat erottamaton osa perinteistä shotokan-karatea. 

Pariharjoittelu on osa karatea. Siihen kuuluvat erilaiset hyökkäys- ja puolustustekniikat, kaadot jne. Niiden avulla opetellaan suoritusten oikeaa etäisyyttä, kontrollointia ja ajoitusta. Erilaisten ihmisten kanssa harjoittelu on tärkeää koska jokaisen taidot ja ominaisuudet ovat erilaiset. Pariharjoitteissa toiminta on usein ennalta määrättyä, mutta pidemmälle ehtineillä harrastajilla ohjelmaan kuuluu myös vapaamuotoinen ottelutekniikka.
 Karate on monipuolinen laji ja sen harrastamiseen on varmasti niin monta syytä kuin on harrastajaakin. Lajia voi harrastaa saadakseen hyvän peruskunnon tai koordinaatiokyvyn tai vartalonhallinnan. Unohtamatta tietenkään itsepuolustustaitoja. Itsensä jatkuva kehittäminen ja oman itsensä voittaminen lienee yksi elämän palkitsevimmista asioista ja myös sitä saa karatesta.Kotona poika harjoittelee usein myös isänsä kanssa. Miehelläni on vuosien tausta taistelulajeista. Itsekin olen lapsena ollut shotokan karateseurassa sekä kun-fu seurassa 😁Vyökoe meni hyvin. Oranssi vyö ansaittu 💪 💪 💪


 Millaisia harrastuksia teidän perheestä löytyy?-Marjut-sekä


Lähetä kommentti