Bambi-kakun ohje
(Vegaaninen tai tavallinen)
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
4 dl ruokosokeria (tai tavallinen sokeria)
3 dl tummaa kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl kauramaitoa (tai tavallinen maito)
0.75 dl kookosöljyä tai jotain muuta öljyä
2dl luomu omena tai päärynä hilloa
2 dl kuumaa kahvia
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa kauramaito, omenahillo (tai päärynähillo) sekä öljy.
Yhdistä lopuksi nestemäiset aineet kuivien aineiden sekaan koko ajan sekoittaen.
Lisää joukkoon kahvi samalla sekoittaen.
Me käytimme kahta kakkuvuokaa, läpimitaltaan 24cm. Vuoka jossa on irroitettava pohja. Pohjalle laitoimme leivinpaperin. Jaoimme taikinan tasan näihin kahteen vuokaan.
Paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia. Mikäli paistat yhdessä vuoassa, tuplaa aika. Tarkista aina hammastikulla kypsyys. Aika voi vaihdella uunista riippuen.
Paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia. Mikäli paistat yhdessä vuoassa, tuplaa aika. Tarkista aina hammastikulla kypsyys. Aika voi vaihdella uunista riippuen.
Ensimmäisten pohjien jälkeen laitoimme pohjat jäähtymään. Irroitimme ne leivinpapereineen lautaselle. Sitten teimme samanlaisen setin vielä uudestaan. Eli yhteensä meille tuli neljä pohjaa. Toki taikinan voi määrällisesti heti tuplata ja tehdä kerrallakin. Mutta oli jotenkin helpompi kun ei sitten tarvinnut leikata pohjia puoliksi.
Toisia pohjia ei tarvitse irroittaa vuoasta vaan ne voi jättää siihen jäähtymään.
Me käytimme tuoretta Pensasmustikkaa ja toiseen tuoreita vadelmia.
Eli samalla ohjeella kummatkin, vain eri marjat kumpaiseenkin settiin.
150 g maustamatonta oatly "tuorejuustoa" (tavallinen sopii myös)
1 dl oatly vaniljakastiketta (vaahtoutuu)
0,5-1 dl ruokosokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta (Vegaaninen vaihtoehto, esim. Vegegel jauhe)
2 dl soijavispikermaa (tavallinen sopii myös)
n.3 dl tuoreita pensasmustikoita ja/tai tuoreita vadelmia (pakasteet toki käyvät myös)
Vaahdota soijavispi ja vaniljakastike.
Vatkaa tuorejuusto ja ruokosokeri omassa kulhossaan.
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen n.10 minuutin ajaksi.
Laita marjat (mustikat tai vadelmat) kulhoon ja painele esimerkiksi lasin pohjalla marjat rikki.
Marjat voit sitten lisätä tuorejuusto seoksen sekaan.
Keitä tilkka vettä ja lisää liivatteet kattilaan kiehuvaan veteen.
Kaada liuenneet liivatteet tuorejuustomarja seokseen hiljallee koko ajan sekoittaen.
Nyt saapi yhdistää vaahdotettu soijavispi/vaniljakastike seos marjaseokseen.
Sitten kaada toinen seos vuoassa olevan kakkupohjan päälle. Laita yksi pohja tähän kanneksi päälle ja laita sen jälkeen jääkaappiin mielellään yön ylitse hyytymään.
Tee toinen samanlainen.
Seuraavana päivänä irrota varovasti vuoasta pois kumpainenkin kakku. Nostimme toisen kakun piirakkavuoan päälle. Voit siis valita haluamasi tarjoilulautasen kakulle. Nyt haastavin osuus. Laitetaan kakut päällekkäin. Tueksi kakkuun käytin neljää paperipilliä jotka varovasti painettiin kakun läpi päältä pohjaan asti. Kannaattaa leikata pillit valmiiksi oikean kokoiseksi niin että niiden kärjet juuri uppuovat pinnan alle.
Kakun kuorrutus
Kuorrutukseen käytimme soijavispiä (Tai muuta kermaa, esim. kuohukerma) ja valkoista suklaata (vagaaninen tai tavallinen)
145g-160g Valkosuklaata
2,5 dl soijavispikermaa
sulata suklaa vesihauteessa
vaahdota soijavispikerma (tai tavallinen kerma)
Yhdistä sulatettu suklaa ja vispikerma koko ajan sekoittaen.
Seoksen voit antaa hetken olla jääkaapissa ennen kuorruttamisti koska soijavispiseos on aika löysää.
Kuorruta kakku niin että kakun "sisältö" kuultaa läpi.
Yli jääneen kuorrutteen tarjoilimme tekemiemme vohveleiden lisukkeena.
Koristelu
Bambit: schleich käsinmaalattuja eläimiä
Happy Birthday - kyltti
(enää en valitettavasti muista, tämä ollut meillä aiemminkin käytössä)
Kultaiset kynttilät (wilton)
tuoreet pensasmustikat
viinirypäleitä
rosmariininoksia
mintunlehtiä/varsia
nougat kuutioita puolitettuna
Hile mustikoissa on elintarvikkeisiin soveltuvaa koristehilettä, myydään monissa eri väreissä.
Kakun kuorrutus
Kuorrutukseen käytimme soijavispiä (Tai muuta kermaa, esim. kuohukerma) ja valkoista suklaata (vagaaninen tai tavallinen)
145g-160g Valkosuklaata
2,5 dl soijavispikermaa
sulata suklaa vesihauteessa
vaahdota soijavispikerma (tai tavallinen kerma)
Yhdistä sulatettu suklaa ja vispikerma koko ajan sekoittaen.
Seoksen voit antaa hetken olla jääkaapissa ennen kuorruttamisti koska soijavispiseos on aika löysää.
Kuorruta kakku niin että kakun "sisältö" kuultaa läpi.
Yli jääneen kuorrutteen tarjoilimme tekemiemme vohveleiden lisukkeena.
Koristelu
Bambit: schleich käsinmaalattuja eläimiä
Happy Birthday - kyltti
(enää en valitettavasti muista, tämä ollut meillä aiemminkin käytössä)
Kultaiset kynttilät (wilton)
tuoreet pensasmustikat
viinirypäleitä
rosmariininoksia
mintunlehtiä/varsia
nougat kuutioita puolitettuna
Hile mustikoissa on elintarvikkeisiin soveltuvaa koristehilettä, myydään monissa eri väreissä.
Mikäli jokin jäi askarruttamaan niin laittakaa kommenttia tulemaan 💕
Toivottavasti tästä on iloa teille 💕
-Marjut-
Tästä pääset vielä katsomaan meidän koko juhlien leipomukset ja kattauksen.
Tyttöjen 5v ja 2v Syntymäpäiväjuhlat
Seuraa facebookissa Tästä
Sekä instagramissa Tästä
Niin pääset ensimmäisenä lukemaan ja näkemään meidän uusimmat kuulumiset
Oi, pitää vielä tulla tännekin kommentoimaan. Jäin selailemaan postauksiasi. Inspiroiduin sinun blogista kovasti. Oot niin vahva, visuaalinen ja herkkä persoona samaan aikaan. Jään seurailemaan.
VastaaPoistaVoi kiitos Emmi-Riika kauniista sanoistasi <3 Tervetuloa mukaan seurailemaan <3
Poista