SOCIAL MEDIA

torstai 18. tammikuuta 2018

Päteminen ja syyllistäminen. Ketä luulit auttavasi.


Asia joka saa karvat pystyyn on joidenkin ihmisten jatkuva päteminen ja toisten syyllistäminen.
Välillä tarvii oikein hieraista silmiään, että mitä tulikaan luettua. Jotkut asiat ovat jo niin isoja itsessään, että eikö mikään ääni sano päässä että nyt kannattaisi mielummin olla hiljaa. 

Yksi esimerkki nousi juuri tänään taas esille eräässä keskustelussa.

Onnettomuus joka vaati kahden pienen lapsen hengen. Tässä päättyi kahden pienen elämä. Tähän päättyi myös vanhempien ja läheisten elämä jota he olivat eläneet tähän asti. He eivät tule enää koskaan saamaan tätä samaa elämää takaisin. Tästä alkaa uusi elämä surun ja ikuisen ikävän kanssa.
Tämä uusi elämä on se jota ei kukaan halua kulkea. Se on niin kovaa tuskaa jollaista et tule muulloin kokemaan.

Tuossa keskustelussa jälleen sain lukea kommentin, että olisi vaan pitänyt tehdä niin ja näin.
Mitä helvettiä? Olisiko se auttanut välttämään onnettomuuden?

Sinä kommentin kirjoittaja, mitä mahtaa liikkua päässäsi kun tällaisen kommentin kirjoitit? Samaa joutuisin kyllä kysymään monilta muiltakin.

Tiedän että monet ihmiset yrittävät vaikka väkisin "järkeillä" asioita jotta tähänkin löytyisi jokin selitys tai syy. Ihmismieli toimii välillä todella kummallisella tavalla. Yleensä ne ovatkin ne kauheimmat mahdolliset tapahtumat tai onnettomuudet joihin tulee nämä pöyristyttävimmät kommentitkin.

Kuitenkin kun elämässä on paljon asioita joihin ei itse voi vaikuttaa. Vaikka itse kuinka ajaisit sitä autoa varovasti tai vaikka kuinka tekisit oikein. Se ei tarkoita etteikö mitään koskaan tapahtuisi.

Ketä auttaa tuollainen päteminen ja syyllistäminen? Ehkä sitä kommentoijaa itseään kun on jotenkin pakko asia hyväksyä ja järkeillä. Mutta se ei todellakaan auta näitä omaisia tai ketään muutakaan.

Kuvittelitko ettei lapsen tai lapsien menetyksessä olisi jo tarpeeksi? Tällä kommentilla kaadat vain lisää paskaa näiden ihmisten niskaan ja hajotat lisää hajalla olevaa mieltä.

Se että jaat näitä neuvojasi jälkipuimalla asiaa on todella typerää. Millä selität asian jos se napsahtaa omalle kohdalle? Voin sanoa, että et tule todellakaan kaipaamaan yhtäkään vinkkiä tai selitystä kuinka olisit välttänyt itseesi kohdistuneen menetyksen.

Elämässä kaikki ei mene niinkuin haluaisi tai toivoisi. Vaikka kuinka tekisit oikeat ratkaisut. 
Elämässä tapahtuu jatkuvasti halusit tai et. Vaikka kaikkia asioita ei voi järjellä selittää se ei oikeuta syyllistämään.


Voimia omaisille 💕

-Marjut-Tykkää facebookissa 

instagramista pääset seuraamaan enemmän reaaliaikaisia juttujaLähetä kommentti