SOCIAL MEDIA

torstai 8. helmikuuta 2018

Kun some määrittää nykyajan kauneusihanteet


Selailetko sinäkin somessa toinen toistaan upeampia kuvia. Kauniita kuvia kauniista ihmisistä. Kuinka paljon somen kuvat vaikuttavat sinuun? Selailet toinen toistaan kauniimpa ihmisiä joilla on liki täydelliset vartalot ja kauniit kasvot. Virheitä tuskin huomaa missään jos ollenkaan. Ei edes kuvattavan taustassa. Kaikki on täydellistä.

Tiedät kuitenkin, että nykypäivänä kuvia voidaan muokata monin keinoin. Jotkut vain valaistusta parantamalla jotkut taas rankemmallakin kädellä. Milloinkaan ei tiedä kuinka todellisia kuvat on.

Omassa nuoruudessa katseltiin lähinnä julkkisten kuvia ja musiikkivideoita. Jokainen ihaili milloin ketäkin. Silloinkin nuorena tyttönä ihmetteli kuinka joku voikaan olla niin kaunis ja lahjakas. Silloin ei vielä puhuttu edes juurikaan, että kuvia käsitellään jälkeenpäin.
Kun vertaa nykyaikaan omaa nuoruutta, tuntuu että itse on päässyt vähällä
ulkonäköpaineiden kanssa.

Nykyään some luo koko ajan uusia kauneusihanteita. Välillä ne jopa vaihtuvat päinvastaisiksi ihan hetkessä. Koskaan kukaan ei siis ole täydellinen. Välillä reisien väliin piti jäädä selkeä rako ja sitten ei pitänytkään. Seuraavaksi kylkiluut pitäisi paistaa oikein kunnolla kuvissa. Ne ihmiset joita ihaillaan ehkä eniten ovat myös niitä jotka kenties ovat korjailleet itseään ja paljon tai heitä jotka ovat muokanneet rankasti omia kuviaan. Toiset elävät todella epäterveellistä elämää muutoin. Kuten syömättömyydellä tai käyttäen lisäravinteita väärin.
He luovat kovia ulkonäköpaineita ympäri maailmaa.

Ihmekkös jos mieli menee maahan.

Itse tavallisena naisena olen hyvinkin kaukana näistä "täydellisistä naisista".
Kyllä sitä itsekin välillä miettii, että kumpa itselläkin olisi tuollaiset geenit kuin näillä monilla muilla.
Pian kuitenkin havahtuu jälleen siihen todellisuuteen ettei hekään täydellisiä ole. Ihmisiä tässä kaikki ollaan. Monet ovat jääneet koukkuun leikkauksiin, toiset kuntoilevat epäterveellisesti. Toiset voivat näyttää päällepäin hyvinvoivilta mutta eivät välttämättä kuitenkaan ole sitä sisältä. Nämä ovat toki ääripäitä enkä todellakaan tahdo yleistää.

Toivoisinkin mielummin meidän kaikkien lapsille ja lapsenlapsille ne hyvät roolimallit.
Oikeita tosielämän naisia ja miehiä vahvoine itsetuntoineen.

Kuntoillaan terveyden vuoksi eikä vain ulkonäköpaineiden takia. Oltaisiin kaikki kauniita omana itsenämme. Tehtäisiin kauneustoimenpiteitä vain jos sitä itse halutaan ja siihen on oikeat syyt.
Eikä muiden luomat paineet paremmasta vartalosta. 

Hyväksytään itsemme ja toisemme luonnollisen epätäydellisinä.


-Marjut-


Tykkää / Seuraa facebookissa
Art LilyKristin I M.Hartikainen

Seuraa myös instagramissa. Sinne päivitän enemmän reaaliaikaisia tapahtumia ja tarinoita.
@m.hartikainen


Muistakaa käydä esittämässä kysymyksiä tai toivepostauksia.


Hei helmikuu + nyt saa kysyä

4 kommenttia :

 1. Olen ihan samaa mieltä kanssasi ja mietin, kuinka tämä meno vaikuttaa nykynuorisoon kun jo itsellä on välillä vaikea muistaa ettei instavirta ole yhtä kuin todellisuus...

  VastaaPoista
 2. Niinpä, nyt jo huolettaa vähän mikä on meno kun omat lapset kasvavat vielä vähän lisää.

  VastaaPoista
 3. Kyllä silloin tällöin selailen sellaisia kuvia, mutta otin itsekin huuliin täytettä. Enkä tehnyt sitä sen takia että saisin esitellä itseäni muille vain halusin parantaa omaa peilikuvaani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai jos itsensä vuoksi tehdään toimenpiteitä ja kohtuudella niin eihän siinä mitään :) Joillakin menee sairauteen saakka kun jäädään koukkuun toimenpiteisiin ja jatkuvasti vertaillaan itseä kaikkiin muihin. Joillakin hämärtyy ja vääristyy jossain kohden oma kehonkuva. Nämä ovatkin niitä ääripäitä joita ihaillaan eli tavoitellaan kauneusihanteita joita ei luomuna voi olla kukaan.

   Poista