SOCIAL MEDIA

torstai 15. helmikuuta 2018

Sorrutko sinä suomalaisten perisyntiin, kateuteen?Onko suomalaiset niin kateellisia kuin puhutaan? 
Ollaanko valmiita maksamaan se 100€ jottei naapuri saa 50€? Kalvaako mieltä kun tuttava saa euron enemmän tuntiliksaa.

Mitä itse olen huomannut niin kyllä se kateellisuus tuntuu olevan aika herkässä suomalaisilla.
Monta kertaa olen todistanut puheita kuinka esimekiksi ollaan kateellisia työttömille, alkoholisteille, maahanmuuttajille, naapurille, ystäville ja jotkut omalle puolisolle.

Joskus vuosia sitten kuulin kuinka tuore äiti oli vihainen koska hänen lapsellaan oli käytetyt vaunut ja hän oli nähnyt maahanmuuttajalla aivan uudet vaunut jotka oli aivan varmasti ostettu meidän suomalaisten verorahoilla.

Tuleeko ihmiset yhtään miettineeksi asioita kokonaiskuvana. Olisitko sinä valmis muuttamaan toiseen maahan, osaamatta kieltä, jättämään kotisi sekä erkaantumaan sukulaisista ja ystävistä jotta saisit ne uudet vaunut lapsellesi? Tuskin jos asiaa ajattelee näin.

Alkoholistit saavat ilmaista rahaa saamalla tukia vaikka nekin menevät varmasti väärään tarkoitukseen. Jälleen samalla ajattelukaavalla. Vaihtaisitko paikkaa jotta saisit sitä ilmaista rahaa?

Miksi monesti nähdään vain jokin yksi asia kokonaisuudesta josta kateellisuus alkaa itämään. Miksei meille heti aukena se kokonaisempi kuva ihmisen elämästä. Eihän kukaan tietenkään koko tarinaa voi tietää kenestäkään, varsinkaan tuntemattomista. Mutta jos nyt yhtään sitä mielikuvitusta löytyy niin ei ole kovin vaikea saada vihiä millaista esimerkiksi sen alkoholistin elämä saattaa olla. 

Kateus voi nostaa päätään kun tuttava postaa kuvia kauniista kodistaan.

Koskaan et voi kuitenkaan tietää mitä niiden seinien sisällä tapahtuu. Onko asiat niin hyvin välttämättä vaikka koti on kaunis? Jos jotkin asiat on hyvin se ei tarkoita. että se olisi sitä elämän jokaisella osa-alueella. Kenenkään elämä ei ole täydellinen.

Olisi hyvä pohtia asiaa aina hieman pidemmälle ja yrittää hahmottaa kokonaisempaa kuvaa niin ehkei se kateellisuus iskisi niin herkästi. 

Ihmiset harvoin kertovat elämästään niitä asioita jotka ovat huonosti tai ei niin kovin hyvin. Se saattaa olla myös yksi asia mikä johtaa siihen, että kateellisuus nostaa päätään.

Vaikka kaikki me tiedämme, että toisella on aina jotain mitä itsellä ei ole ja sinulla jotain mikä vastaavasti puuttuu toiselta. Niin silti se pääsee aina unohtumaan.

Välillä tulee eteen myös sellaisia asioita joita jokainen voisi itsekin tehdä eikä vain tyytyä kadehtimaan.-Marjut-


Tykkää / seuraa facebookissa.

Seuraa instagramissa. Sinne päivitän enemmän reaaliaikaisia tapahtumia.Lähetä kommentti