SOCIAL MEDIA

perjantai 2. maaliskuuta 2018

Miksi lastenhuoneen pitäisi olla jokaisen värin kattava värioksennus.


Monesti tuomitaan, että kodeissa on liikaa valkoista, harmaata ja mustaa. Etenkään lastenhuone ei saisi missään nimessä olla niin väritön. Miksi se pitäisi sitten olla huone johon oksennuttu jokainen keksitty väri ja niiden yhdistelmä?

Pelkästään lasten leluihin on usein käytetty koko maailman värikartta. Onko tarpeen jatkaa värien tulvaa vielä lastenhuoneen kiinteissäkin kalusteissa?

Moni on sitä mieltä ettei lasta itseään haittaa moinen värikylpy. Se on vain vanhempien näkemys jolla riistetään lapsilta ilo samalla kun värit karsitaan minimiin.
Oletko nyt ihan varma?

Näetkö "Värittömyydessä" mitään hyvää?

Kuten aiempaan postaukseen kerroin, että olen pyrkinyt pitämään lastenhuoneen kiinteät kalusteet suhteellisen rauhallisina koska huoneessa myös nukutaan. Silloin on hyvä olla mielestäni ärsykkeet minimissä. Leluista kuitenkin löytyy sitä väriä joka lähtöön ja niillähän ne lapset leikkii.

Aiemmin vuorasin vanhimman tyttöni huoneen melko vaaleanpunaiseksi ja siihen päälle ne värikkäät lelut. Kuinka rauhaton tunnelma huonessa olikaan.
Se häiritse selvästi keskittymistä leikkiessä. 

Monesti sanotaan, että jo vauvat rakastavat värejä. Etenkin keltaista ja punaista.
Ne ovatkin huomiovärejä.

Kuka ei kiinnittäisi huomiota näihin väreihin?
Tarkoittaako se oikeasti, että jo pienet vauvat rakastavat näitä värejä?

Aistiherkän huoneen sisustamisessa on oltava vieläkin tarkempi värien valinnassa. Se ei ole ehkä lapsen valitsema, mutta osaako se lapsi välttämättä tiedostaa itse saatika kertoa siitä kun joku väri ahdistaa? etenkään pienempi lapsi.

Ei todellakaan osaa.

On todella typerää tuomita vanhemmat sen takia, että lastenhuone on liian väritön ja ainoastaan vanhempien näyttelykappale.


-Marjut-


Tykkää / Seuraa facebookissa.

Seuraa instagramissa. Sinne päivitän myös reaaliaikaisempi juttuja.

Pallomeri ja bObles muurahaiskarhu: Geffer Group
Pumpulivalaisin: EK for kids
Kerrossänky: Veke
4 kommenttia :

 1. Eiköhän sisustus ole ihan jokaisen oma näkemys mikä on kaunista, tyylikästä tai vaikka trendikästä.
  Mä pidän hilllitystä, mutten mä myöskään värikästä haukkuisi oksennukseksi. Värikäskin voi olla hillittyä ja kaunista, ihan siinä missä harmaansävyinenkin huusholli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt takertuisi otsikkoon vaan sisältöön joka kertoo hieman enemmän mikä on tämän postauksen pointti. Siinä missä haukutaan värittömiä koteja tai lastenhuoneita voi taustalla olla muutakin kuin pelkkä estetiikka. Kuten tässä taustalla aistiherkkyys. Tässä ei ole siis kyse kauneudesta.

   Poista
 2. En nyt ehkä ihan ymmärtänyt asian pointtia.. Tarviiko sitä nyt jotenkin alkaa puolustelemaan jos haluaa pitää lasten huoneen neutraalina?Mielestäni turhaa todistella että musta valkoinen huone on ok..
  tottakai se on ok, ihan yhtälailla kuin värienkirjo. Ei tarvitse erikseen todistella, eiköhän kaikki tee lasten huoneen mieleisekseen mahdollisuuksiensa mukaan. Makuja on monia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä asiahan menee juuri päinvastoin ja kovasti puolletaan niitä värikkäitä huoneita. Pointti tässä on se, että ennen kuin ylipäätänsä arvostellaan muita olisi hyvä muistaa ettei kaikkea tehdä vain sen estetiikan vuoksi. Eli tässä on kyse aistiherkkyydestä ja se mikä ja millainen sisustyyli on hieno on aivan toissijainen tässä.

   Poista