SOCIAL MEDIA

perjantai 16. maaliskuuta 2018

Tarviiko kaikesta avautua.Muutaman kerran kun olen kirjoittanut jotakin henkilökohtaista, on sanottu, että tarviiko siitä kaikille kertoa. Eikö riitä, että läheiset tietävät.

Mistä johtuu tämä ettei juuri mistään saisi puhua ääneen?
Häpeäkö siellä nostaa päätään? Tai tässä tapauksessa myötähäpeä minua kohtaan.

Minua ei todellakaan hävetä puhua tärkeistä asioista ääneen. Parhaimmassa tapauksessa ne voivat olla avuksi jollekin toiselle ihmiselle tai heidän läheisilleen jotka tällä hetkellä painivat samojen asioiden kanssa tai ovat olleet joskus samassa tilanteessa.

Ei asiat puhumattomuudella muutu. Vertaistuki monessakin asiassa on ennemminkin hyvä kuin huono asia. Joskus sanotaan, että tieto lisää tuskaa. Tuon tiedon tuskan varmasti kestää jos voit esimerkiksi huomata toisten kokemusten perusteella jotakin tärkeää.

Jos itse mietin jotakin positiivista esimerkiksi omasta syömishäiriöstä niin yksi tärkeimmistä on se, että voin jakaa tietoa jota muut voivat käyttää hyödykseen. Yksi asia jota en silloin nuorena tyttönä osannut edes ajatellut oli se, että meinasin myöhemmin jäädä syömishäiriön takia lapsettomaksi. Se on yksi asia mistä pitäisi myös enemmän puhua ääneen.

Reilu vuosi sitten kerroin TIA-kohtauksestani. Siihenkin moni kommentoi ettei itse olisi edes välttämättä ymmärtänyt hakeutua hoitoon ennen kuin olisi jo voinut käydä pahemminkin.

En kyllä itsekään meinannut alkuun mennä, mutta onneksi mieheni patisti minut lääkäriin. Tästäkin kokemuksesta voi olla jollekin muulle apua esimerkiksi ennakoivien oireiden tunnistamisessa.

En tarkoita tietenkään, että kaikkien pitäisi puhua jos ei halua, mutta en ymmärrä sitä miksei muutkaan saisi.

Eihän tästä mitään haittaa luulisi olevan kenellekään, päinvastoin.

Mutta mikäli tuntee ettei siitä ole juuri itselle hyötyä niin ei se tarkoita etteikö joku muu joskus voisi lukemastaan hyötyä.

-Marjut-


Tykkää / seuraa facebookissa.
Art LilyKristin I M.Hartikainen

Seuraa instagramissa. Sinne päivitän myös enemmän reaaliaikaisia tapahtumia.
@m.hartikainenVINK VINK
-20% KOODILLA: ARTLILY20
www.keskisenkello.fi
Koodi on voimassa 31.3.2018 asti.
Koodi ei ole yhdistettävissä muihin tarjouksiin, eikä se käy Suunto, Polar, Garmin tai Sinn -tuotteisiin.
Lähetä kommentti