SOCIAL MEDIA

torstai 19. huhtikuuta 2018

Omegat pitäisi lailla kieltää. Synnytyksessä vaikeasti hallittava verenvuoto.


Aiemmin olen söynyt omega valmisteita satunnaisesti raskausaikana. Viimeisimmän raskaus ajan söin niitä säännöllisesti synnytykseen asti.

Edellinen raskaus päättyi siihen, että vauva syntyi kuolleena ja nyt uusi raskaus ja synnytys jännitti vieläkin enemmän.

Kuopuksen synnytyksen aikana verenvuotoa oli vaikea hallita. Vuosin litran verta jota oli vaikea saada hallintaan. Vauva syntyi ja vietiin elvytettäväksi ja itse jäin synnytyssaliin. Tajunnantaso oli todella heikko verenvuodon takia. Minut laskettiin sängyllä niin, että pääpuoli oli huomattavasti alaspäin, laitettiin piikkia reiteen ja tipan kautta lisää jotakin.

Vauvaa elvytettiin 20 minuuttia jonka jälkeen hänet siirrettiin lastenosastolle.

Todella helvetillinen kokemus tämäkin kun aiempi lapsi syntyi kuolleena. Olin niin kiitollinen tästä pienestä ihmeestä. Hän on meidän neljäs lapsemme. Kaikki meni lopulta parhain päin.

Jälkeenpäin mies sanoikin kuinka hirveä tilanne oli kun vauvaa elvytetään toisessa salissa ja vaimo vuotaa hallitsemattomasti synnytyssalissa.

Verenvuoto johtuikin erittäin todennäköisesti käyttämästäni omegasta. Myöhemmin olen kuullut, että ne pitäisi lopettaa kun sovittu sektio, synnytyksen käynnistys tai laskettuaika lähestyy. Koskaan en ole kuullutkaan moisesta. Oletko sinä? Miksi tällaisesta ei puhuta missään?

Omegat lisäävät  tiedetysti verenvuotoriskiä. Esimerkiksi leikkauksen suunnittelu vaiheessa on hyvä viimeistään kertoa jos näitä valmisteita käytät koska niistä on pidettävä silloin taukoa.

Tätä ei aina edes lääkäri kysy, mikä on mielestäni todella omituista. Jotkut käyttävät myös verenkierto tai verenohennuslääkkeitä samanaikaisesti kun käyttävät omega valmisteita.
Itse käytän verenkiertolääkettä ja huomaan jo pienistäkin haavoista kuinka huonosti ne tyrehtyvät. Mitäs sitten kun onnettomuus tai hätäleikkaus tehdään kun nämä on molemmat käytössä?

Itse sain verenkiertolääkkeen vasta tuon oman kokemani jälkeen, olisiko ollut n.vuosi synnytyksestä.

Jotkut kirurgit ovat haastatteluissa todenneet, että omegat pitäisi lailla kieltää. Juurikin tuon verenvuoto riskin vuoksi. Toisilla pienempikin onnettomuus on johtanut kuolemaan kun verenvuotoa ei ole saatu hallintaan tai on tapahtunut sisäinen verenvuoto.

Paljon on tosiaan ollut puhetta niiden hyvistä vaikutuksista, mutta haitat onkin jätetty niiden varjoon aivan täysin. Kuinka paljon ihmiset uskovat sokeasti tähän valmisteeseen. Kyllä, uskoin minäkin.
Paljon puhutaan suomalaisten kansantaudeista kuten sydän- ja verisuonitaudeista ja niiden pelossa moni varmasti syö näitä myöskin. Tähänkin olisi parempi vaihtoehto kuin pilleri purkista.

Elintavoilla voi vaikuttaa omaan terveyteen niin paljon, kuten liikunnalla ja ruokavaliolla. Geeneilleen kukaan ei sitten tietenkään mitään voi. 

Ihmiset on mielestäni liikaa uskoteltu syömään kaikenmaailman lisäravinteita. 
Bisnes pyörii kovaa ja meidän terveyden kustannuksella.
Kannattaa todella perehtyä täysin valmisteisiin joita mahdollisesti käytät ja vieläpä päivittäin.

Onko niistä ihan oikeasti sinulle hyötyä vai jopa ennemmin haittaa.

-Marjut-

Tykkää / Seuraa facebookissa.

Seuraa myös intassa ja instastoryssa. Sinne päivitän enemmään
reaaliaikaisia juttuja.

8 kommenttia :

 1. Itse olen lopettanut kalaöljyn syömisen ainakin kuukausi ennen laskettua aikaa. Hyviä puolia tosiaan on paljon ja käsittääkseni tämä verenvuodon ongelma ainoa miinus. Nytkin raskaana ja muutamana päivänä viikossa syön kapseleita, kunnes tulee noin rv 35 täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että olet tietoinen asiasta. Todella harmillista, että tieto ei ole samanlaista joka neuvolassa eikä siitä puhuta tarpeeksi etenkään niistä haittapuolista. Kuitenkin todella tärkeä tieto.

   Poista
 2. Itse syön omegoja, joita suositellaan syötäväksi, jos ei syö sitä suositeltua 2-3 kertaa kalaa viikossa. Aika usein ei täyty tuo suositus. Joten en lähtisi ihan suorilta tuomitsemaan omegaa syöviä. Nykysuomalaiset kun ovat hieman eri asemassa vrt. muinaiset suomalaiset, joiden ruokavalioon kala kuului lähes itsestäänselvyytenä ja monessa eri muodossa ja itse kalastettuna. Enemmän olisin huolissani apteekeista ostettavista särkylääkkeistä ja muista itsehoitotuotteista. Valitettavan paljon kuolee ihmisiä ihan perusburanaan tai panadoliinkin jopa, ja uskon, että apteekissa näistäkin asioista varoitellaan. Eli kyllä käyttäjän tulee ottaa vastuuta myös itse. Myös omegoissa on käyttöohje ja ne kyllä kannattaa lukea aina ennenkuin laittaa mitään suuhunsa. Pahoittelen todella tuota sinun kokemustasi, mutta samalla ihmettelen, etteikö mistään ole tullut vastaan ihan perustietoa omegojen käytöstä, kun ainakin leikkauspotilaitten esitietokaavakkeeseen se kuuluu vakiokysymyksenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ollut tietoinen asiasta leikkausten suhteen. Mutta niitäkin tilanteita on ollut, että siitä ei ole kysytty ennen leikkausta. Tämän kerroin siksi juuri ettei kaikki varmaan tällaisesta ole valitettavasti tietoisia. Se mitä en ennen tiennyt oli tuo omegan käyttö raskausaikana ja sen lopetuksesta ennen synnytystä. Ja olen kyllä sitä mieltä, että jos sitä neuvolassa suositellaan niin pitäisi kyllä olla hoitajalla ja lääkärillä tieto siitä, että valmiste tulee lopettaa ajoissa. Itse en tässä ketään syyllistä omasta tapahtuneesta vaan halusin nimenomaan tuoda tätä asiaa esille jotta tietoisuus tästäkin lisääntyisi.

   Poista
 3. Eihän verenkiertolääkkeitä ja omegoita saa edes syödä yhtä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toiset tekevät tietäen riskit ja monet myös varmasti tietämättä riskeistä. Itse sain tapahtuneen jälkeen, ehkä vuosi synnytyksestä omat verenkiertolääkkeeni johtuen TIA-kohtauksesta.

   Poista
 4. Minulla taas todettiin omega 3 puutostila, jolloin koko kroppa on tulehdustilassa. Nyt olen syönyt 8 kk isoa omega 3 annosta päivittäin, juuri oli välitsekkaus arvoissa ja olen vasta puolessa välissä suositellusta. Eli syönti jatkuu, mutta myös arvojen kontrolli, koska todellakin myös omega 3 yliannostus ei ole hyvästä. Kaikessa siis tasapaino. Hyvä kirjoitus siltä kannalta, että moni ei ehkä osaa aihetta huomioida tältä kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinulle <3 Tuntuu tosiaan, että haitat ovat jääneet paljon varjoon ja hyvät vaikutukset tunnetaan huomattavasti paremmin.

   Poista