SOCIAL MEDIA

perjantai 13. huhtikuuta 2018

Tasan viikko leikkauksesta. Miltä vatsa näyttää nyt.


Viikko on kulunut vatsan alueen tyräleikkauksesta.
Ensimmäiset päivät olivat oletetustikin kivuliaimpia.
Puhuminen ja jopa hengittäminenkin sattui. Eli pienikin liikahdus vatsan alueella.

Sain kotiin neljä vahvempaa opiaattia kipuihin, mutta jätin ottamatta. Buranalla ja panadolilla selvisi ihan tarpeeksi hyvin. Jätin myös siksi ne käytöstä koska imetän edelleen enkä tietenkään halua, että aineet välittyvät missään määrin lapselleni kun ei ole pakko.

Edelleen säännöllinen särkylääkitys menee kipuihin.

Leikkauksen aikana käytetyt aineet valittiin myös imetyksen mukaan yhtä kipulääkettä lukuunottamatta, mutta pidin varuiksi puolitoista vuorokautta imetys taukoa. Vähempi olisi riittänyt, mutta pelaan aina varman päälle lasten suhteen.

Nyt kun viikko on kulunut, verkon pitäisi olla nyt hakeutunut hyvin paikalleen. Arpeutuminen on varmaan hyvällä mallilla verkon ympärillä. Tikit pitäisi myös alkaa nyt viikon kohdilla sulamaan pikku hiljaa. Aiemmassa leikkauksessa n.8 vuotta sitten käytettiin vielä tikkejä jotka käytiin viikon kuluttua leikkauksesta poistattamassa. Onneksi nyt ei tarvitse. Se on ollut jotenkin inhottavaa vaikka kivutonta.

Välillä mietin kuinka hyvin haava on sulkeutunut tällä hetkellä. Onhan se varmasti kiinni kun tikit sulaa. Sellaistakin on tässä ehtinyt miettimään. Tiedän kyllä, että hyvin se on varmasti alkanut umpeutumaan. Tikit vedettiin aikamoiseen ryttyyn ja ilmeisen tiukasti. Eihän tuo mikään nätti ole, mutta ulkonäöllisesti minulle on aivan sama miltä se näyttää. Pääasia, että vaiva on hoidettu.

Haava on muutoinkin pinnalta huomattvasti pienempi kuin vatsan sisältä. Vatsan sisään leikattiin isompi tasku jotta verkko saatiin sisälle. 

Kivut on helpottaneet jonkin verran kunhan ottaa rauhassa kuitenkin. Vähänkin enemmän koittaa tehdä jotakin niin kyllähän se kipeytyy nopeasti. Vielä kaksi viikkoa niin minimi raja on ylitetty ja saan yrittää nostella jo hieman painavempiakin tavaroita kuin maitopurkin painon verran.

Tietenkään mitää raskasta ei saa nostella tai työntää neljään viikkoon leikkauksesta, ettei maha ratkee.

Haava näyttää hyvältä, pientä kellastumista eli mustelmaa on tullut. Myös turvotusta on vatsan alueella. Kuuluu asiaan. Innolla odotan kun pääsen kunnolla tekemään normaaleja asioita ja tietenkin niitäkin joita valtava tyrä esti aiemmin tekemästä.

Tässä vielä linkit aiempiin postauksiin tyrän koosta sekä tyräleikkauksesta.
Lähtökohta ja tasan viikko leikkauksesta.Hyvältä näyttää.
Navassa näkyy myös vanha arpi edellisestä napatyrä leikkauksesta.

Tästä on hyvä jatkaa toipumista.

Aurinkoista viikonloppua teille kaikille 🌻


-Marjut-Seuraa / Tykkää sivuistani facebookissa.
Art LilyKristin I M.Hartikainen

Seuraa myös instagramissa.
@m.hartikainen

Instagramissa on nyt myös käynnissä ARVONTA. 
Voit voittaa taideprintin maalaamastani uniikista teoksesta.

3 kommenttia :

  1. Hei, ihana löytää sun kirjoitus. Itselle varattuna leikkaus heinäkuulle 2020. Vauva nyt 4kk ja lapsiluku täynnä. Tyrä tuli ensimmäisestä lapsesta ja toinen raskaus pahensi tyrää, muuten en ehkä olisi leikkaukseen edes menossa. Jännittää että säästynkö jälkikivuilta ja miltä maha näyttää. Minulla on jo 29cm arpea mahassa joten ei sillä mutta kyllä sillä hieman kuitenkin on merkitystä. Olen hoikka ja vaikka erkaumaa on niin kipu helpotti kun laihduin vielä kuukaudessa 2kg. Imetyksen aikana helppoa mutta kun ei voi imettää lasta 20 vuotta et pystyis näin laihana �� tosiaan etsin myös kohtalon tovereita ja lähipiirissäni niitä ei ole ☹

    VastaaPoista