SOCIAL MEDIA

maanantai 16. huhtikuuta 2018

Onko tyytyväisyys elämään omien korvien välissä?Oletko tyytyväinen omaan elämääsi tällä hetkellä?
On ihan ok. ettet ole tyytyväinen elämääsi joka päivä ja jokaikinen hetki.

Mutta pääsääntöisesti oletko tyytyväinen?

Itse voin sanoa, että minä olen. Aina sitä en ole ollut. Uskon myös, että se on paljon kiinni siitä mitä siellä omien korvien välissä liikkuu. Jos jatkuvasti mieli on maassa ei silloin voi olla tyytyväinenkään. Mitä enemmän ajattelet huonosti olevia asioita, sitä huonommalta varmasti myös tuntuu.

Kannatko ehkä turhaa kuormaa harteillasi. Ajatteletko, ettet ole tarpeeksi hyvä, kaunis tai jotakin muuta? Tekevätkö muut kaiken paremmin kuin sinä itse?

Välillä näitä miettii varmasti lähes jokainen.

Pudota tällainen kuorma harteiltasi. Älä keskity muihin vain itseesi. Älä vaadi itseltäsi liikaa. Aina ei tarvitse ylittää rimaa joka asiassa. Teet sen mihin pystyt ja se riittää. Silloin olet antanut kaikkesi. Välillä jo se riittää, että olet yrittänyt. Ei, tarvitse ainakaan jossitella myöhemmin.

Keskity omaan osaamiseen. Omaan kauniiseen itseesi.

Sinä riität.

On täysin turhaa yrittää vertailla muiden saavutuksia omiinsa. 
Vertailla elämää muutenkaan. Jokainen on täydellinen omana itsenään. Kuka täällä tarvitsisi ketään mihinkään jos jokainen omaisi kaikki samat taidot ja tiedot. Jokaisella on tarve tuntea itsensä  tarpeelliseksi. Eikä se tällä tavoin täyttyisikään.

Kun pääset tästä kuormasta voit olla kevyemmin mielin joka varmasti lisää tyytyväisyyttä elämään.

Mikä on tyytyväisyyden mittari?

Tämäkin on varmaan jokaisella omanlaisensa. Se määrittyy paljon myös elämäntilanteen mukaan.
Jokaisessa elämänvaiheessa on hyvät ja huonot puolensa. Toisesta suunnasta helpottuu niin toisesta vaikeutuu.

Moni vanhempi huomaa tämän lastensa kehityksessä myös. Yksi vaihe loppuu niin toinen alkaa.
Niin se vain menee. Yksi asia on hyvin tänään ja huomenna jo ehkä huonosti.

Auttaisiko ehkä hetkessä eläminen? Kun ottaa vastaan mitä päivä tuo tullessaan eikä vain mieti sitä, että joko tämä vaihe loppuu... Sieltähän se uusi vaihe taas tulee ja kierre saa jatkumon.

Välillä toki on päiviä jolloin toivoo, että pian olisi jo ilta. Hetki omaa aikaa ja sitten nukkumaan odottaen josko huominen olisi parempi päivä.

Tyytyväisyyden mittaria ei kannata hilata sinne pilviin, koska silloin tuskin tulet olemaan tyytyväinen juuri koskaan. Ehkä voisi aina tietyn ajan välein pohtia omaa elämäntilannetta ja siihen sopivia tyytyväisyyttä tuovia asioita ja pyrkiä tekemään juuri niitä lisätäksesi tyytyväisyyttä ja jaksamistasi.

Lasten vauva-aikana erityisesti oli luksusta jos pääsi rauhassa lämpimään suihkuun.
Sitä se on vieläkin.
Asiat voivat olla niitä pieniä arjen iloja.

Onko tyytyväisyys elämään omien korvien välissä?
Mitä mieltä sinä olet?-Marjut-


Seuraa / Tykkää facebookissa.
Art LilyKristin I M.Hartikainen

Seuraa myös instagramissa. Sinne päivitän enemmän reaaliaiksia juttuja.
@m.hartikainen

Instagramissa on käynnissä nyt myös ARVONTA.
Voit voittaa teideprintin maalaamastani uniikista teoksesta.2 kommenttia :

  1. Onnellisuus on omissa käsissä. Itse olen elänyt aikoja, jolloin en millään löytänyt elämästä onnellisuuden aihioita. Olin liian syvällä suorittamisessa, toisten odotuksien täyttämisessä ja muutenkin vääriin asioihin kietoutuneena. Vasta kun uskalsin tehdä asioita omista lähtökohdista sain oivalluksen siitä, mitä onnellisuus on. Nyt osaan nauttia elämän pienistä asioista, onnellisuuden ohimenevistäkin tunteista keskellä kiirettä. Ei onnellisuus ole kokoaikaista, mutta se voi olla kokonaisvaltaista. Sitä, että näkee vaikeinakin hetkinä asioiden valoisamman puolen. On armollinen itselleen silloin, kun epäonnistuu. Ja pyrkii tekemään asioita niin, että itsellä ja läheisillä on hyvä olla. Yllättävän paljon hyviä asiota elämästä löytyy, kun osaa katsoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin niin, kun vain osaa katsoa niin hyviä asioita löytyy todella paljon elämästä. Joskus oli sellainenkin illuusio, että tyytyväisyys on vain heillä jotka ovat menestyneitä ja heillä joilla oli varaa nauttia elämästä lomamatkojen, oman asunnon ja muiden varallisuuden kautta saatujen asioiden kautta.

      Poista