SOCIAL MEDIA

perjantai 13. heinäkuuta 2018

Rakas lapseni, olisit täyttänyt jo neljä vuotta


11.7 meidän kolmas lapsemme olisi täyttänyt neljä vuotta.

Alusta asti meillä on ollut monia tapoja käsitellä menetystä. Olemme auttaneet lapsiamme surun käsittelyssä aina heidän ikätasonsa mukaisesti myös heidän toiveitaan kuunnellen.

Surun piilottelu ja sivuuttaminen eivät kuulu meidän perheeseen. Jos surun vain yrittää pyyhkiä pois se vaikuttaa mieleen ennemmin tai myöhemmin.

 Meillä on ollut tapana leipoa kakku aina syntymäpäivänä. Tämä sai alkunsa tyttäremme toiveesta. Miksi emme juhlistaisi myös enkelin syntymäpäivää, koska juhlimme muidenkin sisarusten.


Piirtäminen ja maalaaminen on ollut yksi tapa minulla sekä lapsilla käsitellä asiaa. Alkuun lapset piirsivät usein kuvia meidän perheestä joissa oli myös enkeli taivaalla kuvastamassa menetettyä sisarusta. 

Korttejakin on tehty aina silloin tällöin ja etenkin syntymäpäivänä. Olemme pohtineet millaiset juhlat hän olisi halunnut viettää jos saisi elää täällä meidän kanssa. Uskomme, että hän juhlii niitä nyt taivaassa. Alkuun lapset murehtivat sitä etteivät voi nähdä siskoaan tai edes lähettää postia. Yksi tapa on, että voimme lähettää taivaalle ilmapalloja hänen luokseen. Joskus pallon mukana on lähetetty myös piirustuksia ja pieniä kirjeitä.


Jokainen haluaa hänen syntymäpäivänä viedä oman kynttilän haudalle. Jokainen on koristellut omansa erilaisilla tarroilla ja laskevat ne maahan valitsemaansa paikkaan.

Syntymäpäivä on täynnä lämpöä ja ajatuksia. Näkeeköhän sisko meidät taivaasta. Saahan sisko varmasti pallot jotka lähetämme.

Kuolema on osa elämää ja se on väistämätön asia meidän jokaisen kohdalla. Kuolemasta ei tarvitse tehdä pelottavaa asiaa. Mitä enemmän lapset ymmärtävät kuolemaa sitä paremmin ja rauhallisemmin he asiaan osaavat suhtautua. En halua, että lapset joutuisivat yksin käsittelemään suurta menetystä joka tekisi kuolemasta entistä pelottavamman asian. 

Lapset paikkaavat muutoinkin puuttuvaa tietoa omilla mielikuvillaan joka myös saattaa vain pahentaa asiaa ja näin lapset alkaisivat pelkäämään kuolemaa.
Jokainen saa lähettää myös oman ilmapallon taivaalle ja toivottaa hyvää syntymäpäivää.
Kaikki katselevat taivaalle niin kuan kuin pallot vain näkyvät.

Kuinka korkealle ne lentävätkään.Me uskomme jälleennäkemiseen ja siihen asti nämä ovat niitä pieniä ja ainoita asioita joita voimme tehdä hänen muistolleen täällä maan päällä 💕

Niin hiljaa kuin hiutale pieni
lennät taivaalla leijaillen.
Niin kaunis, hauras ja hento
enkeli pikkuinen

Kun taivaan tähdet tuikkii
luokseni lentää saat.
Jokaisen illan myötä
unessa tavataan.

Kiitos ajasta siitä, joka
yhdessä kuljettiin,
Kiitos ilonsäteistä niistä,
joita hetkeksi annettiin.

Sydämessäin aina kuljet,
rakkauteni koskaan kuole ei.

-tuntematon-

Hyvää syntymäpäivää taivaan kotiin Rakas Lumi-Lilja 💕

-Äiti, Isä, veli ja siskot-

Löydät minut facebookista:
Art LilyKristin I M.Hartikainen

Seurata voit myös instagramissa:
@m.hartikainen

YouTube:
Art LilyKristin I M.HartikainenLähetä kommentti