SOCIAL MEDIA

maanantai 19. marraskuuta 2018

Haastattelu Ilta-Sanomille. Lapsen kuolema ja surun käsittely yhdessä, perheenä.


Alkusyksystä sain sähköpostiini viestin jossa minua lähestyttiin haastattelu ehdotuksella.
Eräs toimittaja oli lukenut blogiani ja kirjoituksiani liittyen lapseni kuolemaan ja surun käsittelyyn jota teemme yhdessä, perheenä.

Ajatuksena oli jakaa tätä myös laajemmin ja juurikin vertaistuellisesti koska Suomessa on monia lapsensa menettäneitä ja vertaistuki on yksi niistä asioista jotka auttavat surun käsittelyssä.

Kuten haastattelussakin sanoin, että oli iso asia nähdä ihminen joka on pystynyt jatkamaan elämäänsä lapsen menettämisen jälkeen. Silloin surun alussa oli niin toivoton ja epätietoinen siitä kuinka tästä päästään jatkamaan. Vertaistuki antoi toivoa.

Oma perhe oli ja on edelleen se suurin voimavara ollut itselleni. Olemme yhdessä käsitelleet surua monin eri tavoin. Olemme huomioineet jokaisen perheessä ja tukeneet lasten surun käsittelyä. Jokainen kokee surun tavallaan. Jokaisella voi olla omat tapansa, ei ole yhtä oikeaa tapaa surra.

Tämä haastattelu julkaistiin lehdessä pyhäinpäivänä ja eilen myös verkossa.
Tässä linkki josta pääset lukemaan haastattelun:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005898330.html

Olen saanut muiden tarinoista paljon lohtua ja haluan myös itse antaa lohtua muille jakamalla oman tarinani.

-Marjut-


Kuva: Kalle Parkkinen

Seuraa blogia facebookissa:
Art LilyKristin I M.Hartikainen

Seurata voit myös instagramissa:
@m.hartikainen

YouTube:
Art LilyKristin I M.Hartikainen

3 kommenttia :

 1. Hei. Olen aina välillä käynyt vilkuilemassa blogiasi. Ihanaa, kun kirjoitat ja jaat tarinaasi. Me saman kokeneet jäämme niin usein yksin. Voimia ikuiseen ikävään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla <3 Toivon, että mahdollisimman moni vertainen saa lohtua meidän tarinasta. Toivon myös, että muut saavat rohkeutta kirjoitusteni kautta kohdata meidät, lapsensa menettäneet. Paljon voimia ikuiseen ikävään <3

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista