SOCIAL MEDIA

tiistai 12. helmikuuta 2019

Ystävyys on arvokas lahja


Ystävyys on yksi arvokkaimpia asioita, mitä meillä on. Ystävä on se, jonka kanssa voi jakaa elämän iloja ja suruja. Ystävyyssuhteita muodostuu koko elämän ajan ja ne voivat kestää lapsuudesta ja nuoruudesta aina aikuisuuteen saakka. On myös ystävyyssuhteita, jotka jäävät lyhyemmiksi, mutta uskon kuitenkin, että jokaisella ihmisellä elämässämme on jonkilnlainen merkitys.

Ystävyyssuhteet opettavat ja kasvattavat meitä ihmisinä. Ystävät pysyvät rinnalla myös elämän vaikeimpina hetkinä, iloitsevat onnistumisista ja jakavat kokemuksia yhdessä. Ystävyys on vastavuoroista antamista ja saamista. Todelliset ystävät hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet.
Ystävän edessä uskaltaa olla vahva, kuin myös heikko. Ystävälle ei tarvitse esittää mitään sen pelossa, että hän tuomitsee sinut. 

Joillakin on monia ystäviä, mutta jo yksi tärkeä ystävä elämässä riittää oikein hyvin. Yksikin ystävä voi olla kullanarvoinen ihminen elämässä. Toiset ihmiset saavat muita helpommin ystäviä, kun taas toiset eivät edes viihdy isoissa ihmisryhmissä.

Miten sinä määrittelet ystävän ja miten se eroaa kaveruudesta?

Näiden ero voi toisinaan olla myös hyvin pieni ja häilyvä eikä sitä tietenkään tarvitse erotella jos näin ei halua. Koen kuitenkin ystävyyden niin, että silloin kaveruus on mennyt astetta syvemmille vesille.
Ystävän kanssa ei tarvitse niin sanotusti miettiä mitä suustaan päästää. Ystävä tuntee sinut jo niin perin pohjin ja tietää milloin mennään huumorilla ja milloin vakavemmin.

Vaikka arki on hektistä eikä aina ehdi kasvokkain nähdä, niin puhelut ovat parhaimmillaan kuin käynti terapiassa. Kun voimat ehtyvät ja mieli on maassa niin soitto ystävälle piristää takuuvarmasti. Usein tosin soitan, kun minulla ei ole mitään asiaa, mutta kummasti sitä jutun aihetta siinä alkaa löytymään. Siinä sitten jutellaan ummet ja lammet. Välillä puhutaan syvällisiä ja lennosta aihe voi vaihtua aivan toiseen ääripäähän, roisiin huumoriin.

Ystävä ei kadehdi vaan iloitsee aidosti toisen onnistumisesta. Ystävä kannustaa toteuttamaan unelmia, uskomaan itseensä, silloinkin kun niihin ei itse jaksaisi uskoa.

Ystävyys on myös sitä, että osataan antaa toiselle tilaa ja aikaa. Esimerkiksi itselläni on jaksoja kun voimat eivät vain yksinkertaisesti riitä omaa arkea pidemmälle, mutta voin kuitenkin sanoa tämänkin rehellisesti ystävälle. Ystävälle ei tarvitse keksiä tekosyitä. Ystävät ymmärtävät toisiaan.

"Ystävyys on nostamista ylös,
työntämistä eteenpäin.
Kuuntelemista ja hiljaisuutta toista varten"
-Tuntematon-

Mitä ystävyys merkitsee sinulle? 💕

-Marjut-

Tykkää blogistani facebookissa:
Art LilyKristin I M.Hartikainen

Seurata voit myös instagramissa:
@m.hartikainen

YouTube:
Art LilyKristin I M.Hartikainen
8 kommenttia :

 1. Ystävä on se kenelle voit soittaa sillä pahimmalla ja parhaimmalla hetkellä elämässäsi <3

  VastaaPoista
 2. Ystävyys on arvokkainta elämässä. 💖

  VastaaPoista
 3. Ystävä on aina läsnä, vaikka ei olisikaan <3

  VastaaPoista
 4. Itselläni on muutama erittäin hyvä ystävä ja muuten sitten kavereita, joille ei tule kaikkea kerrottua.

  VastaaPoista