SOCIAL MEDIA

perjantai 24. toukokuuta 2019

(ÄLÄ) ole oma itsesi


Varmasti jokainen meistä on kuullut sanonnan, että ole oma itsesi. Olen aivan samaa mieltä, että jokaisen pitäisi olla juuri sitä mitä on. Mitä se sitten tarkoittaa, kun joku sanoo toiselle, että älä ole tuollainen vaan ole oma itsesi? Joku voi kritisoida tällä tavoin esimerkiksi toisen ulkonäköä. Kaikilla on oikeus myös kuitenkin saada näyttää siltä mikä itsestä tuntuu hyvältä. Eikö se ole juuri sitä, että ollaan juuri oma itsensä?

En ymmärrä miksi kukaan kritisoi esimerkiksi toisen ulkonäköä kehoittamalla olemaan oma itsensä. On eri asia tsempata toista ihmistä tällä tavoin kohti hänen omia unelmiaan kuin kehoittaa toista muuttumaan vaikka hän olisi itse jo juuri sitä mitä haluaakin. Tuntuu, että ihmiset mieltävät tämän asian toisinaan jotenkin ihan väärin. Ajatellaanko, että luonnollisuus on sitä omana itsenään olemista? Välillä tuntuu, että jos ilmaiset itseäsi, ei niin luonnollisesti, se on jotenkin feikkiä.

Usein olen nähnyt keskusteluja jossa, kritisoidaan vaikkapa kehon muokkausta ja käydään keskustelua, miksi joku on laitattanut luonnottoman näköiset rinnat tai huulet. Miksi joku käyttää paljon meikkiä, toinen on tatuoinut itseään paljon? Näitä kommentteja kuulee usein myös sellaisten ihmisten suusta, jotka kuitenkin myös kannattavat asiaa, että jokainen saa olla oma itsensä. Tämähän on kovin ristiriitaista, eikö?

On myös heitä, jotka jopa haukkuvat toisia feikiksi ja kuitenkin samaan aikaan itse meikkaavat, värjäävät hiuksiaan ja hankkivat päivetyksen iholle purkista. Itse en pidä sanasta feikki, enkä edes ymmärrä mitä sillä haetaan takaa. Mitä väliä sillä pitäisi muille olla mitä joku tekee tai millaiselta kukin haluaa näyttää. Onko se muilta pois? Ei ole.

Olemalla oma itsensä, tarkoittaa juuri sitä, että voi ja saa olla juuri sellainen minkä itse kokee hyväksi. Itseään voi ilmaista monin eri tavoin. Jokainen pitää kauniina erilaisia asioita sekä haluaa ilmaista itseään eri tavoin.


Tunnetko sinä itse voivasi olla täysin oma itsesi vai estääkö muiden mielipiteet olemasta sellainen kuin haluaisit? On hienoa, että nykyään yhä enemmän tsempataan olemaan juuri sellainen kuin on. On entistä hyväksytympää poiketa valtavirrasta ja erilaisuutta pidetään rikkautena. Vielä kuitenkin taitaa olla matkaa, että nämä ajatukset ja teot kohtaisivat oikeasti.

Liian usein he, jotka uskaltavat olla oma itsensä saavat arvostelua osakseen. Ollaanko sittenkään niin hyväksyviä, kuin mitä sanotaan olevamme? Vai uskommeko oikeasti olevamme, mutta silti arvostelemme muita heidän valinnoistaan.

Minua on arvosteltu paljon esimerkiksi ulkonäöstä, pukeutumisesta, luonteesta, valinnoista, lista voisi olla varmaan loputon. Jo hyvin nuorena opin, että teki miten tahansa, koskaan ei vain voi miellyttää kaikkia. Myöhemmin opin, ettei minun tarvitsekaan. Jokainen pitää erilaisia asioita kauniina ja se juuri on mahtavaa. Itse ihailen heitä, jotka uskaltavat olla rohkeasti juuri sellaisia kuin ovat. He inspiroivat myös muita tekemään samoin, olemaan juuri sellaisia kuin ovat.

Kuinka monta kertaa olenkaan kuullut, älä tee sitä, ei se sovi, se näyttää kamalalta. Toisaalta nämä kerrat ovat entisestään vahvistaneet omia mielipiteitäni ja olen toteuttanut itseäni suuremmalla intohimolla välittämättä muiden mielipiteistä. Riittää, että minä itse tunnen oloni hyväksi omassa kehossani. Miksi haluaisin tukahduttaa itseni muiden vuoksi.

16 kommenttia :

 1. Mahtavaa pohdintaa ja niin totta. Jotkut tuntuvat ajattelevan, että kaikille se oma itsenä oleminen on 100% luomu eli ei saisi käyttää meikkiä tai yleensäkään aikaa omaan ulkonäköönsä, saati sitten, että sitä lähtisi kirurgisesti muokkaamaan. o.O

  VastaaPoista
 2. Tuskinpa sitä koskaan edes voisi kaikkia mielyttää, joten ei kannata edes yrittää :) Jostain kumman syystä "erilaisuus" on pelottavaa, ja se saa aikaa erilaisia reaktioita. Itse uskon että suurin osa negatiivisesta kommentoinnista, ilkeilystä ym. johtuu sen kommentoivan osapuolen omasta "ihmisen pienuudesta". Oma maailmankuva on joko tosi suppea tai sitten on muita ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, erilaisuus pelottaa ihmisiä toisinaan, joka saattaa johtaa juuri ilkeilyyn tai muutoin ikävään käytökseen.

   Poista
 3. Olen vuosien saatossa oppinut hyväksymään itseni sellaisena kuin olen ja enpä enää tässä iässä paljoa piittaa toisten mielipiteistä.

  Meistä jokainen on oma yksilönsä. Toiset tykkäävät meikata voimakkaasti tai tatuoida itsensä. Kuitenkin jokaisen kuoren alta löytyy pieni ihminen.

  Toisia kritisoimalla haluamme ehkä peittää sitä omaa epävarmuuttamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epävarmuus voi olla yksi syy tai sitten voisin uskoa myös opittuun käytösmalliin.

   Poista
 4. Itsestä tuntuu, että ainut este "omana itsenään olemiselle" on välillä juuri oma mieli. Toki kun somessa on ja tuottaa sisältöä saa välillä kommenttia että "et voi olla tuollainen" ja "voisit olla joskus oma itsesi", mutta kun itse tietää millainen on henkilönä ja millaista sisältöä tuottaa, ei noita kannata ottaa liian tosissaan.

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun hyväksyy itsensä, on myös ehkä helpompaa suodattaa ulkopuolelta tulevia ikäviä kommentteja. Todella vähän saan somessa kommentteja siitä millainen minun pitäisi tai ei pitäisi olla. Ehkä se on lähipiiri, joka toisinaan kommentoi tekemisiäni :D

   Poista
 5. Hei! Haastoin sut mun blogissa! Otatko haasteen vastaan? 😉

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. Näiden vuosien saatossa olen ymmärtänyt, että ainoa ihminen joka sinut tuntee ja tietää mikä ja kuka olet, olet sinä itse. Kaikki muut voivat laukoa suustaan mitä haluaa, mutta sinä itse tiedät asian paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta Melissa <3 Tärkeintä, että itse tietää kuka ja mitä on.

   Poista
 7. Hyvää pohdiskelua :) Omana itsenään oleminen on myös itsensä toteuttamista mm. vaatteiden kanssa. Me kaikki toteutamme itseämme eri tavoin ja kuten itsekin sanoit, juuri se on mahtavaa!

  VastaaPoista
 8. Hyvä kirjoitus! Jokaisella pitäisi olla oikeus olla oma itsensä omalla tavallaan. Oli se sitten luonnollisuutta, kehon muokkausta, tietty pukeutumistyyli tai mitä tahansa. Jokainen tuntee itse itsensä parhaiten :)

  VastaaPoista