SOCIAL MEDIA

keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Nyt nautitaan kiireettömyydestä


Kesäloman ensimmäinen viikko on meneillään ja vielä hieman totutellaan tähän kiireettömään arkeen. Aamut on ihanan hitaita, ei tarvitse herätä monta kertaa torkutettuun herätyskelloon, kiirehtiä valmistelemaan lapsia kouluun ja eskariin.

Toisaalta rutiinit ja aikataulut rytmittävät arkea ja tuovat tietynlaista turvaa, mutta välillä on kuitenkin tarpeen päästää irti ja ottaa rennommin. Kevät on tuntunut todella hektiseltä ja jopa uuvuttavalta. Paljon on ollut tapahtumia, juhlia ja omaan hyvinvointiin sekä terveyteen liittyviä asioita. Olen muutaman päivän ajan miettinyt tekstiä tänne blogiin, mutta ajatus ei vain ole tuntunut kulkevan. Ehkä tämä on taas kehon tapa sanoa, että on aika rauhoittua.

Itselläni on monesti huono tapa jatkaa asioita vaikka keho antaa pitkään merkkejä levon tarpeesta ja yleensä se päättyykin juuri näin että keho ja/tai mieli menee totaalisesti lukkoon. Olen parempi antamaan neuvoja muille riittävästä levosta kuin pitämään siitä itse kiinni. Olen kyllä vuosien aikana oppinut hellittämään paljonkin, mutta en nähtävästi vieläkään tarpeeksi.

Uskon kuitenkin, että tämän loman aikana saan taas ladattua akkuja, kunhan pääsen täysillä kiinni tähän lomamoodiin.

Kesälomassa on parasta juuri se kiireettömyys ja aikatauluttomuus. Voidaan tehdä asioita, kun siltä tuntuu eikä siihen tarvita välttämättä sen suurempia suunnitelmia. Lämmin kesäpäivä ja voidaan lähteä rannalle, ottaa eväät mukaan tai pitää piknik vaikka omalla takapihalla. Retket luonnossa on myös yksi tapa rentoutua ja nauttia hetkestä.

Meillä nautitaan pienistä tavallisista asioista. Ihaillaan leppäkerttuja, hoidetaan kukkapenkkejä, tehdään hiekkakakkuja, uidaan, nautitaan lämmöstä ja luonnosta. Juuri tätä lapset kaipaavat, kiireetöntä läsnäoloa perheen ja ystävien kanssa.

Meillä ei ole tällä hetkellä minkäänlaisia isompia suunnitelmia kesälle vaan mennään päivä kerrallaan ja katsotaan mitä se tuo tullessaan.

Ihanaa ja aurinkoista viikkoa.


13 kommenttia :

 1. Mie oon aivan samoilla linjoilla. Kesässä on sitä ihanaa kiireettömyyttä, mutta on arkeenkin vaan syksyllä aina kiva palata. Niin hassulta kuin se kuulostaakin :) Ihania kesäpäiviä koko teidän perheellenne, toivottavasti Suomen kesä antais meille kaikille paljon lämpöä ja aurinkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kesän jälkeen paluu arkeen tuntuu hyvältä. Kiitos ja samoin teille ihania ja aurinkoisia kesäpäiviä <3

   Poista
 2. Oi ihanaa lomaa, nauttikaa koko perhe rauhasta ja kiireettömyydestä! Nyt rentoudut ja keräilet voimia<3

  VastaaPoista
 3. Meillä kesäloma starttaa reilun kuukauden päästä niin päästään sitten itsekin nauttimaan kiireettömyydestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetki vielä niin pääsette myös nauttimaan kiireettömistä päivistä <3

   Poista
 4. Ihanan kuuloinen kesä, juuri noin se on parasta :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kesää ja lomaa teille! Meillä ensimmäinen koululaisten lomaviikko oli vielä varsin aikataulutettu. Pojat olivat urheiluleireillä 8-16. Minulla oli kaksi koululaista neljän hoitolapsen lisäksi. Tavallaan rentoa kesämenoa, mutta aikamoinen hulina. Lomaa odotellessa...

  VastaaPoista
 6. Just parasta lomassa on se, ettei tarvi suunnitella mitään. Nauttikaahan! Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa aivan ihanalta. Kesällä pitää juurikin nauttia jokaisesta hetkestä. Meidän kesä on vaan niin lyhyt.

  VastaaPoista