SOCIAL MEDIA

keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Kesäyö aitassa


Kaupallinen yhteistyö:
Krapi  

Viime postauksessa kerroin meidän viime viikkoisesta, parin päivän reissusta. Ensimmäisen päivän kohteiden jälkeen ajelimme Vantaalta kohti Tuusulaa ja yövyimme siellä Krapin aitassa

Krapin pihassa keskeisellä paikalla puistossa on vanha piha-aitta, joka on saanut uudet perustukset, julkisivun ja eristeet. Sisällä tunnelmallinen hirsiaitta elää uutta elämää kahdessa kerroksessa. Aitta on Krapin vanhimpia rakennuksia ja sen tunnelma on uniikki. Talon väki ja vieraat ovat nukkunuut kesäisin piha-aitassa jo 1900-luvun alusta lähtien. Nyt pienen tauon jälkeen aittaan pääsee taas yöpymään. Tänä kesänä aitassa on mahdollisuus yöpyä 8.8. saakka.

Aitassa on tilaa 35m2 kahdessa kerroksessa ja kaksi viihtyisää oleskelutilaa rentoutumiseen. Univision parisänky ja ihanan pehmeät vuodevaatteet yläkerrassa vuodekatoksen alla takaavat hyvät yöunet. Alakerrassa on levitettävä vuodesohva ja tarvittaessa aittaan saa myös matkasängyn.

Aitan oma wc ja suihku sijaitsevat aitan ulkopuolella, viereisessä rakennuksessa. Ne ovat käytössä ainoastaan aitassa majoittuville. Myös omat kylpytakit ja -tossut ovat käytössä koko vierailun ajan.
Aitan edessä on myös oma yksityinen terassi.


Ihan ensimmäiseksi kävimme Krapin hotellin vastaanotosta noutamassa avaimet aittaan, jossa yövyimme. Vastaanotto oli ystävällinen ja tunsimme itsemme oikein tervetulleiksi. Saimme avaimet ja tarvittavat tiedot sekä varasimme saunan, joka sijaitsee tässä vanhassa, tiilinavetan seinien sisään rakennetussa hotellissa. Krapin hotellissa, kaikki huoneet on uusittu viimeisen kahden vuoden aikana.


Saunomisen jälkeen haimme loputkin matkatavarat autosta ja saavuimme aittaan. Aitta oli kerrassaan upea. Se on remontoitu, mutta sieltä saattoi nähdä vanhan ajan elämää. Jokainen yksityiskohta oli viimeisen päälle mietitty.

Yöpymisen hintaan sisältyy aina runsas aamiaspöytä. Krapin oman palvaamon lihaleikkeleitä, Krapin luomuleipää, yön yli haudutettua uuniohrapuuroa ja paljon muuta. Ravintola Mankeli toimii kesäravintolana keväästä syksyyn ja muina aikoina tilausravintolana.

Aamiaisen jälkeen nautimme vielä hyvän hetken Krapin kauniista piha-alueesta sekä aitan mukavuuksista, ennen matkamme jatkumista.

Tässä vielä muutama kuva aitasta, ulkopuolelta katsottuna. Sekä aitan omasta suihku- ja wc tiloista.Aitan lisäksi, pihapiirin puistossa sijaitsee tämä Krapin paja, sekä Ravintola Mankeli & kesäterassi, hotelli Krapi vanhassa navetassa, kesäteatteri ja Riihi (Escape Room). Aivan vieressä golfkentän laidalla on Tuusulan Golfklubi. Golfkentän läpi mutkittelevan tien päässä Tuusulanjärven rannalla lämpiää savusauna.Seuraavana päivänä matkamme jatkui kohti Helsinkiä, ja viimeinen kohteemme tällä reissulla selviää seuraavassa postauksessa.

Kesäyö aitassa oli kyllä upea kokemus niin meille vanhemmille kuin myös lapsille. Niin kaunis ja rauhallinen miljöö. Aitta oli tunnelmallinen, ja sieltä löytyi kaikki mahdollinen tarvittava. Aamiainen oli täyttävä, monipuolinen ja kerrassaan herkullinen. 

Kiitos ystävällisestä ja ammattitaitoisesta palvelusta. Sekä ihanasta vierailusta upeassa aitassa ja Krapin kauniissa miljöössä.


10 kommenttia :

 1. Oi, mitä kuvia! Tyylikkäästi remontoitu aitta. Kuulosti ihanalta paikalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna <3 Tämä on kyllä upea paikka, rauhallinen ja kaunis miljöö. Aitta oli tyylikäs ja tunnelmallinen, aivan ihana.

   Poista
 2. Kaunis paikka ja aitta on todella hieno. Kyllä tuolla viihtyy. Kiitos tästä vinkistä :)

  VastaaPoista
 3. Ompa upeannäköinen yöpymispaikka ollut teillä. Täytyy ihan laittaa korvan taakse kyllä tämä paikka. :)

  VastaaPoista
 4. Krapi on ihana paikka! En ole vaan vuosiin siellä käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä <3 Viimeisen parin vuoden aikana siellä on ollut uudistuksia ainakin hotellin huoneissa ja aitassa :)

   Poista
 5. Tuon paikan nimen olen joskus kuullut, mutten ole tainnut kuvia nähdä. Näyttää kyllä tosi ihanilta ja kauniita yksityiskohtia löytyy.

  VastaaPoista