SOCIAL MEDIA

lauantai 27. heinäkuuta 2019

Päivä Korkeasaaren eläintarhassa


Kaupallinen yhteistyö:

Viime viikolla teimme kahden päivän reissun ja toisena päivänä matkamme jatkui Tuusulasta kohti Helsinkiä, Korkeasaaren eläintarhaan. Olimme perillä heti aamupäivällä, ja saimme pysäköityä auton mustikkamaan parkkialueelle. Pienen kävelymatkan päässä oli lipunmyynti, jossa meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi. Silta johdatti meidät paikanpäälle saareen. Jäimme hetkeksi ihailemaan sillan päälle maisemia, jossa kävi ihana tuulenvire. Päivä oli muutoin todella aurinkoinen ja lämmin.

Korkeasaaren eläintarha kuuluu maailman vanhimpiin eläintarhoihin. Eläintarhat, Korkeasaari mukaan luettuna, ovat viime vuosikymmeninä tulleet yhä selvemmin mukaan luonnonsuojeluun luontotietouden levittäjinä sekä osallistumalla uhanalaisten lajien suojeluhankkeisiin.

Eläintarhoilla on luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä oma erikoistehtävänsä. Tarhaamalla voidaan pelastaa uhanalaisia lajeja, jotka ovat luonnosta kokonaan häviämässä. Useille lajeille eläintarhat ovat olleet viimeisenä turvapaikkana. Sukupuuttoon olisivat hävinneet mm. eurooppalainen visentti ja kaliforniankondori, mongolialainen Przewalskin hevonen ja arabialainen valkobeisa, jollei niitä olisi saatu säilymään ja lisääntymään eläintarhoissa. Suurimpana haasteena kuitenkin on saada aikaan sellaiset olosuhteet, että harvinaisten lajien lisääntyminen saadaan onnistumaan.


Eläintarhoissa kasvatettuja eläimiä myös palautetaan takaisin luontoon ja uusia eläinkantoja on perustettu niille alueille, joista laji on hävinnyt kokonaan tai olemassa olevia kantoja on vahvistettu tarhatuilla eläimillä. Eläinkantojen elvyttäminen on kuitenkin pitkäjänteistä työtä, johon tarvitaan monien suojelutyötä tekevien tahojen yhteistyötä, monien eläinsukupolvien ajan.

Eläintarhat tukevat myös mahdollisuuksien mukaan lajien suojelua alkuperäisillä elinalueilla. Tiedotus ja valistus on osa luonnonsuojelutyötä ja samalla, kun eläintarhassa kävijät saavat tietoa yksittäisistä lajeista ja niitä uhkaavista tekijöistä, tulee esille myös laajemmat ympäristönsuojeluun liittyvät kysymykset, kuten sademetsien hävittäminen tai monimuotoisuuden säilyttämisen merkitys.


Parin tunnin kiertelyn jälkeen valitsimme ruokailu paikaksi Ravintola Karhun. Meille kerrottiin aiemmin karhujen ruokailuaika, ja ajoitimme oman ruokailumme samaan ajankohtaan jolloin pääsimme näkemään karhut aivan lähietäisyydeltä lasiseinien läpi. Karhut kävelivät välillä ihan pöydän vieressä lasin takana. Aika hurjaa, mutta todella hienoa nähdä karhuja niin läheltä.
Korkeasaaressa voi syödä myös omia eväitä.
Saaresta löytyy kaksi evästilaa, joista löytyy mikroaaltouuni ja vesipiste. Evästilat sijaitsevat Karhulinnalla ja Amazonia-talon aulassa. Kesäaikaan saaresta löytyy myös useita piknikpöytiä. Korkeasaaressa on lisäksi useita omatoimisesti käytettäviä ulkogrillejä. Grillipaikat on helppo löytää Korkeasaaren kartasta. Grillien vieressä on tarjolla myös grillihiilet, mutta omat pihdit tms. kannattaa ottaa mukaan. Avotulen teko sekä kertakäyttögrillien käyttö on palovaaran vuoksi kielletty Korkeasaaressa.

Saaren etelärannalta löytyy myös kota, joka on ympäri vuoden avoinna ja kaikkien vapaassa käytössä silloin, kun kotaa ei ole varattu Korkeasaaren luontokoulua varten. Amazonia-talossa pääsee tutustumaan pikkuapinoihin, papukaijoihin, nuolimyrkkysammakoihin, aguteihin ja moniin muihin tropiikin eläimiin. Amazoniasta on yhdyskäytävä Korkeasaaren toiseen trooppiseen taloon, Africasiaan.

Africasia-talon trooppisen lämpimästä sademetsästä löytyy eläinten lisäksi myös monia tuttuja kasveja, kuten orkideoja, anopinkieliä ja rahapuita. Terraarioissa asustaa erilaisia käärmeitä, liskoja, sammakoita ja hyönteisiä. Sademetsän jälkeen saavumme kuivalle puoliaavikolle, jossa ensimmäisenä vastassa ovat suloiset pikkumangustit. Täältä löytyy myös kuivien alueiden kilpikonnia, käärmeitä ja liskoja.


Vietimme aivan mielettömän upean päivän. Saimme tutustua moniin mielenkiintoisiin eläimiin, nähdä eläinten ruokailuhetkiä ja ihailla joitakin lajeja aivan lähietäisyydeltä. Sekä saimme paljon uutta tietoa eri eläinlajeista ja niiden elinympäristöistä. 

Pidin todella paljon, erityisesti Amazonia- ja Africasia taloista, jotka olivat täynnä upeaa kasvillisuutta ja kiehtovia eläimiä. Kuopus näytti pitävän todella paljon riikinkukoista, jotka tepastelivat vapaasti ympäri saarta. Hän myös tykästyi pieneen suloiseen apinaan, jonka kanssa ihmettelivät toisiaan lasin läpi. Esikoinen ja mies tykkäsi karhuista, joiden ruokintaa pääsimme seuraamaan oman ruokailumme aikana, Ravintola Karhussa. Myös vanha jääkarhulinna oli esikoisesta todella mielenkiintoinen. Neiti piti myös karhuista sekä apinoista. Ravintolan ruoat maistuivat myös hyvin kaikille.

Kiitos Korkeasaari kivasta päivästä!

10 kommenttia :

 1. Me oltiin eilen illalla, että nähdään kissaeläimet ja pikkupanda liikkeessä. Oli muutoin niin kuuma. Noh, illallakin oli aika kuuma niin nähtiin vain muutama otus sitten lopulta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtiin yksi kissaeläin liikkeellä, muut pötköttelivät. Nähtiin tuo pikkupandakin nukkumassa puun oksalla :) Hyvin kuitenkin nähtiin, monia eläimiä vaikka lämmintä oli <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Juu, tämä oli meidän eka kerta korkeasaaressa koko perheen kanssa <3

   Poista
 3. Meillä jäi tällä kertaa Korkeasaaressa käymättä, mutta ehkä ensi vuonna :)

  VastaaPoista
 4. Kiva juttu, joka sisälsi paljon tietoa :) En olekaan pitkään aikaan käynyt Korkeasaaressa. Ihanat noi teidän leopardi- asut ❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Meilläkin oli eka kerta kun käytiin koko perhe yhdessä.

   Poista
 5. Korkeasaari on kyllä kiva! Tosin itte olen näistä eläintarhoista pikkaisen enemmän Ähtäri-ihmisiä, sillä se on itselle lähempänä ja muutenkin sopii mun sielunmaisemaan paremmin :)

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ähtäri on myös kiva, siellä käytiin viime joulukuussa :) Molemmat ovat meiltä yhtä pitkän matkan päässä.

   Poista