SOCIAL MEDIA

torstai 14. marraskuuta 2019

Taas yksi vuosi lisää


Taasko siitä on vuosi kulunut, nimittäin viime syntymäpäivistäni? 33 vuotta tuli mittariin eilen. Vuosi tuntui hujahtavan todella nopeasti, mutta mitä kaikkea sitä on vuoden aikana ehtinyt tapahtua? Pitääkin oikein miettiä. Osa kysyi miltä nyt tuntuu? No oikeastaan, ei miltään. Se oli päivä muiden joukossa, enkä kyllä potenut tänäkään vuonna minkäänlaista ikäkriisiä. Oikeastaan tunnen voivani paremmin kuin aikoihin vaikka terveys onkin vaatinut hieman enemmän huomiota.

Kerran kuluneen vuoden aikana pelästyin jo, ja kunnolla. Tällä hetkellä terveydellinen muutos ei kuitenkaan vaadi toimenpiteitä ja toivottavasti ei myöhemminkään. Silloin mieleeni tuli entistä vahvemmin ajatus, mitä jos oma lähtö tulisi pian? Olisinko voinut ajatella tehneeni asioita jotka tekivät minut onnelliseksi? Olinko tavoitellut omia unelmia oikeasti tai tarpeeksi?

Ensimmäinen ajatus kuitenkin oli, miten lapset pärjäisivät? Suru siitä etten saisikaan nähdä heidän kasvavan, jäisin paljosta vielä paitsi. Tulevaisuuden haaveet ja unelmat vietäisiin kokonaan.

Voisin kuitenkin sanoa, että olen jo saanut unelmiani toteen tässä elämässä. Olen viettänyt paljon aikaa läheisteni kanssa. Minun ei tarvisi surkutella ainakaan sitä asiaa. Kuitenkin mieleeni tuli, kuinka silti voisin tehdä vieläkin enemmän, jotta huomioni olisi vielä enemmän siinä mikä oikeasti on tärkeää. Monesti asioita tulee kiireen keskellä pohdittua hyvin pintapuolisesti. Se, että ollaan saman katon alla ei ole kuitenkaan sama asia, kuin olla oikeasti yhdessä niin, että huomioi toisen vaikkapa sen puhelimen sijasta.

Liian usein nykypäivänä älylaitteet vie todella suuren osan huomiosta. Se on koukuttavaa ja tapahtuu ihan huomaamatta. Sosiaalinen kanssakäyminen kasvotusten on vähentynyt, kun kuulumisia näkee myös somen kautta.

Meidän perheessä on hyvin tarkat median käyttöajat lapsilla. Olen itsekin tietoisesti yrittänyt vähentää ja keskittyä vielä enemmän tähän hetkeen. En haluaisi miettiä viimeisinä hetkinä sitä kuinka olisin voinut somessa roikkumisen sijasta käyttää aikana paremminkin. Tottakai some myös antaa paljon hyvää, mutta on hyvä pitää mielessä mikä on kohtuullista. En kuitenkaan halua ottaa asiasta elämää suurempaa stressiä, mutta välillä on hyvä kuitenkin pysähtyä arvioimaan tilanne. 

Joskus pelkäsin "ikääntymistä", nyt se kuitenkin tuntuu hyvältä.
4 kommenttia :

  1. Olen itsekin pohtinut omaa somen käyttöä ja mielessä on käynyt jopa josko yrittäisin vaikka edes yhden päivän joskus kokeilla pysytellä kokonaan poissa..

    VastaaPoista
  2. Meillä on aika lähekkäin synttärit :) Paljon onnea sinulle!!

    VastaaPoista
  3. Onnea! Hyvä syntymävuosi sulla! ;)

    VastaaPoista