SOCIAL MEDIA

lauantai 21. joulukuuta 2019

Näin vältät joulun stressin


Kolme yötä jouluun on...

Joko alkaa näyttämään siltä, että joulu tosiaan on kolmen yön päästä? Vai vieläkö on joulusiivous tekemättä, lahjat ostamatta ja ruoat valmistamatta? Ei se mitään, vielä ehdit aivan hyvin ja vieläpä (ainakin melkein) ilman stressiä. Tässä ainakin muutama vinkki helpottamaan viime hetken stressiä.

1. Joulusiivous. Se voi aivan hyvin olla se perussiivous, jonka tekisit muutenkin. Ei ole todellakaan pakko jynssätä kotia lattiasta kattoon. Tekemistä riittää jo muutenkin.

2. Viimehetken joululahjat. Nykyään vähemmän on enemmän, joten panosta mielummin siihen. Jos et millään keksi lahjaa niin kysy. Mielummin mieleinen kuin sellainen, josta ei ole iloa ja siten maksat turhasta. Yksi hyvä vaihtoehto on myös kulutustavarat tai leivonnaiset.

3. Jouluruoat. Sen ei tarvitse olla itsetehtyä, valmis käy ihan yhtä hyvin ja kaikki siltä väliltä. Ja jos joulun perinteiset ruoat ei millään maistu, voit myös laatia ihan omanlaisen menun.

4. Joulu kotona vai vieraisilla. Molempi parempi, mutta kumpi tuntuu juuri nyt tässä elämäntilanteessasi paremmalta ja helpommalta vaihtoehdolta? Sinä päätät.

5. Tarkka suunnittelu vai rennompi ote jouluaattoon. Juhlia on ihana suunnitella, mutta toteutus ei aina ihan ole sellainen kuin ajatteli. Viimeistään yleensä aika tulee vastaan. Mitä jos jätätkin liiallisen suunnittelun ja otat hieman rennommalla otteella. Näin on paremmat mahdollisuudet onnistua kuin epäonnistua. Näin myös nautit huomattavasti enemmän hetkestä.

Ihanaa joulunaikaa.


5 kommenttia :

 1. Tänään alkoi koululaisillakin loma. Tämä päivä on ollut täynnä menoa, mutta huomenna voi toivottavasti jo hieman pysähtyä. Stressiasiaa olen tänäänkin miettinyt. Tärkeitä asioita olit kirjoittanut!

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus! Täällä jo kaikki valmista joulua varten!💜

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Mä en ole varmaan koskaan joulua stressannut enkä tee sitä tänäkään vuonna; vaikka perinteistä poiketen ollaan ensimmäistä kertaa minun kotonani. Siivoukseksi riittää ihan tuo mainitsemasi perussiivous (joka juuri tänä aamuna tehty :D), suurimman osan ruuasta tekee äitini ja tuo mukanaan, lahjoja emme aikuisille ostele lainkaan. Eli meillä joulun perimmäinen tarkoitus on syödä hyvin ja olla rennosti yhdessä :)

  VastaaPoista
 4. Viisaita sanoja :) Juuri mietin jynssätessäni saunaa, että miksi en tee tätä joulun jälkeen lomalla :D

  Itse olen tehnyt ruokia ja leivonnaisia pikkuhiljaa pakastimeen valmiiksi, niin ei tule viime hetken hätä.

  Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan joulua stressanut. Olen tehnyt työurani kaupan alalla ja sitä kautta minusta on tullut jouluneutraali. Minulle joulupyhät ovat usein vain rento pitkävapaa!

  VastaaPoista