SOCIAL MEDIA

torstai 5. joulukuuta 2019

Joulun ehkä tärkein lahja


Joulu lähenee kovaa vauhtia, ja tämä kyllä näkyy kaikkialla ympärillämme enemmän tai vähemmän. Osalle meistä joulu on paljon odotettu, ehkä jopa koko vuoden kohokohta. Osalle se ei syystä tai toisesta merkitse ehkä mitään. Vaikka joulu olisi odotettu, se lisää paljon stressiä etenkin vähävaraisissa lapsiperheissä.

Pelkästään pitkät juhlapyhät lisäävät usein rahanmenoa perheissä, joissa lapset muutoin saavat arkisin ruoan päivähoitopaikassa tai koulussa. Jouluun perinteisesti kuuluu hyvä ruoka ja lahjat. Kaikki tämä on monesti budjetin reilusti ylittävää ekstraa. Osalla voi olla apunaan tukiverkostoa, joka voi auttaa tai joiden luona voi viettää joulua. Onneksi on olemassa myös avustustoimintaa, jolla jokainen pääsisi kiinni joulun tuntuun hyvällä ruoalla ja saisi hyvän joulujuhlan.

Monella paikkakunnalla järjestetään lisäksi joululahjakeräyksiä lapsille. Jotkut saavat tämän kautta joulun ainoan lahjan. Joulu on lasten juhla, jolloin ihan jokainen lapsi odottaa omaa lahjaansa. Meidän perheessä hyväntekeväisyys on monessa muodossa elämäntapa, ihan ympäri vuoden. Joulu on kuitenkin aikaa jolloin hyväntekeväisyys korostuu ja tällöin moni myös haluaa osallistua.


Viisi vuotta sitten meidän perhe loi uuden jouluperinteen ja tänäkin jouluna lahjoitamme yhden lahjan viisi vuotiaalle tytölle. Sen ikäinen tyttö kuuluisi myös tällä hetkellä meidän perheeseen, mutta hän on jo siirtynyt tuonpuoleiseen. Joka joulu valitsemme yhden lahjan saajaksi sen ikäisen tytön kuin meidän enkelitytär kulloinkin olisi. Kävin tänä vuonna hakemassa Mll:n joulukampanjan joulukuusesta sydämen, tyttö 5v.


Lahjan valinta on vaikeaa vaikka tiedän suunnilleen mistä tuon ikäiset tykkäävät. Mietin paljon millaisen lahjan tahtoisin antaa omalle edesmenneelle tyttärelleni. Käytän paljon aikaa ja harkitsen, samalla ehkä prosessoin asiaa jollain tapaa. Tässä yhdistyy niin paljon. Se, että saan antaa iloa tälle pienelle lapselle, saan myös tehdä konkreettisen teon jollaista en voi tehdä tämän yhden tyttäreni kohdalla.

Kiersin jälleen useamman kaupan ja pysähdyin katselemaan erilaisia vaihtoehtoja. Kyyneleet nousi jälleen silmiini hyllyjen välissä, tällä kertaa sain ostettua mieleisen lahjan. Joka vuosi tämä on raskas tehtävä, mutta saan siitä hyvin paljon myös iloa ja lohtua. Toivon, että lahjan saaja on myös iloinen paketin avatessaan.


Tänään veimme poikani kanssa paketin Mll:n joulukampanja pisteelle.4 kommenttia :

 1. Mä vein tänä vuonna joulupuu keräykseen yhteensä viisi pakettia. Ostin black fridayn tarjouksista leluja yms! :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on ollut mielessä myös osallistua näihin, mutta jotenkaan en koskaan satu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.. Jos ei tänä vuonna niin ehkä sitten ensi jouluna..

  VastaaPoista
 3. Tämä on tärkeä aihe. Olen yleensä osallistunut hyväntekeväisyyskeräyksiin, mutta tänä vuonna en ole vielä ehtinyt. Hyvä muistutus asiasta <3

  VastaaPoista
 4. Tämä on todella tärkeä lahjojen antamista! Hienoa työtä!

  VastaaPoista