SOCIAL MEDIA

perjantai 27. joulukuuta 2019

Meidän joulu


Niin se joulu tuli ja meni. Vietimme koko joulun kotipuolessa oman perheen kesken. Meidän aaton suunnitelmista kirjoittelinkin jo hieman edelliseen postaukseen. Aamu alkoi riisipuurolla ja saunalla. Saunomisen aikana ensimmäiset lahjat olivat ilmestyneet kuusen alle ja ne saikin avata heti, näin jännitys ei kasvanut liian suureksi.


Suunnilleen puolen päivän aikaan alkoi lapsiperheille suunnattu joulukirkko. Se on juuri sopivan pituinen ja aina yhtä ihana. Meidän neiti osasi jokaisen yhteislaulun ja lauloikin todella kauniisti. Kyllä siinä herkistyi ja sai kyyneliä nieleskellä. Kirkon jälkeen kävimme tyttäremme haudalla laskemassa tekemäni kranssin sekä sytytimme kynttilän ja toivotimme kauneinta joulua taivaan kotiin. Enää en kyyneliä pidätellyt.


Kotiin päästyämme lapset jatkoivat leikkejään ja omia touhujaan. Miehen kanssa aloitimme ruoan valmistuksen sekä joulupöydän kattamisen. 


Jälkiruoaksi teimme paria päivää aiemmin piparirahkakakun, tähtitorttuja sekä pipareita. Lisäksi meillä oli erilaisia juustoja, hilloja ja keksejä, sekä tietenkin glögiä ja kahvia.


Kahvittelun jälkeen alkoivat lapset jo kovasti ihmettelemään, kun pukkia ei kuulu. Tänä vuonna pukki ei tullutkaan käymään sisällä, mutta hän koputti oveen ja oli jättänyt viestin. Siinä kerrottiin, että lahjat löytyvät vanhempien makuuhuoneesta, vilttien alle piilotettuina.

Lahjat kannettiin kuusen alle ja sen jälkeen vanhemmat jakoivat lahjat. Kun kaikki oli jaettu sai lapset avata ne ja voi kuinka ihanaa oli seurata lasten riemua ja iloa. Joulu oli mitä ihanin, 
mutta tänään päätimme korjata joulukuusen ja koristeet pois. 
Koristevalot saivat vielä jäädä.

Toivottavasti myös sinulla oli mieleinen joulu!
10 kommenttia :

 1. Teillä on ollut ihana joulu <3 Joulutarjoilunne näyttää niin herkulliselta! Tyttärenne haudalla käynti herkistytti.
  Meidänkin jouluun kuului samoja juttuja; kirkko (aattoyönmessu), sauna, jouluruokaa, lahjoja, perheen kanssa yhdessä oloa. Kuusi meillä pidetään loppiaiseen asti, kun en raski sitä pois laittaa ja eikä neulasiakaan vielä tipu - ainakaan, jos siihen ei koske :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja. <3 Meillä olisi varmasti myös ollut kuusi pidemmän aikaa jos olisi ollut aito kuusi. :)

   Poista
 2. Joulu menee kyllä niin nopeasti. Ihana joulu ollut teillä <3

  VastaaPoista
 3. Ihanan kuuloinen joulu ja niin suloisen onnelliset lapset <3

  VastaaPoista
 4. Ihanan perinteisen näköinen joulu!

  VastaaPoista
 5. Todella kivan näköinen joulu teillä on ollut!

  VastaaPoista