SOCIAL MEDIA

perjantai 6. marraskuuta 2020

Halloween juhlat kotonaViime lauantaina meillä vietettiin halloweenia sekä pyhäinpäivää. Vaikka päivät sattuikin tänä vuonna menemään päällekäin, olemme silti pitäneet ne aina erillään toisistaan. Pyhäinpäivä on meille tärkeä päivä, jolloin muistelemme edesmenneitä rakkaitamme ja käymme sytyttämässä haudalle kynttilöitä. Tähän liittyy myös ajatus toivosta ja elämän jatkumisesta tuonpuoleisessa.

Halloween, joka alunperin on ollut sadonkorjuujuhla on sittemmin muuttunut keppostelun, karkkien keräilyn ja kummitusleikkien juhlaksi. Alunperin kyllä uskottiin myös, että halloween yö oli aikaa jolloin henget ovat liikkeellä.

Meillä halloweenia on vietetty lasten myötä ja ensimmäisen kerran esikoisen ollessa kaksi vuotias. Melkein siis jo 10 vuotta. Tänä vuonna emme kuitenkaan käyneet karkki vai kepponen -kierroksella vaan päätimme järjestää lapsille juhlat ainoastaan kotona.

Etenkin kuopuksen myötä meidän halloweenia on vietetty vielä vähän isommin. Kuten moni tietääkin halloween on etenkin meidän kuopuksen yksi odotetuimmista juhlista vuodessa. 


Teimme tänä vuonna pienen kurpitsa kakun juhliin. Muutoin menimme aikalailla valmiiden herkkujen kattauksella. Ainoastaan koristelimme valmiit donitsit hurjilla hampailla ja punaisella elintarvikevärillä.
Nykyisin löytyy jo todella paljon kivoja herkkuja sekä rekvisiittaa juhlia varten.

Moni näistäkin koristeista on kulkenut meidän juhlissa useita vuosia, joten niitä onkin nyt kertynyt jonkin verran. Eikä joka vuosi tarvitse ostaa kaikkea uudelleen, kun suurinta osaa voi käyttää vuodesta toiseen ja myös muissakin juhlissa.
Lapset saivat koristella maalikynillä sugar skull tauluja. Harmi etten ostanut tällaista itselleni maalattavaksi, tämä olisi ollut hauska tehdä itsekin vaikka sitten myöhemmin.

Pitkät valotikut olivat myös mieleiset ja niillä lapset keksivät erilaisia leikkejä ja lorutuksia. Myös halloween teemaan sopivat elokuvat on ollut pitkään meidän perinne ja etenkin Hotel Transylvania on ollut yksi suosikeista.
Lähtiessään vieraat saivat mukaan teostensa lisäksi pienet herkkulaatikot.


Onko teillä ollut tapana viettää halloweenia?

Kiitos vielä kaikille vieraille hurjan hauskoista juhlista!


4 kommenttia :

 1. Ihanat juhlat ja tarjoiltavat :) Meillä halloween meni siinä missä mikä tahansa muukin päivä :D

  VastaaPoista
 2. Teillä on ollut hienot Halloween-juhlat herkullisine tarjoiluineen.
  Meillä ei ole tapana viettää halloweenia, mutta jos pikkuisia on tullut kyläilemään, niin silloin jotain halloween syötävää ja vähän halloween -kattausta olen yrittänyt järjestää. Mutta tänä vuonna ei juhlittu mitenkään halloweenia.

  VastaaPoista
 3. Meillä vietetään aina kekriä, se on sen verran mielenkiintoisempi juhla. Juhlitaan valoa, satoa, velhoja yms. Tänä vuonna saatiin tietää meidän perheen voimaeläimet kun kekritär osoitti meille suunnan. https://villananna.vaikuttajamedia.fi/2020/11/03/suomenlinnan-kekri/

  VastaaPoista
 4. Teillä on ollut aivan ihanat juhlat! Meillä ei valitettavasti ole tapana viettää Halloweenia.

  VastaaPoista